Online fogadás | TippmixPRO

Szerdán a Vác csapata érkezik Békéscsabára

Beindult az év eleji nagyüzem a K&H Női kézilabda ligában, hiszen a hétvége után most hét közben is mérkőzéseket rendeznek a honi pontvadászatban. Csapatunk a Békéscsabai ENKSE ezúttal egy ősszel elmaradt találkozó pótlásaként hazai pályán szerepel és fogadja a Váci NKSE gárdáját.

Békéscsabai ENKSE - Váci NKSE

Lányaink legutóbb szombaton az MTK otthonában szenvedtek hétgólos vereséget, pedig a szünetben még csak kettő találat volt a házigazdák előnye, a második játékrész első hat percében azonban megrázta magát a fővárosi egylet és egy 6-0-ás sorozattal gyakorlatilag el is döntötte a két pont sorsát. Persze a rutinos játékosai közül még mindig több kézilabdázót is nélkülöző, elsősorban a fiatalokkal vitézkedő liláknak így is voltak bíztató momentumai, a papíron azért jóval erősebb vendéglátóikkal szemben.

Viszont a soron következő szerdai találkozón is nagyjából hasonló erőfelmérőre számíthat Vida Gergő vezetőedző együttese, ugyanis váci ellenfelük mindössze egy hellyel és két ponttal az MTK mögött a hetedik helyet foglalja el a bajnoki tabellán. A helyezésük és az ötvenszázalékos mérlegük azért némiképp csalóka, mert az eddig lejátszott tíz találkozójukon kétszer is megmérkőztek már a Ferencvárossal, illetve Győrben, Siófokon és Mosonmagyaróváron is szerepeltek és maradtak pont nélkül a váci lányok.  Azonban hazai pályán az MTK együttesét, a Kisvárdát és az Érdet is legyőzték, idegenben pedig Fehérvárról és legutóbb az esztendő utolsó mérkőzésén Érdről is elhozták mind a két bajnoki pontot. Azon a 34-30-as végeredményt hozó összecsapáson szerepelt utoljára NB1-es találkozón a Vác, mert a hétvégén EHF Európa Liga mérkőzést játszottak a Paris 92 gárdája ellen és szenvedtek egygólos vereséget otthoni környezetben a 34-33-ra végződő találkozón. A lilák legutóbbi ellenfeléhez hasonlóan a váci együttesre is nyugodtan mondhatjuk, hogy játékosállományban a magyaros vonalat követik, hiszen az elmúlt években sem volt jellemző rájuk, hogy sok idegenlégióst alkalmaztak volna, erre a szezonra azonban Sanja Radoszavljevic kivételével csak magyar játékosok alkotják a keretüket, ráadásul nagy részben saját nevelésű fiatal kézlabdázók. Két legeredményesebb játékosuk a már a válogatottban is szárnyaikat bontogató Kácsor Gréta 42 találattal, illetve Hámori Konszuéla 39 góllal. De megtaláljuk a csapatukban a szintén válogatott Lakatos Ritát és Helambai Fannyt és a két friss szerzeményüket Szabó Laurát és a korábban lila-fehérben is szerepelő Triffa Ágnest is.

A két együttes az előző szezonban a rövidített bajnoki küzdelmek miatt mindössze csak egy mérkőzésen csapott össze, még 2019 decemberében Békéscsabán, ahol egy roppant szoros összecsapáson 31-29-re a Váciak nyertek. Az idei szezon első Békéscsaba-Vác találkozója szerdán 18 órától az Evangélikus Gimnázium Sportcsarnokában kerül megrendezésre, természetesen zárt kapuk mögött. Viszont ahogy az összes hazai mérkőzést, így ezt is a 7. Tv és a Behir.hu online felületei élőben közvetítik. A találkozó két játékvezetője Altmár Kristóf és Horváth Márton lesz.

Dömény Dezső

line