Online fogadás | TippmixPRO

Vácon zárja az évet az Előre

A világbajnoki szünetet követően, az esztendő utolsó előtti napján, immáron a tizedik fordulóval folytatódik a női kézilabda bajnokság, mely egyben évzáró forduló is lesz a csapatok számára.

Praktiker-Vác - Tappe-Békéscsabai Előre NKSE

Együttesünk a Tappe-Békéscsabai ENKSE így Vácon búcsúztatja a 2023-as esztendőt, melynek őszi etapja két győzelemmel és egy döntetlennel, összesen öt pontot hozott a konyhára a liláknak. Ebből kettő pontot még a harmadik fordulóban Székesfehérváron, egy négygólos sikerrel szereztek az Előrés lányok, amit a NEKA otthonában aratott 23-19-es győzelemmel meg is dupláztak. A szünet előtt az MTK elleni hazai 25-25-ös döntetlen pedig azt jelentette, hogy a bajnokság őszi etapját a tabella tizenkettedik helyén zárta együttesünk.

Az előző idénybeli szereplésükhöz képest aktuális ellenfelünk sem brillírozott a pontvadászat első részében, hiszen az eddig lejátszott tíz mérkőzésükből mindössze négyet nyertek csak a váciak. Ráadásul abból kettőt egyből az első két fordulóban, a Kozármisleny és a Kisvárda ellen, egyaránt 26-23 arányban. Majd ezt követte egy négymeccses nyeretlenségi széria, amit hazai pályán a Fehérvár elleni kétgólos győzelemmel törtek meg. Majd a Dunaújváros felett aratott 35-21-es sikerrel gyűjtötték be a nyolcadik pontjukat az idei kiírásban, ami így jelenleg a hatodik helyet jelenti a számukra. Ugyanakkor voltak azért meglepő vereségei is Herbert Gábor együttesének, mint például a Budaörsön elszenvedett négygólos vereség, vagy a Vasas otthonában kapott 26-23-as zakó. A legutolsó összecsapásuk, a Loki elleni viszont nem okozott igazán nagy meglepetést, mert bár a találkozón végig ott loholtak a debreceniek nyomában, a vendégek azért így is 30-27 arányban megnyerték azt a mérkőzést. Pedig a stabilitás hiányára nem panaszkodhatnak a váciak, hiszen túlságosan nagy mozgás nem volt a nyáron a klub háza táján, mindössze négy játékos távozott tőlük az idény végeztével, köztük jelenlegi kapusunk Pásztor Betti is. Pótlásukra szintén négy kézilabdázó érkezett, a jobbszélső Such Nelli Siófokról, a balátlövő Csíkos Luca a Nekától, a balszélső Csire Fanni Mosonmagyaróvárról, illetve a Győrből kölcsönben érkező kapus Győri Alexa. Gólfelelősük azonban nem meglepő módon a válogatott alapemberének is számító átlövő, Kuczora Csenge, aki 70 találatával az egész NB1 legeredményesebb játékosa is egyben.

Sajnos együttesünk számára nem sok babér termett az elmúlt években a váci csarnokban, ezt bizonyítja az is, hogy legutoljára közel 13 éve sikerült nyernie ott a liláknak. A két csapat legutóbbi februári váci összecsapásán is sima 35-22-es hazai győzelem született, ahogy előtte Békéscsabán sem tudták túlságosan megszorongatni ellenfelüket lila-fehér lányaink, így 28-20-ra ekkor is a váciak diadalmaskodtak.

Ezúttal pedig ismét a Dunakanyarban mérkőznek meg a felek, méghozzá szombaton 18 órától a Váci Városi Sportcsarnokban, melyen az Andorka Miklós, Hucker Róbert bírópáros fújja majd a sípot.

Dömény Dezső