Online fogadás | TippmixPRO

Tappe-Békéscsabai Előre NKSE – Alba Fehérvár KC

EUbility Group-Békéscsabai NKSEspacerAlba Fehérvár KC

NB I női felnőtt 2023/2024. 16. forduló

Tappe-Békéscsabai Előre NKSE – Alba Fehérvár KC

29-24 (11-13)

Időpont: 2024. február 23. (péntek) 18:00 óra

Helyszín: Békéscsaba, Városi Sportcsarnok

Cím: 5600 Békéscsaba, Gyulai út 1389. hrsz.

Játékvezetők: Hargitai Gábor, Markó Gábor István

Versenybírók: Szegedi Zsolt, Szabó Imre

Békéscsaba: Aranyi Vivien (2), Szondi Zsófia (2), Bencsik-Giricz Laura Gerda (0), Kücükyildiz Özdemir Fatos (7), Pásztor Bettina (0), Horváth Gréta (1), Gyimesi Kitti (0), Zagar Andela (4), Mayer Szabina (1), Kukely Klára (2), Török Fanni (3), Szabó Dóra (0), Román Dorina (2), Csáki Lilla (0), Borbély Márta (1), Bencsik Bojána (4).
Vezetőedző: Rácz Sándor

Fehérvár: Orbán Laura (0), Afentaler Sára (0), Dubán Nikolett (0), Tolnai Laura Éva (0), Zrnic Bruna (2), Bojtos Beáta Barbara (0), Utasi Linda (5), Tóth Nikolett (1), Takó Viktória (2), Szabó Kitti (3), Smbatian Tamara (7), Kubina Molli (0), Sulyok Réka (0), Kocsis Bettina (0), Kövér Luca (4), Szemes Szonja (0).
Vezetőedző: Horváth Roland

sargalap Sárga lapok: Sulyok Réka (1), Kövér Luca (1).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/ora.png Kiállítások: Gyimesi Kitti (2. perc), Kukely Klára (2. perc), Román Dorina (4. perc), Bencsik Bojána (4. perc), Afentaler Sára (2. perc), Bojtos Beáta Barbara (2. perc), Utasi Linda (2. perc), Smbatian Tamara (2. perc), Sulyok Réka (2. perc), Kövér Luca (2. perc).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/gol.png Hétméteresek: Kücükyildiz Özdemir Fatos (1/3), Román Dorina (0/1), Borbély Márta (1/2), Szabó Kitti (3/3), Smbatian Tamara (1/1).

line

A 4. percig kellett várni az első békéscsabai gólra, amit Román Dorina szerzett, előtte azonban két labdát is elszórtak a lila-fehérek. Az első hétméterest a csabaiak egyik újonca, Özdemir lőhette, ám ejtését megfogta a fehérvári kapus. Néhány perccel később azonban már megmutatott valamit valós tudásából a Németországból igazolt játékos, amikor egy betörés után szép gólt lőtt. Azért a fehérváriakon is érződött a nagy tét, mert ők is többször elbizonytalanodtak.

A török második góljával először vezetett a Békéscsaba, majd Borbély sikeres hetese után már kettővel, a 15. percben Horváth Roland ki is hívta magához a játékosait, miközben a kapuba behozta Tóth Nikolettet, aki rögtön bemutatott egy bravúrt. A hazai oldalon ugyanakkor Pásztor Bettina kapta el a fonalat, több lövést is megfogott. Nem volt magas színvonalú a mérkőzés, ám annál nagyobb volt a csata. A 25. percre elfogyott a csabai előny, 9–9-nél Rác Sándor időt kért. A hajrában visszavette a vezetést és ellépett három góllal a Fehérvár, ebből a liláknak egyet sikerült lefaragni a szünetig.

Tappe-Békéscsabai Előre NKSE - Alba Fehérvár KC 29-24 (11-13)

A Csabának nem egészen három perc kellett, hogy eltüntesse a vendégek előnyét, mi több, vezessen. A hetesek értékesítésével viszont bajban voltak a lilák, a török saját második, csapata harmadik büntetőjét rontotta el. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, a védekezés mindkét oldalon nagyon szigorú, kemény volt. A második félidőben Rác Sándor pályára küldte a horvát légióst, Andela Zagart is, aki meglehetősen bátortalanul játszott, de aztán megtört a jég, és rövid időn belül kétszer is bevette (és később szenzációs labdákat osztogatott) az addig bravúrt-bravúrra halmozó Tóth Nikolett kapuját, amivel újra a lilák kerültek jobb helyzetbe. A 44. percben 18–17-es hazai vezetésnél Horváth Roland ki is kérte az idejét.

A 45. percben a fehérváriak fiatal szélsője, Bojtos Beáta rosszul fogott talajt, ölben kellett levinni a pályáról. Lendületbe jött a Békéscsaba, és a félidő közepén először tudott négy góllal vezetni, a vendégek trénere ismét időt kért. Őrült kapkodás, parázs hangulat jellemezte ezt az időszakot, és időnként egy-egy érdekes játékvezetői ítélet is borzolta a hazai szurkolók idegeit. A Fehérvár üldözőbe vette a csabaiakat és négy perc alatt egy gólra feljött. Pásztor Bettina nagy védésekkel segítette együttesét, csapata pedig tudott emelni a fordulatszámon és végül megérdemelten aratott roppant értékes diadalt.

line

Jegyzőkönyv

Tabella

line

#hajralilak #csakacsaba #kezilabda #enkse #bajnoki #tippmix