Online fogadás | TippmixPRO

Kupasiker után, bajnoki előtt

Az alapszakasz első felének zárófordulójához érkezett a másodosztályú női kézilabda-bajnokság, csapatunk az EUbility Group – Békéscsabai ENKSE pedig Szegeden zárja az "őszi etap" küzdelmeit.

Szombati ellenfelünk hosszú évek óta masszív tagja az NB1/B Keleti szekciójának, és bár az előző szezonban a kilencedik helyükkel inkább az alsóházban vitézkedtek, a korábbi idényekben azért rendre az első pozíciókért voltak harcban. Egetverő változások azonban nem történtek a nyáron a csapat háza táján, összesen négy játékosuk távozott a szezon végén, Zsikó Zsanett, Tóth Adrienn, Miklós Kitti, és Kozma Flóra. Pótlásukra három kézilabdázó érkezett, ráadásul mindannyian Hódmezővásárhelyről, Baráth Kitti, Kárász Szimonetta és Rácz Petra személyében.  Bár a bajnokságot egy kilencgólos vereséggel kezdték a Tempó otthonában, az első győzelmüket már a második fordulóban megszerezték azáltal, hogy hazai környezetben 29-26-ra legyűrték a Csepel gárdáját. Azóta viszont nem sikerült Vojkovics Gyula együttesének pontokkal gazdagodnia, mert sem Hajdúnánáson, sem Orosházán, sem a Fradi otthonában, de még a legutóbbi fordulóban Algyőn sem jártak sikerrel. Itt 37-29-re maradtak alul a házigazdákkal szemben, pedig a 43 találattal a házi góllövőlistát vezető Szécsi Rebeka mögött a második legeredményesebb gólvágónak számító Nagy Renáta, ezúttal 11 alkalommal is megzörgette a hazaiak hálóját. De az elmúlt két otthoni mérkőzésükön is vereséggel voltak kénytelenek lejönni a pályáról, az Eger ellen egy 40-18 arányú kiadós zakót követően, még legutóbb a Kispest vitte el Szegedről a pontokat a 37-30-as végeredményű összecsapáson.

Lila-fehér együttesünk viszont továbbra is tartja százszázalékos mérlegét a bajnokságban, ami az Eger elleni négygólos hazai győzelemmel egészült ki a múlt héten. De nem csak az éllovasok csatájában rukkoltak elő lányaink magabiztos, jó játékkal, hanem a hétközi kupameccsen az Érd ellen is, akik bár a találkozó első felében kíméletlenül kihasználva csapatunk hibáit elhúztak, Papp Bálint tanítványai ennek ellenére nemcsak visszakapaszkodtak a találkozóba, hanem a második játékrészben meg is fordították az eredményt. A döntés azonban így is a végjátékra maradt, ahol együttesünk bírta jobban az idegek csatáját, és 27-26-ra nyert, amivel bejutott a negyedik fordulóba.

Megállás azonban nincs, a hétvégén Szegeden kell folytatni az eddigi remek sorozatot. Ellenfelünk egyébként legutóbb a 2014/15-ös bajnoki kiírásban szerepelt utoljára a legmagasabb osztályban, így értelemszerűen akkor találkozott utoljára a lilákkal, akik akkor oda-vissza verték a napfény városának csapatát, Békéscsabán 33-25-re, még Szegeden 27-26-ra.

Ezúttal pedig már itt az NB1/B-ben csapnak össze a felek, méghozzá szombaton 18 órától a Szegedi Városi Stadionban, a találkozó két játékvezetője Maródi István Márk és Novák Péter lesz.

Dömény Dezső

line