Online fogadás | TippmixPRO

Szombathelyre látogat az Előre

Szombaton újabb idegenbeli összecsapás vár lila-fehér női kézilabda együttesünkre, akik ezúttal Szombathelyre utaznak.

Hungast Szombathelyi KKA - EUbility Group-Békéscsabai ENKSE

Ahhoz, a csapatunk által szinte az egész szezonban üldözött gárdához, akik mindössze egy ponttal előzik csak meg jelenleg a lilákat. Összesen hét egységgel a tarsolyukban várják a hétvégi összecsapást, amiből négyet még ősszel szereztek a Boglár elleni 31-29-es és a Dunaújvárossal szembeni 28-26-os győzelmeknek köszönhetően. Majd ezt követte egy kilenc mérkőzésből álló nyeretlenségi sorozat, melynek utolsó állomása éppen Békéscsabán volt, ahol három góllal véreztek el Marosán György tanítványai. Ezután viszont nekik is megtört a jég, és hazai pályán 24-22 arányban két vállra fektették a szintén nagy rivális Boglári Akadémia alakulatát. Az utolsó pontjukat pedig épp a legutóbbi fordulóban, azaz múlt hét szerdán szerezték Kisvárdán, ahol is 24-24-es döntetlent értek el.

Az viszont egyértelmű, hogy három fordulóval a vége előtt, csapatunkhoz hasonlóan már ők sem igazán engedhetnek meg maguknak több hibát, és így a lilák elleni rangadóról, plusz az utolsó két fordulóban az Érd és a Fehérvár elleni csatájukról legalább négy pontot el kell hozniuk ha bent akarnak maradni a legmagasabb osztályban. És még ebben az esetben is reménykedve kell figyelniük mit csinál közben a NEKA. Akik mivel vasárnap egy komoly bravúrt végrehajtva 34-31 arányban nyerni tudtak Székesfehérváron, immár tizenegy pontot begyűjtve ismét öt pontra duzzasztották előnyüket békéscsabai együttesünkkel szemben. Ez pedig azt jelenti, hogy sajnos már csak matematikai esélye maradt a liláknak a bennmaradásra, hiszen a két csapat összevetésében az egymás elleni eredmény is a NEKA gárdájának kedvez. Tehát ha csapatunk a hátralévő három összecsapását a Szombathely, a Dunaújváros és a Siófok ellen megnyeri, akkor is csak abban az esetben őrizheti meg első osztályú tagságát, ha a Boglár már nem szerez több pontot ebben bajnoki kiírásban. Ehhez viszont már Szombathelyen is legalább olyan teljesítmény kell, mint amit vasárnap az Érd ellen mutattak a lányok, akik egy csupaszív játékkal 30-26-ra legyűrték az Érd alakulatát, ezzel is életben tartva a halvány reményeket. De mondhatnám lányaink Szombathellyel szembeni márciusi békéscsabai találkozóját is, ahol a lilák remek védekezésüknek köszönhetően tudtak 23-20-ra diadalmaskodni.

A felek soron következő összecsapása tehát szombaton 16 órától a szombathelyi Haladás Sportkomplexumban kerül megrendezésre, a mérkőzés két játékvezetője Hargitai Gábor és Markó Gábor lesz.

line