Online fogadás | TippmixPRO

Praktiker-Vác – Tappe-Békéscsabai Előre NKSE

Praktiker-VácspacerEUbility Group-Békéscsabai NKSE

NB I női felnőtt 2023/2024. 10. forduló

Praktiker-Vác – Tappe-Békéscsabai Előre NKSE

28-24 (11-11)

Időpont: 2023. december 30. (szombat) 18:00 óra

Helyszín: Városi Sportcsarnok

Cím: 2600 Vác, Bán Márton út 3.

Játékvezetők: Andorka Miklós, Hucker Róbert

Versenybírók: Bonifert Ferenc, Palkovits Dávid

Vác: Csizmadia Fanni Klára (0), Ballai Anna (3), Csíkos Luca (4), Ferenczy Fruzsina (0), Ballai Borbála (2), Bukovszky Anna (0), Kovács Anikó (0), Győri Alexa (0), Such Nelli (5), Marincsák Nikolett (5), Kurucz Aida (0), Bánfai Kíra (0), Csire Fanni (0), Kuczora Csenge (8), Kovalcsik Jázmin (1), Tyiskov-Helembay Fanny (0).

Békéscsaba: Aranyi Vivien (3), Szondi Zsófia (1), Pásztor Bettina (0), Gyimesi Kitti (0), Jovicevic Tamara (0), Mayer Szabina (2), Madera-Domokos Claudia-Esther (0), Kukely Klára (0), Termány Rita (0), Török Fanni (4), Szabó Dóra (0), Román Dorina (2), Csáki Lilla (0), Sándor Réka (0), Lanistanin Marija (10), Bencsik Bojána (2).
Vezetőedző: Rácz Sándor

 http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/ora.png Kiállítások: Ferenczy Fruzsina (2. perc), Marincsák Nikolett (2. perc), Gyimesi Kitti (2. perc), Román Dorina (2. perc).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/gol.png Hétméteresek: Ballai Borbála (2/2), Kuczora Csenge (0/1), Termány Rita (0/1), Laninstanin Marija (1/1).

line

Békéscsabai gólokkal kezdődött az év utolsó bajnoki mérkőzése, ám a váciak ugyanazzal a lendülettel dupláztak. Szorosan alakult a folytatás is, váltva vezettek a csapatok.

Praktiker-Vác - Tappe-Békéscsabai Előre NKSE 28-24 (11-11)

A 15. percben a volt békéscsabai Marincsák Nikolett hétperces váci gólcsendet tört meg, egyenlővé téve ezzel az állást. A csabaiak támadásaiba egyre több hiba csúszott, a váciak pedig alaposan feljavultak és bő negyedóra elteltével már – a mérkőzés során először – három góllal vezettek. Nagyon hullámzott a játék, a világbajnokságról hazatérő szerb Marija Lanistanin nem egészen három perc leforgása visszahozta csapatát és kiegyenlítette a hátrányt. Török Fanni és Bencsik Bojána folytatta és a 3–0-s csabai rohamnak köszönhetően már a liláknál volt kétgólos előny, ám ez a különbség eltűnt a félidő végére, mert a váciak gólgyárosa, Kuczora Csenge és hetesből Ballai Borbála is betalált. A csapatok védekezésére nem lehetett panasz az első félidőben, ám elöl mindkét oldalon sok volt a pontatlanság, s emiatt joggal bosszankodhattak az edzők.

Remekül kezdte a második felvonást a Békéscsaba, amely 8 perc alatt 5–1-es szériát hozott össze, 16–12-es vendégvezetésnél Herbert Gábor, a Vác edzője időt is kért. A Csaba igyekezett őrizni nehezen megszerzett előnyét, és ezt a célt a fiatal Török Fanni betörésgóljaival többé-kevésbé sikerült is teljesíteni. Amikor azonban Termány Rita könnyelműen ellőtt egy labdát, a 46. percben 19–17-nél Rác Sándor magához rendelte lányait. A lila-fehérek messze nem nyugodhattak meg, a váciakat pedig tüzelte az edző, no és persze a közönség is, és a félidő közepén a Békéscsabán nevelkedett Such Nelli gólja már az egyenlítő találatot jelentette. Jöhetett három percen belül az újabb csabai időkérés. Nem igazán segített, mert a váciak harcosabban játszottak és ami lényeges: már nem remegett meg a kezük a legfontosabb pillanatokban, így a hajrának háromgólos vezetéssel vágtak neki. A váciak biztosan nyerték meg a mérkőzést.

line

Jegyzőkönyv Tabella

line

#hajralilak #csakacsaba #kezilabda #enkse #bajnoki #tippmix