Online fogadás | TippmixPRO

Motherson Mosonmagyaróvári KC – Tappe-Békéscsabai Előre NKSE

Motherson Mosonmagyaróvári KCspacerEUbility Group-Békéscsabai NKSE

NB I női felnőtt 2023/2024. 8. forduló

Motherson Mosonmagyaróvári KC – Tappe-Békéscsabai Előre NKSE

39-30 (20-19)

Időpont: 2023. november 10. (péntek) 18:00 óra

Helyszín: UFM Aréna

Cím: 9200 Mosonmagyaróvár, Gorkij utca 1.

Játékvezetők: Fekete Tamás, Hajdu Tamás

Versenybírók: Márczi Győző, Erdélyi Péter

Mosonmagyaróvár: Hadfi Gréta (0), Tóth Eszter (3), Varga Emília (1), Albek Anna (1), Udvardi Laura (5), Sztankovics Kyra (0), Bardi Fruzsina (0), Faragó Luca (0), Lancz Barbora (7), Ivancok Ines (4), Szemerey Zsófi (0), Pásztor Noémi (6), Tóth Nikolett (0), Schatzl Natalie (5), Tóth Gabriella (7).
Vezetőedző: Gyurka János

Békéscsaba: Aranyi Vivien (0), Szondi Zsófia (9), Pásztor Bettina (0), Horváth Gréta (3), Gyimesi Kitti (3), Jovicevic Tamara (0), Mayer Szabina (0), Kukely Klára (0), Termány Rita (3), Török Fanni (0), Szabó Dóra (0), Román Dorina (2), Csáki Lilla (1), Sándor Réka (0), Lanistanin Marija (5), Bencsik Bojána (4).
Vezetőedző: Rácz Sándor

sargalap Sárga lap: Albek Anna (1).

piroslapPiros lap: Bencsik Bojána.

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/ora.png Kiállítások: Tóth Nikolett (4. perc), Tóth Gabriella (2. perc), Mayer Szabina (2. perc).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/gol.png Hétméteresek: Tóth Eszter (1/2), Lancz Barbora (1/1), Laninstanin Marija (0/1).

line

Tóth Gabriella találata vezette fel a mérkőzést, megadva az alaphangulatot. A hazaiak gyorsan kialakították a 2-3 gólos előnyt, ám ez mintha túlságosan is megnyugtatta volna őket, sok labdát elszórtak, a csabaiak pedig higgadtan játszottak, és szinte észrevétlenül feltornázták magukat, sőt amikor Szondi Zsófia a 16. percben belőtte az egyenlítő gólt, a hazai szurkolók részéről felhangzott a „Mindent bele!” biztatás. A folytatásban sem remegtek meg a kezek a vendégoldalon, csak egyszer, amikor Marija Lanistanin Hadfi Grétába püfölte a labdát. Jellemző, hogy a 21. percben már Gyurka Jánosnak kellett időt kérnie. Valamennyire összekapta magát a sokkal esélyesebb hazai társulat, egy pillanatra még a vezetést is visszavette, de Szondi és Lanistanin továbbra is elemében volt.

Motherson Mosonmagyaróvári KC - Tappe-Békéscsabai Előre NKSE 39-30 (20-19)

A hajrában aztán fokozta a tempót az Óvár és hosszú idő után ismét el tudott lépni két góllal. Az első félidő vége azonban ennél szorosabb lett, köszönhetően a kiváló labdát kapó Bencsik Bojána ügyességének, így a második felvonásra is teljesen nyílt maradt a csata.

Keményített a védekezésén a Mosonmagyaróvár, ami nem ízlett a lila-fehéreknek. Meg is unta ezt Rác Sándor és a a 36. percben időt kért. Horváth Gréta gólja négy perces csabai gólcsendet tört meg. Tóth Gabrielláéknak sikerült meglógni három góllal, ám ez az előny két perc alatt elfogyott, sőt a rutinos Termány Rita révén már a Csaba vezetett! Pásztor Bettina sokadik bravúrját mutatta be a csabai kapuban, ezek a is kellettek ahhoz, hogy csapata tartsa a lépést vendéglátójával. Érzékeny veszteséget jelentett, hogy Bencsik Bojánát a 47. percben azonnali piros lappal ütésért kiállították.

A Csabát ez sem törte meg, szélsői továbbra is remekeltek és abszolút nyitva hagyta a lehetőséget a pontszerzésre. Talán a fáradtság tette, de egy-egy aprócska kihagyást lerohanások után a hazaiak kíméletlenül megbüntettek, így az egygólos előny, kétgólos hátránnyá változott, mire a csabai tréner kikérte az idejét. A jó tanácsok nem segítettek, lányai összeomlottak (10 percig nem tudtak betalálni!) a hazaiak pedig egy 11–1-es rohammal eldöntötték a találkozót.

line

Jegyzőkönyv Tabella

line

#hajralilak #csakacsaba #kezilabda #enkse #bajnoki #tippmix