Online fogadás | TippmixPRO

Szombaton Hajdúnánáson vendégeskednek a lilák

Már a hetedik mérkőzésükre készülnek lila-fehér lányaink a női kézilabda-bajnokság másodosztályában, és ezúttal Hajdúnánás lesz a célállomás.

Hajdúnánás SK – EUbility Group-Békéscsabai ENKSE

Aktuális ellenfelünk az előző idényben komoly küzdelem árán biztosította az idei szezonra szóló tagságát, ugyanis mivel hetedikek lettek a bajnokságban, ezért a Dunaújvárosi KKA U22-es csapatával szembeni osztályozó mérkőzésen tudták csak, egy kilencgólos győzelemmel kiharcolni a bennmaradást. Azonban ezt a sikert már egy új szakvezetővel érték el, hiszen már szezon közben megérkezett az a Dajka István, aki a közel 17 évig a nánásiak kispadján ülő Molnár Andrást váltotta. A csapat keretében is komoly mozgások voltak a nyáron, mert összesen nyolc játékos távozott a hajdúságiaktól, többek között csapatunk jelenlegi balszélsője Karacs Jázmin is. Pótlásukra hat új kézilabdázó érkezett, Kovács Dorina, Szabó Luca, Nyakó Rozália, Sápi Boglárka, Sápi Gréta, lila-fehér csapatunktól Szabó Panna, valamint erősítésként kettős játékengedéllyel több fiatal debreceni játékos is szerepel még a keretükben.

A hétvégi összecsapást hat ponttal a tabella hatodik helyen várják a hazaiak, akik eddig a bajnokságban három győzelmet és három vereséget gyűjtöttek be. Hazai környezetben viszont még veretlenek, ugyanis mind a három sikerüket otthon aratták. Az első fordulóban az Orosházát múlták felül 27-25 arányban, de a Szeged ellen is jobbak voltak tíz góllal, sőt a Kispestet is sikerült két vállra fektetniük 29-26-ra. A Hajdúnánás táblán túl azonban már nem ennyire magabiztos az együttes, mert Egerben 32-22-re kaptak ki, a Népligetben az FTC U19-es csapata ellen pedig hét találattal maradtak alul. A legutóbbi fordulóban az Algyő otthonában vendégeskedtek, de 26-21-es vereséggel voltak kénytelenek onnan is hazatérni. Ezen az ominózus meccsen egyébként a mezőny legeredményesebb játékosa az a Vámosi Panna volt 12 találattal, aki az előző szezont kölcsönben még Békéscsabán kezdte, később azonban vissza kellett térnie a Lokihoz. Ebben az idényben viszont már a Hajdúnánásnak termeli  szép számmal a gólokat, nem véletlen, hogy 28 találattal vezeti is a klub házi góllövőlistáját, a 27 gólos Sápi Gréta előtt. A Nánás hétközben Magyar Kupa találkozón is érdekelt volt, hiszen a harmadik forduló keretén belül hazai pályán a Vasast fogadta, de nem tudta igazán megnehezíteni az élvonalbeli klub dolgát, és 28-17-re vereséget szenvedett. Együttesünkre egyébként ez a harmadik fordulós kupatalálkozó november tizedikén vár, akkor az Érd csapatát fogadják majd lányaink Békéscsabán. Visszatérve a bajnokságra, ott is tartja még veretlenségét Papp Bálint alakulata, mert bár a legutóbbi fordulóban, a kupamérkőzéshez képest jóval nagyobb ellenállást tanúsított a Csepel gárdája, a végén így is simán nyertek a lilák, amivel továbbra is maximális pontszámmal vezetik az NB1/B Keleti kiírását.

Szombaton tehát bizonyos szempontból két veretlen gárda csap össze 18 órától a Hajdúnánási Hódos Imre Városi Sport és Rendezvénycsarnokban. Arra viszont, hogy lányainknak továbbra is sikerül-e megőrizni makulátlan mérlegüket, csak a mérkőzés hatvanadik perce után, a Kovács Gergő, Papp Béla András játékvezetői páros záró sípszavának felhangzását követően kapunk választ.

Dömény Dezső