Tippmix

Tappe-Békéscsabai Előre NKSE – Motherson Mosonmagyaróvári KC

Tappe-Békéscsabai Előre NKSE - NEKAspacerMotherson Mosonmagyaróvári KC

NB I női felnőtt 2023/2024. 21. forduló

Tappe-Békéscsabai Előre NKSE – Motherson Mosonmagyaróvári KC

21-42 (9-15)

Időpont: 2024. május 4. (szombat) 18:00 óra

Helyszín: Békéscsaba, Városi Sportcsarnok

Cím: 5600 Békéscsaba, Gyulai út 1389. hrsz.

Játékvezetők: Bíró Ádám, Kiss Olivér Bende

Versenybírók: Fekete József István, Medvegy Péter

Békéscsaba: Szondi Zsófia (2), Bencsik-Giricz Laura Gerda (0), Kücükyildiz Özdemir Fatos (0), Pásztor Bettina (0), Horváth Gréta (3), Gyimesi Kitti (2), Zagar Andela (1), Mayer Szabina (0), Kukely Klára (4), Török Fanni (0), Szabó Dóra (0), Román Dorina (3), Borbély Márta (5), Bencsik Bojána (1).
Vezetőedző: Rácz Sándor

Mosonmagyaróvár: Hadfi Gréta (0), Tóth Eszter (1), Varga Emília (3), Albek Anna (6), Udvardi Laura (1), Sztankovics Kyra (2), Bardi Fruzsina (1), Faragó Luca (3), Strannig Zsófia (6), Lancz Barbora (3), Ivancok Ines (6), Szemerey Zsófi (0), Pásztor Noémi (2), Horváth Szofi Viktória (0), Schatzl Natalie (5), Tóth Gabriella (3).
Vezetőedző: Gyurka János

sargalap Sárga lap: Gyimesi Kitti (1).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/ora.png Kiállítások: Gyimesi Kitti (2. perc), Török Fanni (2. perc), Román Dorina (4. perc), Albek Anna (2. perc), Sztankovics Kyra (2. perc), Bardi Fruzsina (2. perc), Faragó Luca (2. perc), Lancz Barbora (2. perc), Pásztor Noémi (2. perc).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/gol.png Hétméteresek: Strannig Zsófia (2/2).

line

A mérkőzés első momentumaként az utóbbi hetekben remek formában lévő Horváth Gréta köszönt be Szemerey Zsófi kapujába. Türelmesen, nyugodtan játszottak a békéscsabaiak és az első tíz percben végig náluk volt az előny, igaz a vendégek rendre válaszoltak. A lila-fehéreknek nagyon nem jött jól, hogy a 15. percben Román Dorina már a második kétpercesét kapta meg, Stranigg Zsófia révén pedig először vette át a vezetést a Mosonmagyaróvár. A vendégek áttértek a zavaró védekezésre, ami nem igazán ízlett a hazaiaknak, helyzetüket az sem könnyítette meg, hogy sűrűn kapták a kétperces büntetéseket. A mosoniaknál Stranigg Zsófia jeleskedett leginkább, aki a 18. percben már a negyedik találatánál járt, csapata ekkor birtokolt először kétgólos előnyt. Rácz Sándor, a lilák vezetőedzője élt is az időkérés adta lehetőséggel. Hiába készült arra a hazai csapat, hogy megakadályozza a gyors mosonmagyaróvári támadásokat, ez gyakorta nem sikerült, így tudott egyre nagyobb különbséget kiharcolni a vendégegyüttes. A csabaiaknak szinte semmi nem jött be, a fehér mezesek viszont rendre kifogtak a csabaiakon. A hajrában némiképp javult az összkép, Román Dorina próbálta meccsben tartani együttesét, míg a látogatók egyre többször belehibáztak, négygólos vezetésüknél a 28. percben kért először időt Gyurka János, az MKC vezetőedzője.

Tappe-Békéscsabai Előre NKSE - Motherson Mosonmagyaróvári KC 21-42 (9-15)

A második félidő mosonmagyaróvári gólokkal kezdődött, három perc elteltével 17–9-es vendégvezetésnél máris időt kért a lila-fehérek vezetőedzője. Mintha mindkét oldal elfeledkezett volna a védekezésről, a játékrész ezen szakaszában szinte minden támadás góllal ért véget. A játékba a második félidő derekán beszálló Schatzl Natalie révén tovább nyílt az olló. Ennek eredménye az 53. percben már 20 (!) pontos óvári előny volt.

A csabaiaknál fontos szempont volt, hogy az elkövetkezendő sorsdöntő mérkőzések előtt senki ne sérüljön meg.

Gyurka János: – Az elején a Békéscsaba szépen, fegyelmezetten gólig vezette a támadásait, ez eredményezte a szoros állást. A legjobban annak örülök, hogy nagyon jó felfogásban, koncentráltan, fegyelmezetten játszott a csapatom, azzal a sebességgel, ami fontos számunkra. Lényeges, hogy mindenki kapott játékidőt, és akik beszálltak, azok tartották a tempót.

Rác Sándor: – Talán az Óvár volt a legjobb csapat, amelyik eddig pályára lépett Békéscsabán, amely minden játékelemben jobb volt nálunk. Az első tíz-tizenöt percben még volt fegyelem, de amikor elfáradtunk, az ellenfél a cseréikkel is erős tempót diktált, mi pedig kaptuk a gyors gólokat. Azt nem tudjuk, hogy mi van a megsérült Román Dorina vállával.

line

Jegyzőkönyv

Tabella

line

#hajralilak #csakacsaba #kezilabda #enkse #bajnoki #tippmix