Online fogadás | TippmixPRO

MTK Budapest – EUbility Group-Békéscsabai ENKSE

mtk_budapest_150spacerbenkse_150

NB I női felnőtt 2017/2018. 24. forduló

MTK Budapest – EUbility Group-Békéscsabai ENKSE

30-30 (15-17)

Időpont: 2018. május 5. (szombat) 18:00 óra

Helyszín: Budapest, Elektromos Csarnok

Cím: 1013 Budapest, Népfürdő út 18-20.

Játékvezetők: Bacs József, Bóna Szabolcs

Versenybírók: Palkovits Dávid, Babity István

MTK: Terenyi Bianka (0), Hlogyik Petra Amanda (0), Tóth Eszter (5), Karnik Szabina (8), Sallai Nikolett (0), Szádvári Krisztina (4), Slakta Petra (3), Kovács Gréta Imola (0), Barna Éva (4), Kuti Bettina (0), Mód Noémi (0), Dakos Noémi (5), Termány Rita (0), Gorilska Liliia (1), Stranigg Zsófia (0), Juhász Eszter (0).
Vezetőedző: Golovin Vlagyimir

Békéscsaba: Szarka Adrienn (0), Bottó Rózsa (2), Vukajlovics Aleksandra (0), Gidai Eszter (1), Giricz Laura Gerda (0), Szögi Tímea (4), Zöldi-Tóth Katalin (4), Walfisch Mercédesz (11), Mihálffy Adrienn (0), Kovács Anett (4), Kovacevic Jovana (4), Popovic Tamara (0), Pintér Zsanett (0), Györkös Rebeka (0), Farkas Kata (0).
Vezetőedző: Horváth Roland

sargalap Sárgalapok: Karnik Szabina (1), Slakta Petra (1), Szögi Tímea (1), Kovacevic Jovana (1).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/ora.png Kiállítások: Slakta Petra (4. perc), Termány Rita (2. perc), Bottó Rózsa (4. perc), Szögi Tímea (2. perc), Walfisch Mercédesz (2. perc), Kovács Anett (2. perc), Kovacevic Jovana (6. perc – kizárva).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/gol.png Hétméteresek: Tóth Eszter (3/4), Karnik Szabina (2/3), Gorilska Liliia (1/1), Szögi Tímea (3/3).

line

Az idegenbeli pontszerzéssel matematikailag is biztossá vált a bennmaradás

Alsóházi rangadóra volt hivatalos az Elektromos-csarnokba az Előre NKSE női kézilabdacsapata, amelynek sikerült megőriznie egyetlen pontos előnyét a házigazda MTK előtt. A csabaiak szinte végig vezettek a találkozón, bár lényegesen többet voltak emberhátrányban ellenfelüknél, és az MTK jóval több büntetőt lőhetett, de a paprikás véghajrában a hazaiak megmentettek egy pontot. A döntetlennel immár matematikailag is biztossá vált, hogy az EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE meghosszabbította első osztályú tagságát, és jövőre is az élvonalban szerepelhet.

20180506_mtk_enkse

Jól kezdtek a szép számú szurkoló által támogatott vendégek, Kovács A. és Szögi góljával 2:0-ra vezettek a 2. percben. A folytatásban felváltva estek a gólok, a 10. percben átvette a vezetést az MTK. A lila-fehérek erősítettek, ennek köszönhetően a 19. percben már ismét náluk volt az előny, miközben Karnik Szabina hetest hibázott. A lila-fehérek többször is nagyobb arányú különbséggel vezethettek volna, de elkapkodták a támadások befejezését, a könnyelmű hibákat pedig rendre góllal büntették a hazaiak. A félidő hajrájában fej-fej mellett haladt a két csapat, a csabaiak már a hatodik két perces büntetésüket töltötték, a védelem oszlopa, Jovana Kovacevic már a 20. percre összeszedte a második büntetését. A lilák jól bírták a nyomást, így kétgólos előnyre sikerült szert tenniük a szünetre.

Fordulás után a csabaiak koncentráltan kezdtek, növelték az előnyüket, és négy találattal megléptek (17:21). A kék-fehérek feljöttek 21:23-ra, de ezt követően a vendégek zsinórban négy gólt lőttek, és az addigi legnagyobb különbséget alakították ki a csapatok között (21:27). Ekkor Golovon Vlagyimir védekezést váltott, és visszatért a gólerős Karnik Szabina is, aki rögtön be is talált átlövésből. A fővárosi együttes próbált ritmust váltani az utolsó tíz percben, fokozatosan dolgozta le hátrányát a mind többször hibázó békéscsabai lányok ellen. A csabaiak nem találták az agresszív védekezésre váltó MTK játékának az ellenszerét, támadásban tovatűnt a korábbi szellemesség és határozottság, és Terenyi kapus is több lövést hárított.

Izgalmasan alakult az utolsó öt perc. Kétgólos vendégvezetést követően az MTK két hétméterest is kapott a rutinos játékvezetőktől, amellyel 30:30-ra egyenlített. A csabaiak a győztes gólért támadtak, de Vukajlovic földbe döngöléséért csak szabaddobást kaptak a lilák, miközben állt a játék, Horváth Roland sárga lapot kapott, és az MTK megkapta a labdát a bíróktól az utolsó 15 másodpercre. Golovon Vlagyimir időt kért, de nem sikerült akciót kialakítaniuk a hazaiaknak, akik egy sorfalban landoló időn túli szabaddobással zárták a mérkőzést.

Golovin Vlagyimir: – Nem vagyok benne biztos, hogy a mai napon érdemeltünk pontot. Nagyon darabos volt az első félidő, sok technikai hibával, dekoncentráltan játszottunk, a végjátékban a sírból mentettük a mérkőzést döntetlenre. A Békéscsaba ma jobb volt nálunk, egy komoly ellenfél, mind a játékosok, mind a csapat tekintetében, amely nem véletlenül szerzett a tavaszi idényben ennyi pontot.

Horváth Roland: – Jó mérkőzést játszottunk az MTK-val, akiknek gratulálok a pontszerzéshez. Sikerült a második félidőben nagyobb előnyt szereznünk, de aztán a visszaeső játékunkkal partnerek voltunk abban, hogy döntetlen lett a mérkőzés. Örülök a megszerzett egy pontnak, dolgozunk tovább.

Mihálffy Adrienn: – A második félidei előnyünk birtokában kapkodó játékra váltottunk, technikai hibákat vétettünk, sokkal nyugodtabban kellett volna kézilabdáznunk, és akkor két ponttal távozhattunk volna Budapestről.

Karnik Szabina: – Az utóbbi időben sajnos nem azt a játékot játsszuk, amelyre képesek vagyunk. Nagyon szerettünk volna nyerni, de a sok hiba miatt ez nem volt lehetséges. Ennek ellenére büszke vagyok a lányokra, hogy a hajrában egy pontot meg tudtunk menteni.

line

[ae-fb-embed url='https://www.facebook.com/elorekezilabda/videos/2099049630376901/' width='640']

line

Jegyzőkönyv

Tabella

line

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:

https://www.facebook.com/events/161489554532650/