Tippmix

Szombaton hazai pályán is bemutatkozik csapatunk

A héten a negyedik fordulóval folytatódik a női kézilabda bajnokság őszi szezonja, mely csapatunk a TAPPE-Békéscsabai Előre NKSE számára a hazai bemutatkozást is elhozza.

Tappe-Békéscsabai Előre NKSE - Alba Fehérvár KC

Hiszen három idegenbeli összecsapáson vannak túl lila-fehér lányaink, amiket sajnos pontszerzés nélkül játszottak le. Még az első fordulóban állt a győzelemhez a legközelebb Rác Sándor gárdája, de a három sikerrel, veretlenül kezdő Szombathely otthonában három találattal elvérzett együttesünk. Az elmúlt két találkozón pedig a két gigásszal csaptunk össze, és Győrben 37-26, még a Ferencváros otthonában 35-27 arányú vereséggel voltunk kénytelenek hazatérni. Ennek ellenére csapatunk így is a hatodik legtöbb gólt termelte az élvonal első három fordulójában, és két játékosunk is Ferreira Lopes és Klara Schlegel is jelenleg a góllövőlista élvonalában tanyázik. Viszont a pontok még hiányoznak, de az első otthoni mérkőzésen akár ezek is megszülethetnek.

Sokkal könnyebb dolga azonban ezúttal sem lesz a liláknak, mert a szombati hazai nyitányra az Alba Fehérvár gárdája érkezik. Akik remek rajttal indították az idei pontvadászatot, ugyanis két győzelmet is bezsebeltek már ebben a szezonban. A Vác otthoni 32-26-os legyőzésével kezdtek, amit egy budaörsi kétgólos vereség követett, legutóbb pedig otthon gyűjtöttek be egy nagy skalpot, a Mosonmagyaróvár 32-29-es legyőzésével. Noha változás volt bőven a nyáron a fehérváriak háza táján, mert hat távozó játékosuk helyére kellett ugyanennyi érkezőt beépítenie a szakmai stábnak, melynek vezetőedzői pozíciójában is egy új szakember érkezett, az azóta montenegrói szövetségi kapitányi tisztséget is betöltő Suzana Lazovic személyében. Az a hat játékos, aki idéntől csatlakozott az Alba együtteséhez, az irányító Balássi Lily aki a Metzből érkezett, a balátlövő Débora Solange Costa Moreno aki a Dunaújvárosból tette át a székhelyét, a kapus Hadfi Gréta aki a Mosonmagyaróvárból jött, a szintén hálóőr Maddi Aalla Rotaeche aki a Bera Berából, a jobbszélső Szabó-Májer Krisztina aki a Budaörsből, illetve a jobbátlövő Malgorzata Trawczynska aki szintén a Kohászból érkezett hozzájuk.                      

Természetesen komoly élvonalbeli múltra tekint vissza ez a párosítás, hiszen mindkét együttes hosszú évtizedek óta tagja az első osztálynak, így számtalan nagy csata van már a hátuk mögött. Jól mutatja ezt a felek békéscsabai randevúinak mérlege is, ami igencsak kiegyenlített, lévén az elmúlt tizenkét viharsarki összecsapásukból, hat alkalommal lányaink, ötször pedig a vendégek diadalmaskodtak, egy döntetlen mellett. Igaz, az előző szezonban nemcsak itthon tudott csapatunk 29-24 arányban föléjük kerekedni, de még ősszel Székesfehérváron is sikerült ez a bravúr, akkor 35-31-es sikernek örülhettek lányaink.

Reméljük hasonló forgatókönyvvel ismét meghozza az első pontokat együttesünk számára ez a derbi, amely szombaton 18:00 órától a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban kerül megrendezésre, a Bíró Ádám, Kiss Olivér sípmesterek közreműködése mellett.

Dömény Dezső