Online fogadás | TippmixPRO

Mosonmagyaróvár a következő állomás

Pénteken ismét egy hosszú és nehéz túrára kerekedik fel lila-fehér női kézilabda-csapatunk, akik ezúttal a Motherson Mosonmagyaróvári KC vendégszeretetét fogják élvezni.

Motherson Mosonmagyaróvári KC - EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE

Ráadásul a hazaiakat bőven fűtheti a visszavágás vágya is, ugyanis együttesünk decemberben hazai pályán hatalmas meglepetésre két vállra tudta fektetni Gyurka János alakulatát. És azt, hogy ez mekkora tett volt, jól mutatja az is, hogy a Móvár rajtunk kívül eddig csak a Győr ellen, Debrecenben, a Ferencváros otthonában és Siófokon bukott el meccset. Viszont most hazai környezetben találkozunk velük, és bizony otthon roppant erősek, vereséget is csak egyszer szenvedtek, és az is a Győr elleni 28-21-es kudarc volt. Igaz, pontot azért csent el tőlük a Fradi és a Loki is. A többi hazai összecsapásukon azonban nem hibáztak, ahogy legutóbb az MTK  és a Fehérvár ellen sem, előbbit 30-27-re, utóbbit pedig 23-19 arányban győzték le. Sőt, a fővárosiak elleni találkozójukon kapusuk Szemerey Zsófi egészen elképesztő 67%-os teljesítménnyel járult hozzá a sikerhez. Rajta kívül még a házi góllövőlistájukat vezető Tóth Esztert is érdemes kiemelni, aki eddig 82 alkalommal zörgette meg ellenfelei hálóját. Ennek megfelelően harcban is állnak a bronzéremért, és az előttük két ponttal álló Debrecen sarkában loholnak az eddig begyűjtött 24 pontjukkal.

Ezzel szemben csapatunk a bennmaradás szempontjából gyűjtött nagyon fontos pontokat az elmúlt két hónapban, bár az MTK otthonában tett látogatásunk során nem sikerült megfejelni az eddig szerzett pontmennyiséget, 35-31 lett annak a találkozónak a vége. Így továbbra is tizenkét egységgel állunk a tizenkettedik helyen,  ugyanúgy hatpontos előnnyel a minket üldöző Érd előtt. Legutóbb az ETO elleni hazai mérkőzésen viszont nem a pontok gyűjtögetése volt a reális cél, sokkal inkább a gyakorlás és a helytállás, amit lányaink maradéktalanul végre is hajtottak, még ha a 33-22 arányú végeredmény nem is feltétlenül ezt tükrözi. A terv pedig hasonló lesz pénteken is, hiszen ezúttal sem feltett kézzel utaznak a lilák Mosonmagyaróvárra, a lehető legtovább szeretnék a hazaiak tempóját tartani, és a szombati találkozóhoz hasonlóan minél több pozitív töltetet begyűjteni a bajnokság véghajrájára.

Együttesünk legutóbb 2020 szeptemberében járt Mosonmagyaróváron, és kifejezetten jó mérkőzést is játszott akkor ott, ahol a második félidő közepéig szinte végig vezette a találkozót az Előre. A végét azonban jobban bírta a hazai alakulat és 30-26 arányban végül megnyerte azt az összecsapást. De a lila-fehérek sokkal szívesebben emlékeznek vissza a felek jelenlegi szezonban lejátszott első mérkőzésére, ugyanis ahogy már említettem lányaink parádés játékkal 29-24-re verték meg akkor a Móvárt.

A csapatok mosonmagyaróvári összecsapása tehát pénteken 18:00 órától az UFM Arénában kerül megrendezésre, a találkozó játékvezetői Ónodi Erika és Őri Erika lesznek.

line