Online fogadás | TippmixPRO

MTK Budapest – Békéscsabai ENKSE

mtk_budapest_150spacerbenkse_150

NB I női felnőtt 2018/2019. 11. forduló

MTK Budapest – Békéscsabai ENKSE

26-26 (15-13)

Időpont: 2019. január 5. (szombat) 18:00 óra

Helyszín: Budapest, Elektromos Csarnok

Cím: 1013 Budapest, Népfürdő út 18-20.

Játékvezetők: Bócz László, Wiedemann Viktor

Versenybírók: Soós Balázs, Hargitai Gábor

MTK: Tóth Eszter (3), Karnik Szabina (6), Nonn Dorottya (0), Fekete Bozsana (5), Slakta Petra (0), Mihálffy Adrienn (0), Stranigg Zsófia (2), Erdélyi Nóra (0), Kovács Gréta Imola (0), Horváth Nóra (0), Bánfai Kíra (4), Dakos Noémi (3), Fritz Noémi (0), Termány Rita (3), Győri Barbara Viktória (0), Lajtos Nóra (0).
Vezetőedző: Golovin Vlagyimir

Békéscsaba: Balog Judit (0), Hős Kata (3), Alexandra Vukajlovic (4), Giricz Laura Gerda (0), Dombi Katalin (0), Zöldi-Tóth Katalin (2), Walfisch Mercédesz (8), Horvát Dorina Szilvia (0), Ekker Gitta (0), Kovács Anett (5), Török Csenge (0), Marincsák Nikolett (4), Binó Boglárka (0), Marija Agbaba (0).
Vezetőedző: Horváth Roland

sargalap Sárgalapok: Karnik Szabina (1), Dakos Noémi (1), Dombi Katalin (1), Walfisch Mercédesz (1).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/ora.png Kiállítások: Karnik Szabina (2. perc), Slakta Petra (2. perc), Mihálffy Adrienn (2. perc), Alexandra Vukajlovic (2. perc), Giricz Laura Gerda (2. perc), Dombi Katalin (4. perc), Walfisch Mercédesz (2. perc).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/gol.png Hétméteresek: Tóth Eszter (1/1), Karnik Szabina (2/3), Walfisch Mercédesz (1/1), Marincsák Nikolett (2/2).

line

Csak öt nap telt el az esztendőből, és máris pályára léptek a békéscsabai kézilabdázó hölgyek: a bajnoki pontvadászat során az MTK Budapest otthonába látogattak, ahol bravúros mérkőzést játszva pontot szereztek. Pedig az Előrénél sérülés miatt nem szerepelhetett Bottó Rózsa, Gidai Eszter, Szögi Tímea és a fiatal Kukely Anna, bemutatkozott viszont a Kisvárdáról a téli szünetben igazolt Marincsák Nikolett.

20190105_mtk

A vendégek kezdtek jobban és a 4. percben Marincsák hétméteres góljával, és a 17 éves Hős találatával 2–0-ra vezettek. A hazaiak gyorsan egyenlítettek, miközben Karnik büntetőt hibázott. Az MTK emberelőnyben Fekete Bozsána két góljával átvette a vezetést. A folytatásban is a kék-fehérek akarata érvényesült, így a 12. percben már három góllal vezettek. A lila-fehérek nem adták fel, és Walfisch három góljával 7–7-re egyenlítettek. Változatos, küzdelmes volt a játék. A fővárosiak erősítettek, így két góllal ismét átvették a vezetést a félidő közepén. A békéscsabaiak Vukajlovics két góljával ismét egyenlíteni tudtak, mitöbb a 20. percben Walfisch találatával újból vezetéshez jutottak. A 21. percben Horváth Roland időt kért. Ezután felváltva estek gólok, végül a szünetre kétgólos hazai előnnyel mehettek a csapatok.

Fordulás után a lila-fehérek gyorsan egyenlítettek. Ezután felváltva estek a gólok, egyik csapat sem tudott jelentősebb előnyt szerezni. A 40. percben egy gólos fővárosi vezetésnél Horváth Roland időt kért, a fiatal szakember próbálta nyugtatni csapatát. A lila-fehérek a 47. percben Kovács Anett góljával egyenlítettek, a hazaiak mestere Golovin Vlagyimir időt kért, hogy a hajrára felkészítse csapatát. Izgalmasan alakult a mérkőzés hajrája, a hazaiak rendre előnyt szereztek, de a Békéscsaba egyenlíteni tudott. Ebben az időszakban a jobbszélső, Kovács Anett vitte a prímet, aki az 52. percben már az ötödik gólját lőtte. Az 56. percben döntetlen volt ez állás, és feszült a hangulat. Egy perccel később a játékvezetők Karnikot és Dombit is kiállították, majd Walfisch lövése célt tévesztett, miként a másik oldalon Termány is hibázott. Negyvenöt másodperccel a lefújás előtt Horváth Roland időt kért, de a támadást nem tudta góllal befejezni az Előre, így a mérkőzés döntetlenül zárult.

A végig küzdelmes mérkőzésen, két ellentétes félidő után a lila-fehérek megérdemelten szereztek egy pontot a fővárosban, ami még jól jöhet a végső elszámolásnál. A fiatal csapat erejét mutatja, hogy a második félidőt két góllal, 13–11-re nyerték meg a csabai lányok.

line

[ae-fb-embed url='https://www.facebook.com/mtk.budapest.kezilabda/videos/vb.1434407676841103/951975031664256' width='680']

line

A K&H női kézilabdaliga 11. fordulójában a Békéscsaba látogat az Elektromos Csarnokba.

Alsóházi rangadóval kezdődik a 2019-es év női kézilabdacsapatunk számára, hiszen az EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE látogat az Elektromos Csarnokba. Golovin Vlagyimir tanítványai önbizalommal telve várhatják a szombati mérkőzést, mivel az Európa-bajnoki szünet utáni első meccsen pontot tudtak rabolni a kiváló erőkből álló Siófok otthonából.

A Békéscsaba pillanatnyilag a 13. helyen áll a K&H ligában. Horváth Roland tanítványai a Budaörs legyőzésével kezdték a bajnokságot, ám azóta csak az Érd ellen tudtak pontot szerezni.

A viharsarkiak legeredményesebb játékosa a 10 meccsen 67 gólig jutó szerb irányító, Alekszandra Vukajlovics, míg ellenfelünknél a 11/68-as mutatóval büszkélkedő Karnik Szabina áll a házi góllövőlista élén.

A szombati mérkőzésen Bócz László és Wiedemann Viktor fújja a sípot.

line

Jegyzőkönyv Tabella 

line

#hajralilak #csakacsaba #kezilabda #enkse #bajnoki #tippmix