Online fogadás | TippmixPRO

Komáromban vizitálnak a Lilák

Ismét egy hosszabb túrára készül Békéscsabai női kézilabda-csapatunk, hiszen a rájátszás negyedik fordulójában Komáromban lesz jelenésük.

Komárom VSE – EUbility Group-Békéscsabai ENKSE 

Bár a legutóbbi idegenbeli ütközetükről nincsenek jó emlékeik lányainknak, azért a szombati hazai összecsapásukból bőven meríthet pozitívumokat a lila-fehér hölgykoszorú. Lévén valósággal kiütötték az addig szépen menetelő Pénzügyőr gárdáját a Lilák, akik már a találkozó elejétől magukhoz ragadták a vezetést, amit a folytatásban már nem is engedtek ki a kezükből, sőt a félidő derekára hétgólos előnnyé hízlaltak. A szünetre még megtartották a vendégek a nyolctalálatnyi különbséget, a második félidő elején azonban már pillanatok alatt tízet számolhattak rájuk a csabai szurkolók. A differencia pedig innentől folyamatosan nőtt, még annak ellenére is, hogy Papp Bálint a Lilák mestere minden játékosának lehetőséget adott a hajrában. A vége 35-20-as magabiztos siker lett, amivel tovább lépdel az élvonal felé együttesünk. Bár sajnos ismét eggyel kevesebb játékossal, ugyanis sérült csapatkapitányunkhoz, immáron szélsőnk Karacs Jázmin is csatlakozott, aki a mérkőzés elején térdszalag-szakadást szenvedett, ezáltal a folytatásban rá nem a bajnoki mérkőzések, hanem operáció és rehabilitáció vár.

Így a következő fontos lépést Komáromban már nélküle kell megtenniük lányainknak, méghozzá annak a gárdának az otthonában akik meglehetősen imponáló hazai mérleggel abszolválták az alapszakaszt. Igaz, finoman fogalmazva sem kezdték jól a bajnokságot, merthogy egyből az első hazai összecsapásukon kaptak egy kiadós kilencgólos pofont a Kozármislenytől. És mivel ezt követően Mohácson is csak ikszeltek, valamint a NEKA otthonában kikaptak, ennél fogva négy forduló után mindössze három ponttal a tarsolyukban várták a folytatást. Ami viszont már sokkal sikeresebben alakult, ugyanis hazai környezetben az alapszakasz hátralévő részében már nem kaptak ki, sőt ők tudták egyedül legyűrni a nyugati listavezető Balatonboglár együttesét is, méghozzá 26-24 arányban. Idegenben már jobban döcögött a szekerük, hiszen a NEKA csapatán kívül, Kozármislenyben és a Pénzügyőr otthonában is elhasaltak. Ettől függetlenül 27 pontot összegyűjtve a második pozícióban zárták az első kört, azonban fontos pontokat hullajtottak közvetlen riválisaikkal szemben, így csak nyolc egységgel a zsebükben indultak neki a rájátszás küzdelmeinek. Amit a Fradi elleni magabiztos 37-28-as győzelemmel kezdtek, de vereséggel folytattak, méghozzá hazai pályán az Orosháza ellen, akik ezzel a hatgólos sikerükkel véget vetettek a Komárom szeptember óta tartó, nyolcmérkőzéses hazai veretlenségi sorozatának. Ráadásul az előző fordulóban Egerben is kikaptak 27-22-re, amivel visszacsúsztak a tabella hatodik pozíciójába, ahonnan tíz pontjukkal várják a csapatunk elleni szombati megmérettetést.

A Komárom keretét böngészve egyébként nagyon sok ismerős névvel találkozhatunk, akik korábban az első osztályban, vagy akár a válogatottban is letették már névjegyüket. Ilyen például Temes Bernadett, Orbán Adrienn, vagy az egykoron Békéscsabán is megfordult Szabó-Kovacsicz Mónika. A legeredményesebb játékosuk azonban 113 találattal az a Simsik Cyntia, aki egyben a nyugati csoport negyedik leggólerősebb kézilabdázója volt az alapszakasz csatározásai során.

Ezúttal sem vár tehát könnyed kiruccanás lányainkra, a hazai környezetben felettébb erős komáromiak otthonában, akik szombaton 17 óra 30 perctől a Városi Sportcsarnokban fogadják csapatunkat. A sípot ezúttal a Dáné Rita, Marton Zsófia bírópáros fújja majd a találkozón.

Dömény Dezső