Online fogadás | TippmixPRO

Szombaton Gyálon vizitálnak a lilák

A hétközi Magyar Kupa fordulót követően, szombaton újabb összecsapással folytatódnak az NB1/B Keleti csoportjának küzdelmei.

Tempo KSE - EUbility Group-Békéscsabai ENKSE

Csapatunk eddig megszerzett négy sikerének köszönhetően százszázalékos teljesítménnyel vezeti a pontvadászatot, és a szerdai győztes mérkőzést követően a kupában is várhatja a harmadik forduló sorsolását. A találkozó egyébként sima lila-fehér győzelmet hozott, a csabaiak végig kézben tartva a találkozót, magabiztosan 39-22 arányban fektették két vállra a vendég Csepel együttesét. Ráadásul mivel csapatunk már az első játékrész utolsó harmadában kialakított egy megnyugtató tízgólos különbséget, Papp Bálint vezetőedző több kulcsjátékosát is pihentethette a folytatásban. Ami pedig már a bajnokságot illeti, a sorsolás szeszélye által eddig még csak egy összecsapást játszottak lányaink Békéscsabán kívül, méghozzá a Kispest ellen, akiket azért így is magabiztosan 33-26-ra vert csapatunk.

Legutóbb két héttel ezelőtt léptek pályára bajnoki találkozón a lilák, akkor hazai környezetben győzték le 29-23 arányban az Orosházát. Szombaton tehát ismét idegenben a Tempo KSE otthonában kell helytállni. Vendéglátónk egyébként szűk egy évtizedes múltra visszatekintő egyesület, akik Gyálon játsszák mérkőzéseiket, és immáron harmadik idényüket töltik a másodosztályban. Sőt, az előző kiírásban megszerzett hetedik helyük, egy NB2-es csapat visszalépése miatt osztályozó nélküli, automatikus NB1/B-s tagságot jelentett számukra az idei szezonra is. Jelenleg négy megszerzett ponttal az ötödik helyen állnak a tabellán, köszönhetően az első fordulóban elért Szeged elleni sikerüknek, ahol 35-24-re győzedelmeskedtek. Ezt pedig megfejelték a Kispesttel szembeni ötgólos győzelmükkel, amit szintén hazai pályán könyvelhettek el. Viszont a Fradi otthonában már kikaptak 39-29-re, és legutóbb algyői vendéglátóikkal szemben is alulmaradtak 33-27-re. Legeredményesebb játékosuk Hegedüs Dorottya, aki az eddigi négy meccsükön 27 góllal terhelte meg ellenfelei hálóját, és bár elvesztették a legutóbbi bajnoki találkozójukat, az egyértelműen nem az Ő 12 gólján múlott. A Nádasdi Máté László vezette szakmai stáb amúgy viszonylag stabil kerettel dolgozhat, hiszen nyáron sem volt túlságosan nagy jövés-menés az együttes életében. Összesen három új játékost kellett beépíteniük, Benus Tímeát aki Dabasról, Pastoreková Edinát aki a Pénzügyőrből és Zente Edinát, aki Nemesvárosból érkezett a klubhoz. Az aktuális Magyar Kupa összecsapásukat egyébiránt már szombaton lejátszották, de nem tudtak Egerben a hazaiak fölé kerekedni, 35-29 arányban kikaptak, és így búcsúztak a sorozattól.

Lila-fehér együttesünk második idegenbeli megmérettetése tehát szombaton 18:00 órától a Gyáli Sportcsarnok és Kézilabda Képzési Központban kerül megrendezésre, a két játékvezető Hajdu Tamás és Halász András lesz.

Dömény Dezső