Online fogadás | TippmixPRO

Pénteken kelet-magyarországi rangadó a Hódosban

Interjú Kovács Anettel

Elégedetten térhetett haza minden Előre szurkoló szombat este a városi sportcsarnokból, hiszen csapatunk a Békéscsabai ENKSE győzelemmel és jó játékkal kezdte meg az új szezont, és noha a mérkőzés vége egy picit körömrágósra is sikeredett, a lila-fehér lányok azért csak legyűrték a Budaörs gárdáját. Megállás azonban nincs, a bajnokság robog tovább, és a lilákra újabb rangadó vár a hétvégén. Egészen pontosan péntek este vizitál együttesünk az ősi rivális Debrecen otthonában, ami tudjuk mindig parázs összecsapást rejt magában. Az Előréhez hasonlóan a Lokinál is nagy mozgás volt a nyáron, ugyanis összesen tíz játékos távozott a klubtól, míg az érkezők listáján hét kézilabdázó található. Közülük Arany Rebeka, Bordás Réka és Czuczu Frida a fiatalságot képviselik, viszont a Dunaújvárosból érkező Bulath Anita, Kovács Anna és Oguntoye Viktória, illetve a két szezonnal ezelőtt még a Békéscsabában játszó amúgy a székhelyét Kisvárdáról áthelyező Triffa Ágnes már egyértelműen a rutint jelentik majd a piros-fehérek idei keretében. Ellenfelünk felkészülése kifejezetten jól sikerült, legalábbis a gyakorló mérkőzések erre engedtek következtetni, a debreceni lányoknak ugyanis többek között a Vác, a Metzingen és a Ferencváros csapatait is sikerült két vállra fektetniük. Ehhez képeset a bajnoki rajt nagyon nem sikerült a Lokinak, hiszen Siófokról 35-18 arányú vereséggel tértek haza. Egész biztos tehát, hogy egy elszánt, bizonyítási vágytól égő ellenfél vár a csabai hölgykoszorúra pénteken, de megijedni azért nem fog együttesünk, és ezt már Kovács Anett szögezte le, mikor is a rangadó esélyeit fejtegettük. A szélsőtől – aki 7 góljával nagyban hozzájárult a hétvégi sikerhez – azonban elsőként egy értékelést kértem a győztes találkozóról.

20180906_dvsc_elore

Fotó: Antal János

- Álomszerű kezdést produkáltatok a szezonnyitón, főként az első félidőben…
- Nagyon sokat készültünk erre a találkozóra, szinte már az alapozás kezdetétől ez az összecsapás volt fókuszban, hiszen tudtuk, ezt követően olyan ellenfelekkel kell megmérkőznünk, akik azért jóval komolyabb erőt képviselnek. Tehát kiemelten fontos összecsapásként kezeltük a Budaörs ellenit, és nagyon boldogok vagyunk, hogy összejött a győzelem. Valamint a jó játék is, hiszen ahogy Te is mondtad, az első játékrészben szinte minden összejött nekünk, rendkívül fegyelmezetten és jól kézilabdáztunk, amivel sikerült megalapoznunk a győzelmet.

- Alapjában véve roppant nagy tempót mentetek, viszont a végére azért elfogyott egy kicsit a csapat…
- Az alaptaktikánk része volt, hogy az elejétől nekiessünk ellenfelünknek, és a lehető leggyorsabb kézilabdát játsszuk. Ez szerencsére be is jött, de nyilván a fáradtság miatt a második félidőre több hiba csúszott a játékunkba, amivel élni is tudott a Budaörs és visszakapaszkodtak a mérkőzésbe. De szerencsére a végjátékban a szívünk is helyén volt, így kicsikartuk a két pontot. Sajnos kevesen vagyunk, így benne van a pakliban, hogy a találkozók végére elfáradunk, de remélem idővel az újonnan érkező játékosok segítségével a rotáció és az első sor pihentetése is sokkal inkább megoldott lesz.

- Több jó teljesítmény mellett Te is kiemelkedőt nyújtottál a találkozón, ez azt is jelentheti, hogy ebben az idényben már a régi Kovács Anettet láthatjuk?
- Remélem, hogy igen. Most jó formában érzem magam, szombaton is már a bemelegítés alatt éreztem, hogy menni fog a játék. Örülök annak, hogy így sikerült és segíteni tudtam a csapatot. Nyilván a tavalyi év még a sérülésem után nehezebb volt, de azóta is folyamatosan próbálok fejlődni és keményen dolgozom, hogy a teljesítményem a lehető legjobb legyen. A vezetőedzőnk is nagyon sokat segített nekem az elmúlt időszakban, hogy mint mentálisan, mint fizikálisan összerakjam magam. És mivel egyedüli játékosként kell helytállnom a posztomon, így még tudatosabban próbálok minden szinten a lehető legjobban felkészülni a szezonra.

- A Budaörs legyőzése után viszont most egy nagyobb falat következik a számotokra, hiszen Debrecenbe látogattok…
- Igen, ez már valóban egy keményebb dió lesz, mert mint játéktudásban, mint pedig a keretek erősségét tekintve is masszívabb ellenfél vár ránk. Attól függetlenül is így látom, hogy a Loki első mérkőzése milyen eredményt hozott, mert szerintem jóval több van ebben a csapatban, mint amit Siófokon produkáltak. És az az együttes, amelyben egy Kovács Anna vagy egy Triffa Ági pattogtatja a labdát azt lebecsülni nem szabad. De rajtuk kívül is nagyon sok jó, válogatott játékossal rendelkeznek, és a hazai pálya előnyét is most ők élvezhetik.

- Mi lehet akkor a fő fegyver a rangadón?
- A védekezés mindenekelőtt. Ez lesz a legfontosabb, főleg egy ilyen támadósorral felvértezett csapat ellen. A Budaörs elleni találkozó után ebben lehetett némi hiányérzetünk, mert nem állt úgy össze a védekezésünk, ahogy szerettük volna, úgyhogy remélem most sikerül egy masszív, kemény védelmet felállítanunk. És természetesen a jól működő és eredményes támadójátékunkat is tovább kell vinni erre az összecsapásra is. Nehéz mérkőzés lesz, ez nem kétséges, a Hódosban minden együttes megszenved, de ha koncentráltan kézilabdázva, azt a játékot tudjuk hozni, amit szombaton az első félidőben produkáltunk, bármi kisülhet a találkozóból.

line

[ae-fb-embed url='https://www.facebook.com/elorekezilabda/videos/556686771432763/' width='640']

line

A két együttes tavaly őszi mérkőzésén, a hazai pályán játszó Debrecen tudott 31-28-ra diadalmaskodni, ahogy a békéscsabai találkozón is, hiszen ott a vendégek 29-23 arányban nyertek. Az idei szezon első kelet-magyarországi derbije tehát pénteken 18 órától a debreceni Hódos Imre Sportcsarnokban lesz. Az összecsapáson a Hargitai Gábor, Markó Gábor bírópáros tevékenykedik majd.

Dömény Dezső