Online fogadás | TippmixPRO

Tappe-Békéscsabai Előre NKSE – NEKA

Tappe-Békéscsabai Előre NKSE - NEKAspacerNEKA

NB I női felnőtt 2023/2024. 20. forduló

Tappe-Békéscsabai Előre NKSE – NEKA

31-25 (15-8)

Időpont: 2024. április 27. (szombat) 18:00 óra

Helyszín: Békéscsaba, Városi Sportcsarnok

Cím: 5600 Békéscsaba, Gyulai út 1389. hrsz.

Játékvezetők: Felhő Ferenc, Öcsi Tamás

Versenybírók: Szegedi Zsolt, Kocsis-Sajti Anikó

Játékvezető ellenőr – szövetségi ellenőr: Szabó Imre

Békéscsaba: Szondi Zsófia (2), Bencsik-Giricz Laura Gerda (0), Kücükyildiz Özdemir Fatos (0), Pásztor Bettina (0), Horváth Gréta (8), Gyimesi Kitti (0), Zagar Andela (6), Mayer Szabina (1), Madera-Domokos Claudia-Esther (0), Kukely Klára (2), Török Fanni (4), Szabó Dóra (0), Román Dorina (1), Csáki Lilla (1), Borbély Márta (4), Bencsik Bojána (2).
Vezetőedző: Rácz Sándor

NEKA: Bató Lili (0), Győri Viktória (3), Fazekas Virág (5), Faragó Lea (7), Berei Krisztina (1), Molnár Dorottya (1), Zaj Klára (0), Petruska Dóra (0), Matucza Gabriella (0), Wald Kíra (2), Keceli-Mészáros Renáta (5), Alaxai Zoé (1), Munteanu-Korodi Krisztina (0), Kriston Kíra Daniella (0), Lapos Laura (0), Csapó Kincső (0).
Vezetőedző: Bakó Botond

sargalap Sárga lap: Gyimesi Kitti (1), Török Fanni (1), Faragó Lea (1).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/ora.png Kiállítások: Szondi Zsófia (2. perc), Gyimesi Kitti (2. perc), Román Dorina (4. perc), Borbély Márta (2. perc), Bencsik Bojána (4. perc), Faragó Lea (2. perc), Alaxai Zoé (2. perc).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/gol.png Hétméteresek: Zagar Andela (3/4), Fazekas Virág (1/2), Faragó Lea (3/3). 

line

Mindkét csapat nagyon idegesen játszott az elején, a gyors gólváltás után három percet kellett várni az újabb találatra, amit a csabai Horváth Gréta szerzett. A hazai kapuban Pásztor Bettina remekelt, csapata pedig a 10. percre háromgólos előnyt dolgozott ki. A gólgyártásban a jobbszélső Horváth Gréta jeleskedett leginkább, aki a 12. percben már három találatnál tartott. Faragó Lea ugyan megtört egy nyolcperces vendég gólcsendet, de negyedóra elteltével így is négyre nőtt a két gárda közötti differencia. Ekkor már Bakó Botond, a NEKA trénere is úgy érezte, muszáj időt kérnie. Szigorított védekezésén a balatonboglári együttes, és miután megfeleződött a hazai előny, három perc múlva már Rácz Sándornak is ki kellett kérnie az idejét. Lett is eredménye, mert húsz másodpercen belül kétszer is megzörrent Csapó Kincső kapuja. Pásztor Bettina továbbra is nagyon elemében volt, aki bravúrjaival nagy erőt adott a társainak, ők pedig gyorsan visszaálltak a korábbi ritmusra. Néhány másodpercig kettős hátrányban játszott a Békéscsaba, de sikeresen átvészelte ezt az időszakot, majd megduplázta az előnyét. A 26. percben mínusz hatnál következett a vendégedző második időkérése, aki később heves reklamálás miatt sárga lapot kapott. A végét meghajtotta az Előre, a fiatal horvát Andela Zagar bombagólokkal növelte tovább az előnyt.

Tappe-Békéscsabai Előre NKSE - NEKA 31-25 (15-8)

Csabai gólokkal kezdődött a második félidő, Bakó Botondnak három és fél perc játék után máris időt kellett kérni. 18–11-nél Rácz Sándor is letette a zsűriasztalra a T-betűt. A helyzetkihasználással komoly gondok voltak, a bogláriak pedig szűkítettek a különbségen, így bő negyedórával a dudaszó előtt még messze nem dőlhettek hátra a csabai lányok. A kisebb hullámvölgyet azonban gyorsan követte a hullámhegy, Borbély Mártáék időnként látványos gólokkal demoralizálták a vendégeket. A vendégek nem adták fel, szívósan küzdöttek és a hajrában fel is zárkóztak öt gólra. Ennél közelebb azonban nem tudtak jönni, mert a csabaiak a fontos pillanatokban betaláltak és végül magabiztosan nyerték a kiesési rangadót.

Bakó Botond: – Az első félidő egyes szakaszaiban is megvoltak a helyzeteink, de Pásztor Bettina szenzációsan védett, szinte az összes ziccerünket megfogta és már olyan helyzetbe kerültünk, amiből már nehéz lett volna visszajönni. A Békéscsabának a második félidőben már volt akkora rutinja, hogy ezt végig tudta menedzselni. Ekkor már harcoltunk, minden energiánkat mozgósítottuk, hogy megpróbáljuk a lehetetlent, de nem sikerült.

Rác Sándor: – A védelem jól működött, és mögötte volt egy Pásztor Bettina, aki parádézott a kapuban. Támadásban türelmesek voltunk, nem kapkodtunk és ennek az első félidőben meg is lett az eredménye. Tudtuk, hogy a fiatalokból álló NEKA ellen nehéz játszani, futós csapat, a második félidőben már nem mindig tudtuk megakadályozni a kontráikat. Nagyon fontos győzelmet arattunk, de még mindig nem vagyunk könnyű helyzetben.

line

Jegyzőkönyv

Tabella

line

#hajralilak #csakacsaba #kezilabda #enkse #bajnoki #tippmix