Online fogadás | TippmixPRO

Újra pályán a lilák

Szerdán a Mosonmagyaróvár ellen búcsúztatja az esztendőt együttesünk a Békéscsabai ENKSE, és mellette kezdetét veszi egy nyárig tartó hosszú menetelés, amelyben összesen 19 bajnoki találkozón, plusz a Magyar Kupa mérkőzéseken kell helytállnia a lila-fehéreknek. Az etap első állomása előtt a lilák vezetőedzőjével, Vida Gergővel beszélgettünk a téli szünetben történtekről és az előttünk álló összecsapásról.

Vida Gergő

– Nehéz és küzdelmes őszön vagytok túl ti is, ennek tükrében jól jött ez a bő egy hónapos szünet?

– Mindenképpen. Fontos volt, hogy végre minőségi munkát tudtunk végezni, és ezáltal is lehetőségünk volt továbbfejlődni. Sajnos azért decemberben is voltak betegség miatt kieső játékosaink, de a csapat nagy része már együtt tudott edzeni, és akik végigcsinálták ezt a felkészülési szakaszt, azok egyértelműen jó állapotban vannak. Ezen kívül természetesen megpróbáltuk a lehető legjobban rendezni a sorokat, és pótolni azt az erőt, meg az állóképességet, melyet ősszel a rengeteg szünet miatt elvesztettünk. Igazából ez volt a fő irányvonala az elmúlt időszaknak, meg persze, hogy minél jobban felkészüljünk az előttünk álló nehéz sorozatra. Ami ha nem zavarja meg semmi a lebonyolítást, sokkal jobban fog kedvezni a szakmai munkának, ugyanis az edzés-mérkőzés kombináció is egyensúlyba kerülne és így kedvezőbben lehetne előre is tervezni.

– Hogy áll most a keret, kire nem számíthatsz szerdán?

– Ahogy említettem is, szerencsére a keret nagy része a rendelkezésemre áll, összesen három játékost vagyok kénytelen nélkülözni, akik átestek a vírusfertőzésen és még nem kapták vissza a sportorvosi engedélyüket. Közülük Szabó Pannára, ha minden igaz már a következő MTK elleni találkozón számíthatok. Mint ahogy Tamara Radojevic is pályára léphetne már akkor, viszont mivel az a mérkőzés és az utána következő Vác elleni is elmaradt összecsapás pótlása, amikor még nem volt igazolt játékosunk Tamara, ezért Ő csak a január 21-i Tápiószele elleni Magyar Kupa mérkőzésen léphet először pályára. Illetve a harmadik hiányzónk Bottó Rózsa is reméljük minél hamarabb ismét rendelkezésemre állhat. 

– Szerdai ellenfeletek három hónapja nem lépett pályára tétmérkőzésen, mibe lehet így igazán kapaszkodni a felkészülés tekintetében?

– Leginkább magunkba kapaszkodhatunk. Ilyen kihagyást követően, ami ellenfelünknél volt, komoly szakmai felkészülést elvégezni valóban nem lehet. Úgyhogy elsősorban magunkra kell koncentrálnunk, hogy a lehető legjobban összerakjuk a játékunkat. Azt azért mindenképpen le lehet szűrni a Mosonmagyaróvár korábbi mérkőzéseiből, hogy egy nagyon jól összerakott, fegyelmezett csapat, akik remekül cseleznek-indulnak és két igazán kitűnő kapussal rendelkeznek. És nyilván az sem véletlen, hogy csak egyszer kaptak ki eddig és még úgyis a tabella harmadik helyén állnak, hogy nem játszottak hosszú időn keresztül.

– Mit szeretnél látni szerdán a csapatodtól?

– Elsősorban azt, hogy a fiatalok bátor játékot mutassanak és a játék minden elemében látszódjon a fejlődés az őszi találkozóinkhoz képest. Az nem kérdés, hogy minden egyes összecsapásra az esetleges győzelem reményében futunk ki, de azért továbbra is vannak problémáink, úgyhogy a realitás talaján maradva, leginkább azt szeretném, ha minél jobban fel tudnánk venni a versenyt ellenfelünkkel és így egy jó, szoros találkozóval megalapoznánk a tavaszi szezont.

Ahogy vezetőedzőnk is említette, a rutinos játékosaink nagy része fokozatosan kezd visszatérni az edzésekbe és ezzel párhuzamosan a pályára is, így remélhetőleg január végén már újra teljes csapattal vehetik fel a lila-fehérek a bennmaradásért folytatott küzdelmet. Mivel pedig a szerdai találkozót is zárt kapuk mögött rendezik, így ezúttal is a 7. Tv és a Behir.hu online felületei élőben közvetítik a mérkőzést.