Tippmix

Szombaton a Mosonmagyaróvárral kell farkasszemet néznie a liláknak

Mindössze öt forduló telt még csak el a női kézilabda élvonal jelenlegi kiírásából, de máris az elmúlt időszak egyik legkiegyenlítettebb bajnoksága körvonalazódik ki az idei küzdelmekre.

Ráadásul a játékhét előtt a két BL gigász mögött közvetlenül a két újonc, az eddig százszázalékos mérleggel rendelkező Esztergom, és a mindössze három pontot veszítő Szombathely áll. Csak ezután következik a hatpontos Debrecen, akik mögött hatalmas tülekedés van, már most több körbeveréses eredménnyel. Lila-fehér csapatunk ennek a tömegnek a felénél, a tizedik pozícióban helyezkedik el, miután nagy csatában 21-20-ra legyőzte otthon a Fehérvár gárdáját, a legutóbbi fordulóban pedig értékes pontot szerzett a Budaörs csarnokában. Pedig az első percektől eltekintve végig vezettek a hazaiak a múlt szombati találkozón, és egyre inkább úgy nézett ki, hogy a szünetre kialakuló kétgólos különbséget akár a lefújásig meg is tudják őrizni. Lányaink azonban nem így gondolták, és az utolsó négy percre utolérték ellenfelüket, és kiharcolták a 28-28-as döntetlent. Ami ezenfelül még külön öröm lehet számunkra, hogy átlövőnk, Marija Lanistanin is visszatérhetett a pályára ezen a találkozón, és két értékes találattal hozzá is járult a pontszerzéshez.

Tappe-Békéscsabai Előre NKSE – Motherson Mosonmagyaróvári KC

Hétvégén pedig már ismét hazai környezetben szerepelhet csapatunk, egy olyan ellenfelet vendégül látva, akinek a legyőzésére a bajnokság megkezdése előtt bizony nem fogadtunk volna nagy tétben. A valóság ellenben az, hogy az a Mosonmagyaróvár érkezik szombaton Békéscsabára, aki együttesünk mögött jelenleg a tizenkettedik helyen szerénykedik a tabellán, mindössze kettő megszerzett ponttal. Ennek okán három vereséggel kezdték a szezont, Győrben tizenegy, még otthon a Fraditól hatgólos vereséget szenvedtek el, de még ezek után Székesfehérváron is kikaptak 32-29 arányban. Csak ezt követően tudták hazai pályán megszerezni az eddigi egyetlen győzelmüket, a Budaörs 35-29-es legyőzésével. Az előző fordulóban viszont megint nem bírtak vendéglátóikkal, akik ezúttal a váciak voltak, és akik ötgólos vereséget mértek rájuk. Tehát ha ebből az aspektusból közelítjük meg a viharsarki összecsapást, akkor bizony a szombati párosítás esetében igazi rangadóról beszélhetünk. Persze a jelenlegi állás azért csalóka lehet, ugyanis a mosoniak egyáltalán nem rendelkeznek gyenge kerettel, mert bár hat meghatározó kézilabdázó távozott nyáron az egyesületükből, azért a Gyurka János vezette stáb igyekezett a pótlásukat megoldani. Így öt játékos érkezett hozzájuk, a kapus Caroline Martins a Zwickau csapatából, az eddig a Metz kapuját védő Mélanie Halter, a Nekából érkező jobbszélső Molnár Dorottya, az Elche gárdáját elhagyó Pipy Wolfs, és az egykori csabai nevelés Kukely Anna, aki a Ferencváros szerelését cserélte le a mosonmagyaróvári mezre. Természetesen a statisztika is a móváriak mellett szól, hiszen az utóbbi időben nem sok babér termett csapatunk számára kettejük összecsapásain. Egy bravúrt azért mégis találunk, méghozzá a felek két éve decemberben lejátszott mérkőzésén, amikor hazai pályán sikerült 29-24-re legyőznünk a kisalföldieket. Az előző idényben viszont mind a két találkozón a mosonmagyaróváriak kerekedtek felül lányainkon, hazai környezetben kilenc találattal, még májusban Békéscsabán 42-21-es kiütéses győzelemmel.

Reméljük szombaton ennél jóval szorosabb összecsapást láthatunk, amelyen 18 órától indul majd útjára a labda a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban, a Paska Dániel, Vastag Sámuel bírópáros sípszavára.

Dömény Dezső