Online fogadás | TippmixPRO

Szombaton a Dunaújváros lesz az első hazai ellenfél

Az EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE csapata 2017. szeptember 16-án, szombaton hazai közönség előtt is bemutatkozik az első osztályú bajnokságban, a lila-fehér lányok 17:00 órai kezdettel a tavalyi bajnokság 4. helyezettjét, a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapatát fogadják a Városi Sportcsarnokban.

20170912_edzes

A csabai lányok a tavalyi bronzérmes Érd otthonában kezdték a bajnokságot és 35:24 arányú vereséget szenvedtek a sokkal esélyesebb Pest megyei csapat ellen. A lila-fehérek legeredményesebb játékosa a 7 gólig jutó Walfisch Mercédesz volt.

Az első játéknapon a dunaújvárosi egylet 33:22 arányban bizonyult jobbnak hazai környezetben a Budaörsnél, így magabiztos győzelemmel kezdte a szezont a Kohász. A Fejér megyeiek legeredményesebb játékosai az 5-5 gólig jutó Camila Micijevic és Szerkerczés Luca voltak.

Az elmúlt években a Békéscsaba hazai pályán többször is borsot tört ellenfele orra alá, 2017 márciusában, a Viharsarokban 26:26 arányú döntetlent játszottak a Felek, emellett 2015. január 31-én 29:28 arányban sikerült nyerniük a csabai lányoknak. A lila-fehérek legutoljára 2012 szeptemberében nyerten Dunaújvárosban, akkor Ökrös Csaba irányítása alatt született 32:30 arányú csabai siker.

A Dunaújváros csapatában három békéscsabai nevelésű játékos is szerepel, Cifra Anita, Kovács Anna és Dombi Luca is Békéscsabán vált kézilabdázóvá, hármójuk nevelőegyesülete az Előre NKSE. Érdekesség, hogy mindhárman bemutatkoztak már a felnőtt válogatottban, de közülük csak Cifra Anita tette ezt békéscsabai sportolóként.

A Dunaújváros az elmúlt években visszaküzdötte magát az élcsapatok sorába, az elmúlt 4 idényből 3 alkalommal is negyedik helyen végzett, emellett 2016-ban nagy bravúrt elérve megnyerte az EHF Kupát.

A dunaújvárosiak a nyáron remekül erősítettek, hiszen leigazolták a szerb válogatott kapus, Katarina Tomasevicet, az irányító Bouti Fruzsinát, a beálló Dombi Lucát, a balszélső Kazai Anitát, valamint a jobbátlövő Szekerczés Lucát is.

Az első osztályú felnőtt bajnoki találkozó előtt két utánpótlás mérkőzésre is sor kerül, 13:00 órától az ifjúsági I., 15:00 órától pedig a serdülő korosztály lép pályára a Budaörs ellen. Az idén változott az utánpótlás bajnokságok lebonyolítási rendje, nyílt pontvadászatok kerültek kiírásra, így sok esetben nem ugyanazon sportszervezetek ellen fognak pályára lépni az utánpótlás korosztályok, mint a felnőttek. A csabaiak igyekeztek úgy kialakítani a versenyprogramot, hogy majd minden felnőtt találkozó elé kerüljenek utánpótlás összecsapások is.

Szombaton az „A” oldali pénztár 12:30-kor, a „B” oldali pénztár pedig 15:30-kor nyit. A jegyárak változatlanok, a felnőtt belépők 1.000 forintba, a diák/nyugdíjas jegyek 1.200 forintba, míg a családi tikettek 2.500 forintba kerülnek.

A szombati mérkőzés az állatok segítésének jegyében telik, ugyanis a klub csatlakozott a „Szurkolók az állatokért” elnevezésű országos mozgalomhoz, amely a felelős állattartásra kívánja felhívni a figyelmet. A szurkolóknak 14:00 órától lesz lehetőségük tárgyi és pénzbeli adományaik leadására az „A” és „B” oldali aulában, a tervek szerint lesz egy kiállítás a szurkolók állatos fotóiból, a mérkőzést követően pedig árverezésre kerül a két csapat játékosai által aláírt labda. A találkozó kezdődobását a csabai szurkolók képviselője fogja elvégezni, a találkozó után pedig a tervek szerint a két csapat összeáll egy közös fotóra a „Szurkolók az állatokért” molinó előtt.

A csabaiak bíznak abban, hogy sok néző előtt, jó hangulatú mérkőzéssel indul a pontvadászat hazai sorozata, a bérletek jól fogynak, minden valószínűség szerint a klub az idén is eléri a 400 eladott darabot. 

A szezonbelépők továbbra is megvásárolhatók, mind a Hetes Kft. Andrássy úti sportáruházában, mind a Városi Sportcsarnok klubirodájában kaphatók még a bérletek.

A mérkőzés játékvezetői B. Pech Katalin és Vágvölgyi Mária lesznek.

line

Kapcsolódó hivatkozás:
https://kohaszkezi.hu/hu/hir/3202