Online fogadás | TippmixPRO

Orosházán kezdi a kupaidényt az Előre NKSE

Az EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE csapata a Magyar Kupa 2017/2018-as kiírásába a 2. fordulóban kapcsolódik be, a lila-fehér lányok 2017. október 04-én, szerdán 18 órai kezdettel az Orosházi NKC otthonában lépnek pályára.

20171003

A hazaiak évek óta a másodosztály keleti csoportjának élcsapati közé tartoznak, a tavalyi bajnokságban a 4. helyen végeztek, egy ponttal lemaradva a bronzérmes Göd együttesétől. Az Orosháza keretében számos első osztályt is megjárt játékos található, közéjük tartozik Makai Veronika, Hatala Virág, Kamuti Réka, Som Ildikó és Takács Fruzsina is. Az orosházi csapatban emellett több, békéscsabai múlttal rendelkező játékos is szerepel, hiszen Székesi Fanni utánpótlás játékosként, Tóth Sára és Zsilák Katalin pedig felnőtt sportolóként is játszott a lilák NB I-es együttesében.

A hazaiak a 2017/2018-as másodosztályú pontvadászatban eddig 1 győzelmet arattak és 2 vereséget szenvedtek. Az Orosháza a Göd csapatát 35:21 arányban győzte le, majd Egerben 25:24-re, míg a Kispest ellen otthon 25:18 arányban kapott ki.

A pályaválasztók legeredményesebb játékosa a 15 gólos Som Ildikó, őt követi a 12 gólos Antal Jenifer és Dancsó Dalma.

Az Orosháza a Magyar Kupa első játéknapján is pályára lépett, és magabiztos 37:24 arányú győzelemmel jutott a második körbe, ellenfele a K. Szeged SE volt.

„Felszabadult játékot várok csapatunktól a jobb erőkből álló, magasabb osztályban szereplő Békéscsaba ellen, a mérkőzés esélyesei nem mi vagyunk, de semmiféleképpen sem feltett kézzel fogunk pályára lépni, szeretnénk egy jó összecsapást játszani.” – mondta az egykori csabai Zsilák Katalin, aki az idei nyáron lett az Orosháza játékosa, és az eddigi 3 találkozón 8 alkalommal talált a hálóba.

„Mindenképp küzdelmes és szoros  mérkőzésre számítok, kiindulva a nemrég játszott felkészülési találkozóból. Próbálunk minél jobban helyt állni az NB I-es csapat ellen, bár vannak sérültjeink és betegeink is, biztos vagyok benne, hogy ennek ellenére nagyon fog küzdeni a csapat.” – ezek már az egykori viharsarki átlövő, Tóth Sára szavai voltak, aki szintén az idei nyáron szerződött a megyei riválishoz.

Az említett felkészülési mérkőzésre, 2017. szeptember 28-án, csütörtökön került sor a Városi Sportcsarnokban, a lila-fehérek 27-24 arányban nyerték az összecsapást.

Két békéscsabai játékos az elmúlt idényben kettős játékengedéllyel szerepelt Orosházán, Mihálffy Adrienn és Bottó Rózsa is nyilatkozott a kupacsata előtt.

„Nagyon készülünk a találkozóra, egyértelmű célunk a továbbjutás. Múlt héten edzőmérkőzésen fogadtuk mostani kupaellenfelünket, és egy hajtós, rohanós csapatot ismertünk meg bennük, így mindenképpen nagyon oda kell figyelnünk a pontosságunkra.” – mondta az átlövő Mihálffy Adrienn, aki az idei 3 bajnoki mérkőzésen 9 alkalommal volt eredményes.

„Személyesen is jobban készülök erre a mérkőzésre, hiszen az elmúlt idényben az Orosháza együttesében is szerepeltem. Jó szellemű, gyors kézilabdát játszik ellenfelünk, fontos lesz, hogy az elejétől kezdve koncentráltan és fegyelmezetten játsszunk és akkor tovább fogunk jutni a második fordulóba.” – zárta esélylatolgatását Bottó Rózsa, aki 3 bajnoki találkozón 4 gólt szerzett.