Online fogadás | TippmixPRO

MTK Budapest – EUbility Group-Békéscsabai ENKSE

mtk_budapest_150spacerbenkse_150

NB I női felnőtt 2016/2017. 15. forduló

MTK Budapest - EUbility Group-Békéscsabai ENKSE

27-26 (13-15)

Időpont: 2017. március 4. (szombat) 18:00 óra

Helyszín: Budapest, Elektromos Csarnok

Cím: 1013 Budapest, Népfürdő út 18-20.

Játékvezetők: Bócz László, Wiedemann Viktor

Versenybírók: Palkovits Dávid, Babity István

MTK: Hógyik Petra Amanda (0), Abramovics Jelena (0), Putz Klaudia (0), Tóth Eszter (1), Olha Nikolayenko (0), Szádvári Krisztina (2), Slakta Petra (3), Horváth Dóra (0), Márton Gréta (1), Kovács Gréta Imola (2), Blaubacher Dóra (0), Dakos Noémi (1), Termány Rita (5), Hosszu Boglárka (0), Háfra Noémi (5), Gorilska Liliia (7).
Vezetőedző: Golovon Vlagyimir

Békéscsaba: Gávai Szonja (4), Bottó Rózsa (0), Vukajlovic Aleksandra (0), Dukic Jovana (0), Diószegi Nikolett (2), Vasileuskaya Natallia (4), Kölcze Gabriella (0), Zöldi-Tóth Katalin (5), Walfisch Mercédesz (8), Mihálffy Adrienn (0), Glusica Leposava (0), Terenyi Bianka (0), Balogh Száva (0), Farkas Kata (0), Kovacevic Jovana (0), Gidai Eszter (0).
Vezetőedző: Skaliczki László

sargalap Sárgalapok: Háfra Noémi (1), Gorilska Liliia (1), Vasileuskaya Natallia (1), Glusica Leposava (1), Kovacevic Jovana (1).

piroslap Kizárva: Dukic Jovana.

ora Kiállítások: Kovács Gréta Imola (2 perc), Gorilska Liliia (2 perc), Gávai Szonja (2 perc), Vasileuskaya Natallia (4 perc), Glusica Leposava (2 perc), Kovacevic Jovana (3 perc).

gol Hétméteresek: Gorilska Liliia (4/4).

line

Szinte végig vezetett a csabai női kézilabdacsapat az MTK otthonában, a házigazdák végül mégis kiénekelték a sajtot a szájukból, így a lila-fehéreknek nem sikerült elmozdulniuk a két kieső előtti helyről a tabellán.

A lila-fehéreknél sérülés miatt nem szerepelhetett Triffa Ágnes kapus, Glusica viszont vállalni tudta a játékot. Jól kezdtek a vendégek az alsóházi rangadón, és Gorilska góljára gyorsan kettővel is válaszoltak. A folytatásban felváltva estek a gólok, majd a lila-fehérek háromgólos előnyt szereztek a 9. percben (3–6). Zöldi-Tóth Katalin a 11. percben már harmadik gólját szerezte, és ezzel csapata 8–4-re vezetett. A lilák a 15. percben már öt góllal vezettek, ám a hazaiak gyorsan szépítettek. A folytatásban a fővárosiak erősítettek, és két gólra feljöttek (21. p.: 9–11). Nagy csata folyt a pályán, a vendégek tartották egy-két gólos előnyüket.

Fordulás után egy békéscsabai kiállítást követően gyorsan egyenlített az MTK. Erősített a lila-fehér együttes, és Kovacevic és Gávai góljaival ismét náluk volt az előny. A fővárosiak azonban nem adták fel és újra egyenlítettek, ám Diószegi góljával átvette a vezetést a Békéscsaba, majd Zöldi-Tóth is betalált. Taktikusan játszott az Előre és a 46. percben 21–18-ra vezetett. Ezt követően felváltva estek a gólok. Izgalmasan alakult a végjáték, az 55. percben átvette a vezetést az MTK. Tizenöt másodperccel a lefújás előtt egy szabálytalanság után Dukicot piros lappal kizárták, a megítélt hétméterest Gorilska értékesítette, ezzel győztek a hazaiak.

Hiába vezetett a hajráig a Békéscsaba, a végén egy hétméteres góllal a hazaiak nyertek. A találkozó után Kovacevic Jovanat agyrázkódás gyanújával a Honvéd Kórházba vitték kivizsgálásra.

Skaliczki László: – Gratulálok az MTK-nak a győzelemhez, köszönöm a lányok csupa szív játékát!

line

Jegyzőkönyv

Tabella

line

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/1991749541044662/