Online fogadás | TippmixPRO

Szombaton a Hajdúnánás vendégeskedik Békéscsabán

Ismét hazai mérkőzésre készülnek lila-fehér lányaink a női kézilabda-bajnokság másodosztályában, ezúttal pedig a Hajdúnánás gárdája teszi tiszteletét a Viharsarokban.

EUbility Group-Békéscsabai ENKSE - Hajdúnánás SK

Valószínűleg nem is feltett kézzel érkeznek a hajdúságiak, lévén még óriási csatában vannak az FTC és a Kispest csapataival a felsőházi rájátszásba kerülésért. A cél elérésének érdekében pedig már a múlt héten is komoly tettet hajtottak végre azzal, hogy hazai pályán nemcsak legyőzték, hanem valósággal kiütötték az algyői alakulatot, mely 32-21-es vereséggel volt kénytelen hazatérni. Igaz, a nánási katlan valósággal bevehetetlen ebben a szezonban az NB1/B-s együttesek számára, hiszen csak a két éllovas tudott ott pontokat rabolni. Ráadásul lila-fehér csapatunk nem is a pályán gyűjtötte be a két egységet, mert COVID fertőzés miatt elmaradt a felek októberi találkozója, ennek következtében játék nélkül 10-0-val kapták meg lányaink a pontokat. Ezzel szemben idegenben már nem túl acélos Dajka István együttese, ugyanis az eddig lejátszott hét összecsapásukból egyedül csak az orosházi fellépésüket tudták megnyerni, bár azzal a 25-20-as sikerrel meglehetősen nagy skalpot gyűjtöttek be. Ezt a bravúrt már nem tudták megismételni a legutóbbi vendégeskedésük során és a hazai Kispest 27-24-re két vállra fektette őket. Pedig Lakatos Petra azon a találkozón is nyolc gólt hintett ellenfele hálójába és hogy nem csak egyszeri fellángolás volt ez a részéről, azt jól mutatja a vasárnapi tizenegy gólja is amit az Algyőnek lőtt. A csapat legeredményesebb játékosa azonban mégsem Ő, hanem Kovács Dorina, aki szintén szépen termeli a találatokat és a legutóbbi kilencgólos termésének hála, 62 góllal vezeti is a házi góllövőlistát.

Együttesünk viszont továbbra is menetel a bajnokságban és a szombati csepeli kiránduláson sem forgott veszélyben a hibátlan mérlege, a 34-21-es győzelem pedig önmagáért beszél. Mindazonáltal hazai közegben közel egy hónapja játszottak utoljára Papp Bálint tanítványai, akkor a Kispest hétgólos legyőzését tapsolhatta meg a csabai publikum. De mivel a sportcsarnok felújítása miatt az az összecsapás is az Evangélikus csarnokban került megrendezésre, így szombaton három hónap után térnek vissza a lilák meccskörülmények között a Városi Sportcsarnokba, ahol 17:00 órától csapnak össze a hajdúnánási alakulattal.

A találkozó két játékvezetője Dulai Ádám és Pisák Bence Károly lesz, a mérkőzést ezúttal is a 18 éven felüli szurkolóink csak védettségi igazolvánnyal, vagy az azt helyettesítő EESZT applikációval tekinthetik meg.

Dömény Dezső