Online fogadás | TippmixPRO

Szombaton ismét bajnoki mérkőzés a Városi Sportcsarnokban

Közel két hónapos szünetet követően szombaton újra hazai környezetben lép parkettra lila-fehér női kézilabda-csapatunk, akik ezúttal a Motherson Mosonmagyaróvári KC együttesét látják vendégül.

EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE - Motherson Mosonmagyaróvári KC

Lányaink sajnos még pont nélkül állnak a bajnokságban, hiszen eddig sem hazai környezetben a Vác, a Fehérvár, és az MTK ellen, sem pedig idegenben Dunaújvárosban, Balatonbogláron, és legutóbb Győrben sem sikerült egyetlen egységet sem szerezniük. Az ETO elleni szerdai összecsapáson egyébként 36-24 arányban maradtak alul a lilák. Ennek ellenére mégis van mibe kapaszkodnia Papp Bálint tanítványainak, hiszen egy sikert már elkönyvelhettek az ősz folyamán, még ha azt nem is a bajnokságban hanem a kupában érték el, ugyanis a Kisvárdán elért 25-25-ös döntetlen eredménnyel továbbjutottak a negyedik fordulóba.

Könnyű dolga viszont szombaton sem lesz együttesünknek, mert a listavezető után ezúttal a negyedik helyen tanyázó Mosonmagyaróvárral kell farkasszemet nézni. Akik az előző kiírásban az ötödik pozícióban végeztek, és összesen 30 egységet gyűjtöttek az idény során. Ezzel pedig jogot szereztek a Női Európa-liga indulásra is, amely selejtezőjének harmadik fordulójában a román SCM Gloria Buzau ellen mérték össze tudásukat. Az első mérkőzésen hazai pályán 29-26-ra nyerni is tudtak, és bár a most szombati visszavágón két góllal alulmaradtak vendéglátóikkal szemben, így is 52-51-es összesítéssel bejutottak a sorozat csoportkörébe. Ami a bajnokságot illeti, ősszel egyből egy rangadóval kezdtek a Fradi otthonában, és bár maximálisan helytálltak, azért két találattal így is kikaptak a zöld-fehérektől. Ezenkívül még egy vereséget gyűjtöttek be eddig, hiszen Debrecenből sem sikerült pontokkal hazatérniük, ott 30-24-re maradtak alul a Lokival szemben. Hazai pályán ellenben roppant magabiztosan szerepelnek, a Kisvárdát nyolc, az Érdet tizenegy, a Dunaújvárost pedig tizenhárom góllal győzték le. A legutóbbi két összecsapásuk alkalmával pedig már az idegenbeli sikerek is megérkeztek, mert Fehérváron 30-27-re diadalmaskodtak, a szünet utáni első bajnoki mérkőzésükön meg az MTK otthonában nyertek 34-27 arányban.

A két gárda egymás elleni mérlegét nézve, egyértelműen az MKC felé billen a mérleg nyelve, hiszen a csapatok 14 első osztályban lejátszott mérkőzésén négyszer lila-fehér, kilencszer pedig óvári győzelem született, egy alkalommal meg pontosztozkodással zárult az összecsapás. Az együttesek legutóbb a 2020/21-es szezonban mérték össze erejüket, de mindkétszer óvári siker született, Békéscsabán 30-23, míg Mosonmagyaróváron 30-26 arányban.

A felek tehát közel két év után ismét összecsapnak, a szombati találkozó 18:00 órakor veszi kezdetét a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban, a sípmesterek Dáné Rita és Marton Zsófia lesznek.

Dömény Dezső

line