Online fogadás | TippmixPRO

Szombaton megyei rangadó a Városi Sportcsarnokban

A hétvégén már a negyedik fordulót rendezik meg a női kézilabda NB1/B-ben, ráadásul lila-fehér csapatunkra ismételten hazai környezetben vár egy újabb megmérettetés.

EUbility Group-Békéscsabai ENKSE - Oxxo Energy Orosházi NKC

Az ellenfél ezúttal szintén egy Békés megyei egylet, az OXXO Energy Orosházi NKC csapata lesz. Az Orosháziak nagyon régóta stabil tagjai a női mezőny második vonalának, az előző idényben is a hatodik helyen végeztek a pontvadászatban. A jelenlegi szezont egy 27-25-ös hajdúnánási botlással kezdték, ennek ellenére remek szériában vannak, hiszen az első fordulós vereségük óta minden tétmeccsét megnyerte Herbert Gábor együttese. Először a Magyar Kupa első fordulójában fektették két vállra Szegeden a hazai gárdát 32-28-ra, majd ezt követően Algyőn gyűjtöttek be két nagyon fontos pontot a 35-31-es győzelmük által. Legutóbb pedig az első hazai összecsapásukat vették sikerrel, ott az áldozat a Eger csapata volt, akiket 30-27 arányban múltak felül. Annak a találkozónak a legeredményesebb játékosa kilenc góllal az a Márczy Tekla volt, aki már tavaly is csapata második legjobb gólvágójának számított, ebben a szezonban pedig 25 találatával pont a mi Kukely Annánkkal holtversenyben vezeti az NB1/B Keleti csoportjának góllövőlistáját.

A jelenleg négy ponttal a tabella negyedik helyén álló gárda egyik fő erőssége az összeszokottság lehet ebben a bajnoki kiírásban, ugyanis minimális játékosmozgással kezdtek bele az új évadba. Összesen három játékosuk távozott, Nemes Nóra, Magó Anna, és jelenlegi kapusunk Csizmadia Fanni, aki az előző idényben kettős játékengedéllyel szerepelt Orosházán. Érkező oldalon ezzel szemben mindösszesen egy hálóőrt találunk, Bálint Annát, aki Vácról tette át székhelyét a Békés megyei alakulatba. Kitűnő szériában vannak tehát szomszédjaink, akik egészen biztosan nem fogják könnyen adni a bajnoki pontokat. Mint ahogy hétvégén az Algyő sem tette meg ezt a szívességet együttesünknek, pedig már négy góllal is vezetett Papp Bálint csapata az első félidő derekán, a vendégek mégis vissza tudtak kapaszkodni a mérkőzésbe, sőt a második játékrészben meg is fordították az eredményt. Lányainknak azonban helyén volt a szíve, és az utolsó tíz percben egy 4-1-es szériát produkálva 25-23-ra megnyerték a kiélezett végjátékot. Az viszont, hogy mennyire hoz majd szoros csatát a szomszédvárak összecsapása, szombaton a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban kiderül, mindenesetre ez az Orosházának a felek legutóbbi szeptember elejei felkészülési találkozóján egyáltalán nem sikerült, hiszen azon a mérkőzésen lila-fehér lányaink 33-25-re simán legyőzték megyei riválisukat.

A 17:00 órától Csuka Pál és Kocsis Olivér bírópáros sípszavára kezdődő találkozót, a 18 éven felüli szurkolóink a helyszínen ezúttal is csak védettségi igazolvánnyal, vagy az azt helyettesítő EESZT applikációval tekinthetik meg.

line