Online fogadás | TippmixPRO

Sorsdöntő ütközet előtt csapatunk

Élesedik a bennmaradásért folytatott küzdelem a K&H női kézilabda ligában, ennek megfelelően lila-fehér együttesünkre is egy roppant fontos derbi vár szombaton.

Érd - EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE

Lévén a sereghajtó Érd otthonából kell a két bajnoki pontot elhozni. A találkozó súlya pedig nem is elsősorban a vendéglátók személye miatt óriási, hiszen az érdiek hatpontos lemaradásban vannak csapatunkkal szemben, sokkal inkább az utóbbi időben feltámadó, és a legutóbbi öt meccséből három találkozót is megnyerő NEKA miatt. A bogláriak ugyanis a hétvégi Fehérvár fölött aratott ötgólos diadalukkal, mindössze három pontra olvasztották lányainkkal szembeni hátrányukat. Miközben pedig az akadémisták szárnyra kaptak, addig a lilák pont a március eleji NEKA ellen aratott sikerük óta nem tudtak ponttal gazdagodni, és zsinórban immár hat összecsapás óta nyeretlenek. Ebből a két legutolsó találkozó az igen fájó, hiszen Budaörsön öt, legutóbb a Kisvárda ellen hazai környezetben pedig kilencgólos vereséggel voltak kénytelenek lejönni a pályáról lányaink. Ráadásul a szombaton mutatott gyenge játéknak a személyi következménye is meglett, mert Papp Bálint vezetőedző a mérkőzést követően közös megegyezéssel távozott tisztségéből, így ideiglenesen a szezon végéig Farkas József, az eddig a másodosztályú Algyőt dirigáló tréner veszi át a lila-fehérek szakmai munkáját. Ettől függetlenül a bennmaradás még mindig csapatunk kezében van, hiszen ha Érden nyerni tudnak lányaink, boglári ellenlábasunknak maximum csak matematikai esélye maradna az élvonalban maradásra. Viszont ellenkező esetben akár már szombaton is egy pontra megközelítheti, a jobb sorsolással rendelkező NEKA az Előrét.

Azért ne tagadjuk, a szombati mérkőzés aktuális ellenfelünknek is a legutolsó szalmaszál lesz amibe kapaszkodhatnak a bennmaradás tekintetében, még akkor is, ha ez már az Ő esetükben valóban csak matematikai esély. Pedig anno a NEKA fölött aratott egygólos győzelemmel kezdték a bajnokságot az érdiek, igaz, az azt követő tíz találkozójukon pont nélkül maradtak. Menet közben Horváth Roland távozott a padról, és úgy nézett ki, hogy a helyére érkező Simics Judittal megindulnak felfelé. Ennek sajnos mi is a szenvedő alanyai voltunk, hiszen a csapatunk elleni ütközet előtt érkezett az új vezetőedző, aki így Békéscsabán egy egygólos győzelemmel debütált. Majd nem sokkal később otthon is két vállra fektették a NEKA gárdáját, ezt követően viszont jött egy újabb nyeretlen időszak, és több egységet már nem tudtak összelapátolni a Pest vármegyeiek. Így jelenleg hat ponttal az utolsó helyen szerénykednek a tabellán, és még az sem segített eddig rajtuk, hogy legjobb góllövőjük, a korábban Csabán is megfordult Kopecz Barbara, 130 alkalommal talált már az ellenfelek hálójába, amivel a teljes mezőny tekintetében is előkelő helyen áll. Legutóbb hazai környezetben a Mosonmagyaróvár csapatát fogadták, akik egy tizennégy gólos győzelemmel köszönték meg a hazaiak vendégszeretetét, az előző fordulóban pedig Budaörsön kaptak ki 32-24 arányban.          

Érden utoljára 2021 márciusában jártak a lilák, és noha öt góllal vezetett a félidőben azon az összecsapáson a Csaba, a végén mégis 33-30 arányban a hazaiak nyerték a találkozót. Mint ahogy a felek idei első bajnoki mérkőzését is, ahol ezúttal három találattal vezetett féltávnál együttesünk, de a vége 26-25-ös érdi siker lett. Bízzunk abban, hogy most csapatunk tud majd örülni az Érd Arénában és megteszi az utolsó, de nagyon fontos lépést a bennmaradás felé.

A találkozó szombaton 18:00 órától a Horváth Péter-Marton Balázs bírópáros sípszavára rajtol majd el.

Dömény Dezső