Online fogadás | TippmixPRO

Tappe-Békéscsabai Előre NKSE – Kisvárda Master Good

Tappe-Békéscsabai Előre NKSE - NEKAspacerKisvárda Master Good SE

NB I női felnőtt 2023/2024. 25. forduló

Tappe-Békéscsabai Előre NKSE – Kisvárda Master Good

24-36 (11-16)

Időpont: 2024. május 22. (szerda) 18:00 óra

Helyszín: Békéscsaba, Városi Sportcsarnok

Cím: 5600 Békéscsaba, Gyulai út 1389. hrsz.

Játékvezetők: Andorka Miklós, Hucker Róbert

Versenybírók: Fekete József István, dr. Nádasdi Tamás

Játékvezető ellenőr – szövetségi ellenőr: Herczeg Béla

Békéscsaba: Szondi Zsófia (1), Bencsik-Giricz Laura Gerda (1), Kücükyildiz Özdemir Fatos (4), Tóth Rebeka (0), Horváth Gréta (1), Gyimesi Kitti (0), Zagar Andela (4), Mayer Szabina (2), Madera-Domokos Claudia-Esther (0), Kukely Klára (2), Török Fanni (0), Szabó Dóra (0), Román Dorina (2), Csáki Lilla (0), Borbély Márta (4), Bencsik Bojána (3).
Vezetőedző: Rácz Sándor

Kisvárda: Sarac Aleksandra (0), Rosokha Liubov (0), Mérai Maja (3), Novak Erin (6), Djatevska Ivana (0), Bucsi Lili (2), Siska Pálma (0), Kovalcsik Bianka (0), Ayano Mihara (5), Akiyama Natsumi (4), Gém Léna (0), Juhász Gréta Éva (3), Makó Zoé (6), Karnik Szabina (7), Mátéfi Dalma (0), Szabó Lili Zsófi (0).
Vezetőedző: Józsa Krisztián

sargalap Sárga lapok: Mérai Maja (1), Szabó Lili Zsófi (1).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/ora.png Kiállítások: Török Fanni (2. perc), Kovalcsik Bianka (2. perc), Juhász Gréta Éva (2. perc), Karnik Szabina (2. perc), Szabó Lili Zsófi (2. perc).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/gol.png Hétméteresek: Kücükyildiz Özdemir Fatos (3/4), Borbély Márta (1/1), Karnik Szabina (3/3).

line

Idegesen kezdett a hazai csapat, az első hat percben legalább három kapitális hibát követtek el, amit a szabolcsiak kíméletlenül megbüntettek és nyolc perc elteltével már csak az ellenfél hátát nézték. Hat kettes várdai vezetésnél a hazaiak vezetőedzője időt is kért.

Tappe-Békéscsabai Előre NKSE - Kisvárda Master Good 24-36 (11-16)

Bejött az első lövése a frissen beállt Andela Zagarnak, majd a második is, így hamar megfelezte a hátrányát a Csaba. A várdaiak japán játékosa, Ajano Mihara remekül irányított, védekezésben pedig a Kozármislenyben hét gólig jutó Bencsik Bojána elöl pedig elszívták a levegőt. A félidő hajrájára ismét ellépett négy góllal a Kisvárda. Rácz Sándor váltott a kapuban, a fiatal Madera-Domokos Claudiára hárult a szerep, hogy bravúrokat mutasson be. Kettőt védett is, de ezzel együtt is komoly hátrányban volt a csabai együttes. Nagyon igyekeztek a lila-fehérek, de erejükből így is csak arra futotta, hogy maradjon még minimális esély a második félidőre.

A szünet után tovább nyílt az olló, a Kisvárda már az addigi legnagyobb különbséggel, hat góllal vezetett. A Békéscsaba futott az eredmény után, a vendégek pedig Karnik Szabina vezérletével továbbra is magabiztosan játszottak. A 42. percben Rácz Sándor igyekezett némi lelki fröccsöt adni tanítványainak, de hiába, innen valóban nagyon nehéznek tűnt a talpra állás. A csabai vezetőedző  megpróbálkozott a hét a hat elleni játékkal is, de ez sem vezetett eredményre.

Józsa Krisztián: – Ezen a mérkőzésen ma minden összejött, a támadójátékunkban és a védekezésünkben és a kapusteljesítményre sem lehet panasz. Egy évet vártunk, hogy egy ilyen teljesítményt tudjunk nyújtani és ez a mlegfontosabb pillanatban sikerült.

Rácz Sándor: – Sok gonddal küszködtünk a héten, többen, így például a kapus Pásztor Bettina, Szabó Dóra és Gyimesi Kitti is beteg volt. Mindent megpróbáltam, de semmi sem jött be. A bennmaradásnak nagyon örülök.

Az Előre gyenge játékát nyújtotta a sokkal határozottabb, a mai napon minden csapatrészben jobban kézilabdázó Kisvárda ellen. A szurkolók csalódottan vették tudomásul a vereséget, ám percekkel később már a békéscsabai sportcsarnok aulájában nagy ünneplésben részesítették a lányokat, ugyanis a nagy rivális NEKA kikapott az Alba Fehérvártól és kiesett az NB I-ből, a Békéscsaba pedig bennmaradt.

line

Jegyzőkönyv

Tabella

line

#hajralilak #csakacsaba #kezilabda #enkse #bajnoki #tippmix