Online fogadás | TippmixPRO

Szerdán a Ferencváros érkezik a Viharsarokba

Interjú Horváth Rolanddal

20180509_horvath_roland

Szombaton az MTK-Budapest ellen matematikailag is bebiztosította bennmaradását az első osztályban az EUbility Group–Békéscsabai Előre NKSE, mivel 30:30-as döntetlent ért el a fővárosban. Ezzel négy pontra duzzadt az előnye a tizenharmadik helyen tanyázó Kecskeméttel szemben, és mivel az egymás elleni eredmény is a liláknak kedvez, így már biztos, hogy a Békéscsaba jövőre is a legmagasabb osztályban szerepelhet. A pontvadászatban még három találkozó vár a viharsarki egyletre, amelyből kettőt hazai környezetben játszik csapatunk. Elsőként, szerdán az a Ferencváros vendégeskedik Békéscsabán, amely a Győrrel hatalmas csatát vív a bajnoki címért. A két együttes jelenleg azonos pontszámmal áll a tabella élén, és mivel az egymás elleni hazai mérkőzéseiket egyaránt két góllal nyerték, amennyiben mindkét együttes hozza a hátra lévő találkozóit, akkor a bajnoki kiírás értelmében az összesített gólkülönbség döntheti el a bajnoki cím sorsát. Ebben az összevetésben jelenleg a Győrnek 19 gólos előnye van, viszont a Ferencváros egy mérkőzéssel kevesebbet játszott riválisánál. Ami pedig még pikánsabbá teszi az Előre helyzetét ebben a szituációban, hogy a lilák nemcsak a Fradival, de az utolsó fordulóban a Győrrel is megmérkőznek még, tehát a bajnokaspiránsok végső összevetésében könnyen döntő faktor lehet a Békéscsabával játszott találkozó. A zöld-fehérek egyébként az ominózus, 26:24-re elveszített győri találkozót követően szombaton a Kisvárdát győzték le 36:22 arányban hazai környezetben. A lila-fehérek pedig a Vasas hazai legyőzésének, valamint az MTK otthonában begyűjtött egy pontnak köszönhetően, megőrizték tizenegyedik helyüket a bajnoki tabellán, ezzel együtt pedig egy pontos előnyüket is a fővárosi kék-fehérekkel szemben. Ennek apropóján egy értékelésre, a szerdai összecsapás kapcsán pedig esélylatolgatásra kértem, a lilák vezetőedzőjét, Horváth Rolandot.

– Szinte végig vezettetek az MTK elleni találkozón, mégis döntetlen lett a vége. Nyertetek vagy veszítettetek egy pontot?

– Valóban csaknem végig uraltuk a meccset, és bár az utolsó perceket egy picit elrontottuk, azért mindenképpen sikerként kezeljük az eredményt, hiszen véglegesen ezzel a ponttal értük el a bennmaradást, amiért egész tavasszal küzdöttünk. Összességében azért elmondható, hogy nagyon jól játszottunk, felőröltük ellenfelünket, akik sokáig nem is találták az ellenszert a játékunkra. Mivel a találkozó végét sajnos elkönnyelműsködtük, az MTK visszajött a mérkőzésbe, így végül kicsúszott a győzelem a kezünkből, de ennek ellenére természetesen nagyon boldogok vagyunk.

– A kitűzött célt, azaz a bennmaradást tehát teljesítette a csapat, mik az elvárások a hátralévő három mérkőzésre?

– Most már tényleg nyugodtan, mindenféle teher nélkül játszhatunk. Nyilván három roppant jó csapat ellen kell zárnunk az idei szezont, így az elsőszámú célunk a tisztes helytállás, illetve szeretném, amennyiben a Siófok a lehető legjobb kézilabdával, minél eredményesebben búcsúznánk a hazai szurkolóktól.

– A Fradi-Győr versenyfutás mennyiben nehezíti meg a dolgotokat, hiszen még mindkét csapattal farkasszemet kell néznetek?

– Mondanom sem kell, hogy ez a helyzet egyáltalán nem kedvez nekünk, hiszen alapból is két rendkívül erős csapatról beszélünk, akik ebben a szituációban pedig még nagyobb erőket fognak mozgósítani ellenünk. Ettől függetlenül azért megpróbálunk helytállni, és méltó ellenfelei lenni a két gigásznak.

– Először a Fradi vizitál nálatok, milyen Csabát szeretnél látni a pályán a szerdai összecsapáson?

– Minden mérkőzésen az az elsőszámú elvárásom, úgy jöjjünk le a parkettről, hogy maguk a játékosok és a szurkolók is elégedtetek lehessenek a pályán mutatott teljesítménnyel. Ez egy ilyen együttes ellen, mint amilyen a Fradi, még hatványozottabban igaz, úgyhogy ismételten egy küzdős, harapós Békéscsabát szeretnék látni. A védekezésre most is nagy hangsúlyt kell fektetni, hiszen rendkívül erős támadósorral rendelkezik ellenfelünk, de a megfelelő visszarendeződésnek is komoly szerepe lesz, hogy ne tudjanak átfutni rajtunk. Ezért is kell megpróbálni minél jobban lassítani a zöld-fehérek játékát. A lényeg, hogy megpróbáljuk a lehető legjobban megnehezíteni a vendégek dolgát, hogy a találkozó végén emelt fővel jöhessünk le a pályáról.

A két csapat szeptemberi összecsapása kifejezetten szoros mérkőzést hozott, hiszen a lila-fehérek nagyon sokáig jól tartották magukat, olyannyira, hogy a találkozó kétharmadáig vezettek is ellenfelükkel szemben, akkor azonban a Fradi megfordította az eredményt, és a győzelmet már nem is engedte ki a kezéből. Ettől függetlenül a 22:19-es végeredmény egyértelműen a lilák számára volt hízelgő. A szerdai viharsarki összecsapás 18 órától kerül megrendezésre a Városi Sportcsarnokban, a két játékvezető pedig Asztalos Bence és Bárkányi Gábor lesz.