Online fogadás | TippmixPRO

Pénteken kelet-magyarországi derbi a Hódosban

Ezúttal nem kell sokat várni a szezon első kelet-magyarországi derbijére, hiszen már az ötödik fordulóban összecsap egymással a két ősi rivális, azaz lila-fehér csapatunk és a Loki, méghozzá Debrecenben.

EUbility Group-Békéscsabai ENKSE - DVSC Schaeffler 25-45 (15-23)

Könnyű mérkőzésre azonban most sem számíthat az Előre, mely bár a két gigásztól elszenvedett vereséget követően megszerezte első pontjait az Alba Fehérvár 35-31-es legyőzésével, a legutóbbi fordulóban azonban mégis kikapott a Vasastól 26-23 arányban, ráadásul hazai pályán. Ami pedig még fokozta Rác Sándor vezetőedzőnk gondjait, hogy a találkozó legvégén még csapatkapitányunkat Giricz Laurát is elvesztettük, igaz szerencsére nem kell Laura térdét műteni, így remélhetőleg mindössze három hónapot kell csak kihagynia beállósunknak. És ugyan volt két hete a liláknak, hogy a fájó vereséget megemésztve ismét csatasorba álljanak, azért a Loki otthonában szerepelni általában nem a legjobb gyógyír a sebekre. Ezt bizonyítja az előző szezonjuk is, hiszen a Győr és a Fradi kivételével senki sem tudott két ponttal távozni a Hódosból, bár a Siófoknak azért egy döntetlen még összejött. Az idei kiírásban pedig a Vasast győzték le otthon 31-23-ra, majd legutóbb a Kohász fölött arattak egy 31-19 arányú győzelmet. Ezenkívül Székesfehérváron nyolc, Balatonbogláron meg tizenegy góllal tudtak diadalmaskodni, így még veretlenül az FTC mögött a második helyen állnak a bajnokságban. Idén azonban a nemzetközi kupában is komoly kihívás vár rájuk, ugyanis az előző idényben megszerzett harmadik helyükkel szabadkártyát kaptak a Bajnokok ligájában, melyet hazai pályán egyből egy győzelemmel kezdtek, a Sävehof gárdáját fektették két vállra 32-29 arányban. A folytatás azonban már nem alakult ennyire jól a piros-fehéreknek, mert Győrben 35-23-ra, legutóbb pedig Odensében 33-30 arányban kikaptak. De a második cívisvárosi összecsapásukon is alulmaradtak tíz góllal a Bietigheimmel szemben. És noha összesen nyolcan távoztak nyáron az egyesülettől – ebből öten kölcsönbe -, markáns változások nem történtek a klub keretében, lévén mindössze öt új érkezőt kellett csak beépítenie a csapatba Szilágyi Zoltán vezetőedzőnek. A beállós Tamara Haggertyt aki a Horsens együtteséből érkezett, a jobbátlövő Elinore Johanssont aki a Storhamarból jött, a jobbszélső Grosch Vivient aki az MTK-ból, a beálló Juhász Katát a Nekából és Gabrijela Bartulovic kapust, aki pedig a DKKA csapatából tette át székhelyét Debrecenbe.

Összességében azért elmondható, hogy több magyar és külföldi válogatott játékost vonultat fel ellenfelünk kerete, szóval fel van adva a lecke együttesünknek, pláne ha azt nézzük, hogy legutoljára tíz éve sikerült nyernie lila-fehér csapatunknak a debreceni katlanban. Ebből kifolyólag a legutóbbi januári vendégeskedésük alkalmával is vereséggel voltak kénytelenek hazatérni lányaink, akkor 30-22 arányban nyertek a hazaiak, de a felek májusi békéscsabai találkozója is sima 36-20-as Loki sikerrel zárult.

A szezon első keleti derbije tehát pénteken 18 órától a Debreceni Hódos Imre Sportcsarnokban kerül megrendezésre, a mérkőzést a Benya-Hantos Dorina, Kovács Kamilla bírópáros vezeti majd.