Online fogadás | TippmixPRO

Szombaton Székesfehérváron vizitálnak lányaink

Roppant sűrű időszak végén van lila-fehér kézilabda csapatunk, hiszen kilenc nap alatt már a harmadik összecsapásukra készülnek.

A sort múlt hét csütörtökön Vácon kezdte meg az Előre, ahonnan  kénytelenek voltak üres kézzel hazatérni, viszont hat nappal később ismét összecsapott a két együttes, de ezúttal már a Magyar Kupában és Békéscsabán, igaz ekkor is a váciak örülhettek. A szerdai találkozót követően sincs azonban sok ideje szusszanni Papp Bálint lányainak, mert szombaton már újabb fontos megmérettetés vár rájuk, méghozzá Székesfehérváron. Ráadásul egy olyan csapat ellen, akik egyértelműen az egyik pozitív meglepetéscsapata az idei bajnokságnak.

Alba Fehérvár KC – EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE

Hiszen ha rápillantunk a tabellára, egyből szembetűnik, hogy az Alba a korábbi szezonokkal ellentétben nem az alsóházban vitézkedik, sokkal inkább a középmezőny elején található, jelenleg 14 ponttal a hatodik helyen. Sőt, teljesen kiegyenlített teljesítményt nyújt idegenben és otthon is egyaránt, lévén nyolc vendégszerepléséből négy alkalommal is győzelemmel tudott hazatérni. Többek között Békéscsabáról, a NEKA és az MTK otthonából, valamint az előző fordulóban Dunaújvárosból is a 22-20-as sikerüknek köszönhetően. Ehhez képest hazai környezetben csak kétszer érezhették a siker ízét, az Érd elleni 22-20-as, és a legutóbbi hazai összecsapásukon a Kisvárdával szembeni 26-22-es győzelem alkalmával. De tagadhatatlanul két fontos döntetlent azért elértek otthon, a Kohász és a Vác ellen. Józsa Krisztián együttesének kétségkívül a legfőbb vezéregyénisége a szerb balátlövő Katarina Stosics, aki nyáron Szombathelyről tette át székhelyét a koronázó városba, jelenleg pedig 69 találatával vezeti csapata házi góllövőlistáját.

Lila-fehér együttesünk nehézbombázója Marija Lanistanin viszont nemcsak csapatának, de az egész NB1-nek a góllövőlistáját is vezeti azzal, hogy már 109 góllal terhelte meg ellenfelei hálóját ebben az idényben. Többek között ennek is köszönhetően ért el két bravúros győzelmet csapatunk a Siófok és a Dunaújváros ellen, ami a nem túl eredményes évkezdés után rendkívül fontos volt az Előrének. Ezt követően a Vác elleni páros meccsel folytatták lányaink az erőltetett menetet, amiből sajnos a múlt hét csütörtöki bajnoki mérkőzést a Dunakanyarban nem sikerült megnyernie a liláknak, hiszen 35-22 arányú vereséggel voltak kénytelenek hazatérni. Ellenben a szerdai kupameccsen már sokkal jobban sikerült megnehezíteni a váciak dolgát, olyannyira, hogy a második félidő elején csapatunk még a vezetést is át tudta venni az addig stabilan 2-3 góllal vezető vendégekkel szemben. Ez azonban sajnos csak fellángolás volt, a Pest megyeiek rögvest visszavették a vezetést, az előnyükkel pedig jól sáfárkodva végül 24-22-re megnyerték a találkozót és bejutottak a negyeddöntőbe. Az igazsághoz azonban az is hozzátartozik, hogy csapatunk bár egy új kapussal, Gadányi Maja személyében, de némileg tartalékosan lépett pályára, így reményeink szerint a hétvégén már a betegséggel küszködő játékosaink is újra bevethetők lesznek.

Ha szombati ellenfelünkkel szembeni székesfehérvári csatákat böngésszük, egyértelműen azt látjuk, hogy a hazai pályáját uralja az Alba, tehát lila-fehér együttesünk idegenbeli sikert az elmúlt évek során itt csak elvétve tudott aratni. Így volt ez a felek legutóbbi fehérvári randevúja során is, akkor 35-28-ra nyerték a hazaiak azt a több mint két évvel ezelőtti összecsapást. Legutóbb már ebben a bajnoki kiírásban, Békéscsabán csaptak össze az együttesek, és született 25-23 arányú vendégsiker. Hogy ez a tendencia tovább folytatódik Székesfehérváron, vagy a csabai lányoknak sikerül egy újabb idegenbeli bravúrral előrukkolni, szombaton 18:00 órától kiderül.

A KÖFÉM Sportcsarnokban megrendezésre kerülő összecsapást a Dáné Rita, Marton Zsófia bírópáros vezeti majd.

Dömény Dezső