Online fogadás | TippmixPRO

Tappe-Békéscsabai Előre NKSE – Kozármisleny KA

EUbility Group-Békéscsabai NKSEspacerKozármisleny KA

NB I női felnőtt 2023/2024. 11. forduló

Tappe-Békéscsabai Előre NKSE – Kozármisleny KA

31-28 (16-14)

Időpont: 2024. január 13. (szombat) 18:00 óra

Helyszín: Békéscsaba, Városi Sportcsarnok

Cím: 5600 Békéscsaba, Gyulai út 1389. hrsz.

Játékvezetők: Bócz László, Wiedemann Viktor

Versenybírók: Medvegy Péter, Daru Péter

Játékvezető ellenőr – szövetségi ellenőr: dr. Janáky Csaba

Békéscsaba: Aranyi Vivien (0), Szondi Zsófia (4), Pásztor Bettina (0), Horváth Gréta (5), Gyimesi Kitti (3), Jovicevic Tamara (0), Mayer Szabina (5), Madera-Domokos Claudia-Esther (0), Kukely Klára (0), Termány Rita (0), Török Fanni (0), Szabó Dóra (0), Román Dorina (6), Lanistanin Marija (8), Borbély Márta (0), Bencsik Bojána (0).
Vezetőedző: Rácz Sándor

Kozármisleny: Pusztai Petra (0), Grénus Gréta (3), Imrei Réka (0), Wichmann Vivien (0), Kecskés Noémi (0), Grosics Gréta (4), Lengyel Leonetta (0), Bánfai Virág (3), Imrei Nóra (4), Scheffer Zsanett (5), Tobak Luca (2), Zsemberi Zóra (2), Szatmári Melinda (3), Hadnagy Fanni (2), Szabó Luca (0).
Vezetőedző: Gyulay László

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/ora.png Kiállítások: Gyimesi Kitti (6. perc) – kizárva, Lengyel Leonetta (4. perc), Tobak Luca (2. perc), Szatmári Melinda (2. perc).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/gol.png Hétméteresek: Laninstanin Marija (2/2), Grosics Gréta (4/4).

line

A vendégeket egy kisebb, de annál lelkesebb szurkolói csoport kísérte el Békéscsabára és a mérkőzés elején elégedetten konstatálhatták, hogy fiatal csapatuk abszolút partiban van a Békéscsabával. A lila-fehérek először a 7. percben vezettek két góllal, de a gyors kézilabdát játszó fehér mezes vendégek lelkesedése mit sem csökkent, három perc múlva már újra egyenlő volt az állás. Feltűnő volt, hogy a vendégek milyen könnyen játsszák át a lila-fehérek védőfalát.  Marija Lanistanin a 13. percben már a 4. góljánál járt. Aggodalomra adott okot viszont, hogy nem egészen negyedóra elteltével Gyimesi Kittit már másodszor állították ki. Szabó Dóra három bravúrt is bemutatott, de ezzel együtt sem tudott ellépni vendégétől a hazai együttes, mert a szélről történt próbálkozások nem jártak sikerrel, míg a túloldalon a balszélső Imrei Nóra csak ritkán tévesztett célt. A 21. percben aztán nem kis nehézségek árán sikerült újra kétgólos előnyt összekovácsolni a Békéscsabának, amikor Gyulay László, a Kozármisleny edzője időt kért. Mindkét oldalon sokat cseréltek az edzők, de ezzel együtt sem lett színvonalasabb a játék. A sokadik labdaeladás és rossz lövés után 13–12-nél Rác Sándor is lépett, a 25. percben próbált néhány hasznos tanácsot adni lányainak. Mindkét csapat játékán érződött az óriási tét, az ideges játék rengeteg hibát szült. Az első félidő utolsó momentumaként Román Dorina értékesített egy ziccert, így csapata kétgólos fórról kezdhette a második felvonást.

Tappe-Békéscsabai Előre NKSE - Kozármisleny KA 31-28 (16-14)

Jól kezdődött hazai szempontból a 2. félidő, hiszen Szondi Zsófia góljával a mérkőzés során először vezetett három góllal a Békéscsaba. Sokáig nem tartott a hazaiak öröme, mert a látogatók egy perc alatt kettőt faragtak a hátrányukon. A félidő első harmadánál kezdett ellépni ellenfelétől az ENKSE, Horváth Gréta gólja után már néggyel vezetett a csapat, amikor a vendégek trénere kikérte az idejét. A csabaiak tartották a tempót és a remeklő Román Dorina révén tovább hizlalták az előnyüket. Állandósította 5-6 gólos vezetését a Békéscsaba, ám megnyugodni így sem lehetett, mert még nem sikerült megroppantania az ellenfelét, amely nem adta fel, próbált kapaszkodni. Olyannyira, hogy a 48. percben már lefelezte a hátrányát. Rác Sándor ki is kérte az idejét, mert csapata érezhetően hullámvölgybe került. Mayer Szabina azonban ismét fontos pillanatban lőtt gólt, s ezzel csapata tartotta a távolságot a Mislenytől. Az 55. percben a liláknak ismét sikerült hat góllal megugraniuk, és ez az előny ennyivel a vége előtt már elégségesnek tűnt ahhoz, hogy megszerezzék idei első hazai győzelmüket. Három perccel a vége előtt Gyimesi Kitti megkapta a harmadik kétpercesét is, ám ez már nem osztott, nem szorzott, a Csabának maradt annyi előnye, hogy végül behúzza a mérkőzést.

line

Jegyzőkönyv

Tabella

line

#hajralilak #csakacsaba #kezilabda #enkse #bajnoki #tippmix