Online fogadás | TippmixPRO

Tappe-Békéscsabai Előre NKSE – Praktiker-Vác

Tappe-Békéscsabai Előre NKSE - NEKAspacerPraktiker-Vác

NB I női felnőtt 2023/2024. 23. forduló

Tappe-Békéscsabai Előre NKSE – Praktiker-Vác

22-23 (10-9)

Időpont: 2024. május 15. (szerda) 18:00 óra

Helyszín: Békéscsaba, Városi Sportcsarnok

Cím: 5600 Békéscsaba, Gyulai út 1389. hrsz.

Játékvezetők: Horváth Péter, Marton Balázs

Versenybírók: Sándor Tamás, Kocsis-Sajti Anikó

Játékvezető ellenőr – szövetségi ellenőr: Herceg József

Békéscsaba: Szondi Zsófia (1), Bencsik-Giricz Laura Gerda (2), Kücükyildiz Özdemir Fatos (3), Pásztor Bettina (0), Horváth Gréta (0), Gyimesi Kitti (3), Zagar Andela (0), Mayer Szabina (0), Kukely Klára (3), Török Fanni (6), Szabó Dóra (0), Román Dorina (1), Csáki Lilla (0), Sándor Réka (0), Borbély Márta (1), Bencsik Bojána (2).
Vezetőedző: Rácz Sándor

Vác: Csizmadia Fanni Klára (0), Szilágyi Elizabet (0), Ballai Anna (2), Csíkos Luca (2), Ballai Borbála (6), Bukovszky Anna (0), Kovács Anikó (0), Győri Alexa (0), Marincsák Nikolett (4), Kurucz Aida (0), Bánfai Kíra (2), Csire Fanni (0), Bordás Réka (1), Kuczora Csenge (6), Kovalcsik Jázmin (0), Varga Emőke (0).
Vezetőedző: Herbert Gábor

sargalap Sárga lap: Rácz Sándor (1), Bánfai Kíra (1).

 http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/ora.png Kiállítások: Gyimesi Kitti (2. perc), Bencsik Bojána (2. perc), Ballai Borbála (2. perc), Kovalcsik Jázmin (2. perc).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/gol.png Hétméteresek: Kücükyildiz Özdemir Fatos (1/1), Borbély Márta (0/1), Marincsák Nikolett (0/1), Kuczora Csenge (1/2).

line

Az első két-két támadás gól nélkül zárult, az első találat Bencsik Bojána nevéhez fűződött a 3. percben. Bátran kezdett a Békéscsaba, támadásban sokat vállalkoztak a játékosok, aminek a 9. percben kétgólos előny lett az eredménye. Hét percig csak birkóztak egymással a csapatok, ekkor a hetesét elrontó, majd a kipattanót bevágó Marincsák Nikolett törte meg a gólcsendet, ami egyben az egyenlítést is jelentette. Egy perc sem kellett azonban és máris visszaállt a korábbi kétgólos különbség, a 19. percben 7–5-nél Herbert Gábor, a Vác edzője ki is kérte az első idejét és lecserélte Csizmadiai Fannit, miközben a beálló poszton is változtatott. A Ballai-ikrek jóvoltából újból egál lett az állás. Az Előre NKSE, melynek kapujában az egymás után több nagy védést is bemutató Pásztor Bettina sokszor az őrületbe kergette a váci játékosokat. A vendégek nem égtek százszázalékon, ellentétbe a lila-fehérekkel, így a csabaiak a három-négy gól helyett végül csak minimális előnnyel mehettek pihenőre.

Tappe-Békéscsabai Előre NKSE - Praktiker-Vác 22-23 (10-9)

Meglepte a csabaiakat  a Vác, amely pillanatok alatt visszajött mínusz kettőről és a meccs során először a vezetést is megszerezte. Rendesen megküzdöttek egymással a csapatok, egyik sem tudott számottevő előnyre szert tenni. A 42. percben 15–15-nél a hazai edző időt kért, picit igyekezett lenyugtatni a magas hőfokon játszó tanítványait. A csabai védekezést csak dicsérni lehet, a csapat nagyszerűen állta a sarat. Az 50. percben el is lépett kettővel a Vác. Azonban tudott újítani a Békéscsaba, és visszajött a meccsbe, mi több, még a vezetést is átvette. A véghajrában azonban fordult a kocka, az utolsó percben a Csaba az egyenlítésért támadhatott, miközben 34 másodperccel a vége előtt Rácz Sándor még kikérte az idejét. Egy támadáson belül három lehetősége is volt a liláknak, de mind kimaradt.

Herbert Gábor: – Nagyon szerettünk volna nyerni, hogy meglegyen az ötödik helyünk. Rajtunk talán kisebb volt a teher, mint a békéscsabaiakon. Az első félidőben több kapus elleni párharcot veszítettünk. A szünet után még jobban akartunk és változtattunk a szerkezeten is. Volt egy emberhátrány, emberelőny szituáció, amiből jól jöttünk ki. A végén a hét a hat elleni játékban találtunk gólokat és ez is hozzájárult sikerhez.

Rácz Sándor: – A szívünket-lelkünket kitettük a pályára, a védekezésben is megtettük, amit lehetett. Néhány labdát sajnos elszórtunk, néhány ziccert kihagytunk és ezen múlott a pontszerzés. Az utolsó harminc másodpercben két beállóval játszottunk, de a végén kimaradtak a lövések.

line

Jegyzőkönyv

Tabella

line

#hajralilak #csakacsaba #kezilabda #enkse #bajnoki #tippmix