Online fogadás | TippmixPRO

NEKA – Tappe-Békéscsabai Előre NKSE

NEKAspacerEUbility Group-Békéscsabai NKSE

NB I női felnőtt 2023/2024. 7. forduló

NEKA – Tappe-Békéscsabai Előre NKSE

19-23 (11-13)

Időpont: 2023. október 28. (szombat) 17:00 óra

Helyszín: NEKA Csarnok

Cím: 8630 Balatonboglár, Gaál Gaszton u. 58.

Játékvezetők: Dáné Rita, Marton Zsófia

Versenybírók: Tóth Károly, Szabó Balázs

Játékvezető ellenőr – szövetségi ellenőr: Bacs József

NEKA: Bató Lili (2), Győri Viktória (5), Miklós Kitti (4), Molnár Dorottya (0), Zaj Klára (0), Hengl Sarolta Sára (0), Petruska Dóra (0), Katona Lujza (0), Matucza Gabriella (0), Wald Kíra (2), Pálmai Liza (2), Keceli-Mészáros Renáta (1), Munteanu-Korodi Krisztina (0), Kriston Kíra Daniella (0), Lapos Laura (3), Csapó Kincső (0).
Vezetőedző: Bakó Botond

Békéscsaba: Aranyi Vivien (0), Szondi Zsófia (2), Pásztor Bettina (0), Horváth Gréta (3), Gyimesi Kitti (4), Jovicevic Tamara (0), Mayer Szabina (1), Madera-Domolos Claudia-Esther (0), Kukely Klára (0), Termány Rita (0), Török Fanni (0), Szabó Dóra (0), Román Dorina (0), Csáki Lilla (0), Lanistanin Marija (9), Bencsik Bojána (4).
Vezetőedző: Rácz Sándor

sargalap Sárga lap: Bencsik Bojána (1).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/ora.png Kiállítások: Győri Viktória (2. perc), Matucza Gabriella (2. perc), Gyimesi Kitti (2. perc), Mayer Szabina (2. perc), Bencsik Bojána (4. perc).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/gol.png Hétméteresek: Bató Lili (2/2), Laninstanin Marija (1/1).

line

A 250 néző előtt játszott mérkőzést a csabaiak lendületesen indították: néhány perc alatt négy gólt szórtak a hazaiak kapujába. Bár a NEKA-nak több próbálkozása is volt, az első találatára egészen a hetedik percig kellett várni, majd gyorsan meg is felezték a hátrányukat (2:4). A lilák azonban kapcsoltak és négyre növelték a két csapat közti különbséget. A hazaiak nem akarták könnyen adni a bőrüket, tartották a lépést, így a 14. percben kettőre zárkóztak a viharsarkiakhoz (5:7), majd néhány perccel később ki is egyenlítettek. A csabaiak próbálták felvenni a ritmust, így egyik fél hálóőre sem unatkozott. A 26. percben végül Marija Laninstanin kettőre növelte az Előre előnyét, így a lilák 13:11-es vezetéssel fordulhattak.

NEKA - Tappe-Békéscsabai Előre NKSE 19-23 (11-13)

A második félidő lassan indult be: néhány percig állóháború alakult ki a pályán, amelyet Horváth Grétagólja tört meg. Egy időre úgy tűnt, hogy a fehér mezes hazaiak lendülete elfogyott, egymás után adták el a labdákat, de Pálmai Liza gólja elbizonytalaníthatta a lilákat, mert Rácz Sándor időt kért a 38. percben (12:14). Úgy tűnt, a csabaiak mestere felrázta lányait, akik ezt követően kétszer betaláltak, de a házigazda nem engedte el a gyeplőt, sikerült faragnia hátrányából (15:17). A NEKA már csak egyszer tudott közelebb zárkózni az Előréhez, Rácz Sándor második időkérése után a lilák fokozatot váltottak és néhány percen belül ötre növelték előnyüket ellenfelükkel szemben. Az utolsó percben a házigazda már csak egy góllal tudott szépíteni, így a Békéscsaba 23:19-re nyerte a mérkőzést.

line

Jegyzőkönyv Tabella

line

#hajralilak #csakacsaba #kezilabda #enkse #bajnoki #tippmix