Online fogadás | TippmixPRO

Szombaton a Fehérvár együttese vendégeskedik Békéscsabán

Habár még csak két forduló telt el a K&H Női kézilabda liga 2022/23-as kiírásából, lila-fehér női kézilabda csapatunk harmadik összecsapását már most nyugodtan titulálhatjuk akár az ősz legfontosabb találkozójának is, hiszen egy potenciális rivális az Alba Fehérvár KC gárdája látogat a Viharsarokba.

EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE – Alba Fehérvár KC

A székesfehérváriak akik tizenhat ponttal a tizedik helyen zárták az előző évadot, egy jócskán megfiatalított együttessel vágtak neki az idei küzdelmeknek, amit jól mutat, hogy mindössze öt 22 évnél idősebb játékosuk szerepel csak a felnőtt keretben. Így nem is csoda, hogy az öt nyári távozójukat, Gajdóczi Barbarát, Szarka Adriennt, Bardi Fruzsinát, Töpfner Alexandrát, Domokos Dalmát, és a visszavonult Triscsuk Krisztinát is zömében fiatalokkal pótolták. Azaz a saját nevelésű játékosokon kívül Győrből érkezett a jobbszélre a mindössze 17 éves Szemes Szonja, illetve szintén erre a posztra a Buducsnosztból a 19 esztendős horvát Bruna Zrnics. Viszont azért rutinos játékossal is bővült a csapatuk, méghozzá a balátlövő Katarina Stosics személyében, aki Szombathelyről tette át a székhelyét a koronázóvárosba.

Józsa Krisztián együttese összesen nyolc felkészülési összecsapással hangolódott a bajnoki rajtra, melyből mindössze kettőt tudtak győzelemmel abszolválni, az Érdet verték hat, még az MTK-t tizenegy találattal, és ezenkívül még a Budaörssel játszottak egy 24-24-es döntetlent. Ezt követően az idényt Debrecenben kezdték, de nem úszták meg tíz gól alatt, ugyanis 33-23 arányban nyerték a hazaiak a nyitányt. Ennek ellenére az első pontra nem sokat kellett várniuk Fehérváron, hiszen az előző fordulóban hazai környezetben játszottak egy 26-26-os döntetlent a Dunaújváros együttesével. Ezzel szemben csapatunk a Békéscsabai NKSE még pont nélkül áll a bajnoki tabellán, miután az első körben idegenben 30-26-ra kikapott a Kohász otthonában, legutóbb pedig a Viharsarokban a Váccal szemben maradtak alul lányaink 28-20 arányban. Innen kell tehát az Európa-bajnoki szünetig egy komoly menetelést megkezdeni, hiszen az Alba után lányaink a nagy rivális NEKA otthonában vizitálnak, majd fogadják az MTK gárdáját. De először még szombaton azzal a fehérvári egylettel kell megküzdeni akikkel szemben meglehetősen kiegyenlített csapatunk mérlege hazai pályán. Ezt az is alátámasztja, hogy az elmúlt tíz év során összesen tíz bajnoki összecsapáson találkoztak a felek Békéscsabán, és ebből öt alkalommal lányaink, négyszer pedig a vendégek diadalmaskodtak, egy döntetlen mellett. Ami éppen a legutóbbi randevújuk alkalmával volt, azaz a 2021 májusában lejátszott találkozónak lett 30-30-as végeredmény mellett pontosztozkodás a vége.

A szombati rangadó tehát 18:00 órától a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban kerül megrendezésre, a sípot a Fekete Tamás, Tóth Dávid bírópáros fújja majd.

Dömény Dezső