Online fogadás | TippmixPRO

Szombaton a címvédő vizitál Békéscsabán

Már a 19. forduló küzdelmei következnek hétvégén a K&H női kézilabdaligában, így csapatunk a Békéscsabai ENKSE is pályára lép szombaton, méghozzá újra hazai közönség előtt. A soron következő vendégcsapat pedig nem más, mint az ötszörös Bajnokok ligája győztes és magyar bajnoki címvédő Győri Audi ETO KC.

EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE - Győri Audi ETO KC

Egy ilyen találkozó szinte kézilabda ünnepnek is számít, ami megyeszerte idevonzza a kézilabda barátokat, főleg, hogy közönség előtt legutóbb 3,5 éve szerepelt nálunk az ETO. Akik ahogy az elmúlt szezonoknak, úgy ennek is egy sztárokkal teletűzdelt, valóságos világválogatottal vágtak neki, így nem is csoda ha magabiztosan mindössze csak egy botlással, 38 pontot gyűjtve vezetik a bajnokságot. Viszont az az egy betli könnyen a bajnoki címükbe is belekerülhetett volna, ugyanis az a Ferencváros otthonában elszenvedett 32-26-os vereség volt. Miután azonban a Fradi a Debrecen ellen, és Mosonmagyaróváron is pontot veszített, így a derbi jövő hét szombati összecsapásán elég akár csak egy góllal is legyőzniük a fővárosiakat az esetleges címvédéshez. Amihez persze azért a többi öt találkozót is hozniuk kell, többek között a soron következő békéscsabait is. A keretükben annyi változás történt csapatunk bő három hónappal ezelőtti győri találkozójához képest, hogy az anyai örömök elé néző Silje Solberget menet közben a reaktivált Amandine Leynaud pótolta. Ugyanakkor egy másik játékosuk meg pont szülés után tért újra vissza, így Kari Brattset Dale ismét bevetésre készen várja, hogy segíthessen csapatának. Legutóbbi balatonboglári vendégszereplésük alkalmával pedig pályára is léphetett, bár ezzel együtt sem egy könnyed sikerrel távoztak onnan a zöldek, hiszen a fiatal akadémisták helyenként kifejezetten megnehezítették a dolgukat. A szünetben is csak öt találat volt a két csapat között a különbség, de az egész mérkőzésen nem volt több kilenc gólnál a címvédő előnye, amiből a végére 33-25-ös vendégsiker lett. Ennél azért volt, hogy még jobban megizzadtak a kisalföldiek az elmúlt fordulókban, ugyanis Debrecenben is csak egy végjátékban értékesített hetessel tudtak nyerni, ahogy Siófokon is csak négy találattal gyűrték le a hazaiakat. Ezzel párhuzamosan a Bajnokok ligájában is szépen meneteltek, és csak apróbb megingásaik voltak, egészen pontosan Bukarestben a Rapid otthonában illetve oda-vissza a Metz gárdájával szemben maradtak alul. Így viszont a francia együttes a csoportkör végén megelőzte Ambros Martin lányait, igaz a második hellyel is egyből a negyeddöntőbe jutottak a győriek, akik jelenleg várják leendő ellenfelüket. De előtte még a bajnokság van fókuszban a zöld-fehérek számára is, és persze a csapatunk elleni meccs, amelyre ezúttal vereségből érkezik Papp Bálint alakulata. A Fehérvár és a NEKA legyőzését követően ugyanis az MTK ellen már nem sikerült továbbvinni a győzelmi szériát. Pedig jól kezdték lányaink az összecsapást, de ahogy magukra találtak a hazaiak, megfordították az eredményt és szépen lassan növelték előnyüket. És bár a liláknak voltak fellángolásai, a végjáték nagy izgalmakat már nem hozott, 35-31 arányban otthon tartották a két pontot a fővárosi kékek.      

Az ETO legutóbbi 2021 tavaszán tett látogatása során sima 41-20-as győzelemmel távozott a Viharsarokból, minthogy a felek decemberi győri mérkőzésén is a címvédő örülhetett, akkor 36-24 lett a végeredmény. Reméljük az ETO idei vizitálása alkalmával csapatunk még ennél is szorosabb csatára készteti majd neves ellenfelét, mely találkozó tehát szombaton 18 órától a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban veszi kezdetét, a Kovács-Sebők Stefánia, Vastag-Réti Rebeka bírópáros sípszavára.

line