Online fogadás | TippmixPRO

Szombaton ismét fontos alsóházi csata vár lányainkra

Két hét szünetet követően folytatódik a női kézilabda-bajnokság, ezúttal már a 17. fordulóval. A kisebb szusszanás pedig rá is fért lila-fehér csapatunkra, mert február második felében azért igencsak sűrű volt a programja lányainknak.

EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE - NEKA

A sort a Dunaújváros elleni hazai négygólos sikerrel kezdték Papp Bálint tanítványai, majd a Váccal szembeni párosmeccs következett. És bár ezeken két vereséggel zárt együttesünk, azért a kupában itthon mégiscsak sikerült megizzasztani a váciakat, akik végül mindössze két találattal bizonyultak csak jobbnak csapatunknál. Három nappal később pedig már Székesfehérváron kellett helytállni a csabai hölgykoszorúnak, amit nem is akármilyen módon tettek meg, lévén 13 esztendőt követően sikerült ismét győzelemmel távozniuk a fehérvári csarnokból. Ráadásul a 30-25-ös diadalt úgy aratták lányaink, hogy a meccs előtti napokban is több hiányzója volt együttesünknek. A betegek a szünetben meggyógyultak, így a két sérült játékosunk kivételével most már mindenki a NEKA elleni csúcsrangadóra készül, mely a bennmaradás szempontjából mindenképpen kulcsfontosságú. De ugyanez elmondható szombati ellenfelünk esetében is, hiszen a balatonbogláriak az életben maradásért küzdenek, amihez számukra elengedhetetlen lenne a két csabai pont. Pedig az akadémisták egyáltalán nem kezdték rosszul a pontvadászatot, már az első fordulóban hatalmas csatát vívtak az Érddel és mindössze egy találattal kaptak csak ki. De még Siófokon is csak hárommal, a Vác ellen meg kettő góllal maradtak alul, lila-fehér együttesünkkel szemben meg már az első sikerük is megszületett. Sőt, ezt később még Dunaújvárosban egy 18-18-as döntetlennel meg is fejelték. Azóta viszont zsinórban nyolc találkozón nem sikerült ponttal gazdagodniuk és még a szintén kieső pozícióban tanyázó Érd otthonából sem tudtak győzelemmel távozni, 28-24 lett annak az összecsapásnak a végeredménye. Legutóbb Vácon vendégeskedtek és bár 12 gól is volt már a két csapat közötti különbség, végül Bohus Bea lányai 32-26-ra kozmetikázták az eredményt. Bár legeredményesebb játékosuk Uhrin Lili ezúttal nem talált a hálóba, azért az eddig termelt 55 góljával így is vezeti a bogláriak házi góllövőlistáját. A keretükben pedig annyi változás történt féltávnál, hogy januárban Bató Lili személyében az Egerből igazoltak egy irányító játékost.

A két csapat egymás elleni mérkőzésein a mérleg nyelve finoman fogalmazva sem csabai lányaink felé billen, ugyanis az eddig lejátszott hat tétmérkőzésükből mindössze csak egy alkalommal sikerült legyőznünk a NEKA gárdáját, még tavaly áprilisban 25-23-ra Békéscsabán az NB1/B rájátszásában. Ezenkívül még két alkalommal játszottak döntetlen eredményt a felek, és bizony háromszor is a Bogláriak tudtak diadalmaskodni. Ahogy a legutóbbi őszi randevújuk során is, amikor hazai pályán múlták felül 26-21 arányban a lilákat.

Szombaton tehát ismét egy mindkét fél számára igen komoly téttel bíró összecsapáson mérik össze tudásukat a csapatok, ahol lehet javítani az eddigi mérlegen, pláne, hogy ezúttal a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban csapnak össze a felek. A 18:00 órától kezdődő találkozón a Bócz László, Wiedemann Viktor bírópáros fújja majd a sípot.

Dömény Dezső

line