Online fogadás | TippmixPRO

Vácra látogatnak a csabai lányok

Több mint kéthetes szünetet követően folytatódnak a küzdelmek a K&H női kézilabda ligában, sőt úgyis fogalmazhatunk, hogy megkezdődik a bajnoki hajrá, hiszen a csapatok innentől megállás nélkül lejátsszák május végéig a hátralévő összes mérkőzésüket.

Váci NKSE - EUbility Group-Békéscsabai ENKSE

Így lila-fehér együttesünk is megkezdheti az utolsó nagy hajrát a bennmaradásért folytatott küzdelemben, ugyanis a végjátékban a váci és a siófoki kirándulás kivételével csak a tabella második felében tanyázó együttesekkel fog farkasszemet nézni Vida Gergő alakulata. De előtte még Vácon kell megméretni magukat, azokkal a hazaiakkal akik jelenleg vérre menő küzdelmet folytatnak a Debrecen, MTK, Siófok, Mosonmagyaróvár négyessel a bronzéremért. Ebben a küzdelemben pillanatnyilag a Siófokkal azonos pontszámmal, 26 ponttal az ötödik helyen állnak Szilágyi Zoltán lányai, mindössze egy egységgel lemaradva az MTK mögött. Hatalmas a harc tehát, és ebben a szoros küzdelemben a hazai pályán begyűjtött pontoknak még nagyobb jelentősége van, bár ebben a mutatóban a dunakanyarbeliek remekül teljesítenek, hiszen eddig egyedül csak a Ferencváros tudott pontokkal távozni a váci katlanból. Legutóbb hazai környezetben is az egyik riválisukat kényszerítették térdre, amikor is a Mosonmagyaróvárral szemben tudtak 30-27-re diadalmaskodni. Az idegenbeli mérlegük azonban már nem ennyire tekintélyt parancsoló, mert eddig mindössze a kiruccanásaik felét tudták csak sikerrel abszolválni. És ugyan az előző fordulóban győztesen tértek haza Kisvárdáról, azért ott is igencsak megszenvedtek a 31-30-as végeredményt hozó találkozón.

A Sanja Radosavljevic személyében mindössze egy idegenlégióst foglalkoztató, és leginkább fiatal magyar játékosokat alkalmazó egyesületben, összesen hét egykori és jelenlegi magyar válogatott játékos található. Közülük a beálló Szabó Laura, és az irányító Kácsor Gréta még gólerősségével is kimagaslik, hiszen 87 illetve 80 találattal ők vezetik csapatuk házi góllövőlistáját. Ebben az egy mutatóban lila-fehér együttesünk hasonszőrű szombati ellenfelünkkel, ugyanis a csabai hölgykoszorú két legeredményesebb tagja nálunk is egy beállós és egy irányító, név szerint Jelena Agbaba és a betegségéből nemrég visszatért Kukely Anna. Ők egész biztosan ott is lesznek a hétvégi összecsapáson, nem úgy mint az MTK ellen vádlisérülést szenvedő Andróczki Flóra, akinek ezt a találkozót még mindenképpen ki kell hagynia, de mivel jól halad a rehabilitációja, így reményeink szerint a Kisvárda ellen már ismét bevethető állapotban lesz. Azonban nem csak Flóra sérüléséről maradt emlékezetes az Előre legutóbbi MTK elleni ütközete, hanem a szoros csatáról is, ahol valóban nüansznyi dolgokon múlott, hogy egy kiélezett végjátékot követően nem csabai sikerrel zárult az összecsapás.

Szombaton azonban már ismét idegenben, a Váci Városi Sportcsarnokban kell helytállnia a liláknak, ami valljuk be az utóbbi esztendőkben nem mindig sikerült, sőt ahhoz, hogy csabai pontszerzést találjunk egészen 2014-ig kell visszautaznunk az időben. Igaz, akkor két alkalommal is döntetlent játszottak ellenfelükkel a lilák, ami abban a szezonban bajnoki hatodik helyet ért. Győzelemig viszont még messzebb kell mennünk az időben, merthogy ez 2011 januárjában sikerült utoljára, akkor 32-31-es idegenbeli sikernek örülhettek lila-fehér lányaink. Legutóbb két és fél éve, 2018 szeptemberében feszültek egymásnak a felek a Dunakanyarban, de a 43-21-es végeredmény is jól mutatja, mennyire könnyed váci siker született azon az összecsapáson.

Reméljük együttesünk ezúttal szorosabb mérkőzésre készteti a házigazdákat, akik a Fekete Tamás, Tóth Dávid bírópáros dirigálása mellett 18 órától látják vendégül csapatunkat.

A találkozót a Magyar Kézilabda Szövetség online közvetíti, amelyet szurkolóink az alábbi linken követhetnek:

https://vimeo.com/event/909774