Online fogadás | TippmixPRO

Vácra látogatnak a csabai lányok

Egy parádés győzelmet követően ismét idegenben játszanak lila-fehér kézilabdás lányaink, akik hétvégi sikerükkel zsinórban második győzelmüket könyvelhették el.

Praktiker-Vác – EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE

Grafika forrása: vacinkse.hu

De kell is a jó forma a liláknak, mert a csütörtöki váci kirándulás sem ígérkezik könnyű túrának. Lévén a hazaiak eddig mindössze csak három pontot veszítettek otthon, és ráadásul ott is csak az ETO tudta két vállra fektetni Herbert Gábor tanítványait. De az egész bajnokságban meglehetősen stabilan szerepelnek, tizenhat pontjukkal az ötödikek jelenleg, és csak a tabella első négy helyezettjétől szenvedtek vereséget, sőt Debrecenben is mindössze egygólosat. Kisebb hullámvölgyük is csak az esztendő fordulásakor volt, amikor is Székesfehérváron 24-24-es, míg otthon az MTK-val 23-23-as döntetlent játszottak. A legutóbbi hazai összecsapásukon a Budaörsöt verték hat találattal, az előző fordulóban pedig Érdről vitték el a két bajnoki pontot a 29-21-es sikerükkel. Ami viszont megnehezíti a váci szakvezetés dolgát, hogy két fronton is helyt kell állniuk, ugyanis párhuzamosan a bajnoksággal a női kézilabda Európa-ligában is szerepel a gárda. Ebben a sorozatban azonban már korántsem annyira sikeres az együttes, mert a roppant erős csoportjukban mindössze egy győzelmet tudnak eddig felmutatni a váci lányok, hazai környezetben a Paris 92 elleni egygólos sikert. Ráadásul a hétvégi Thüringer otthonában elszenvedett 31-21-es vereség azt jelentette számukra, hogy az utolsó fordulótól függetlenül már biztosan kiesik a sorozatból az együttes. Sőt, még plusz nehezítő tényezőként november eleje óta a csapat a Dunakanyar Kézilabda Akadémia sportcsarnokában kénytelen játszani hazai találkozóit, mert a Városi csarnokot átmenetileg bezárták.

Lila-fehér együttesünk ezzel szemben remek hétvégét zárt, ugyanis a Siófok elleni idegenbeli sikert szombaton a Dunaújváros felett aratott győzelemmel tudta megfejelni. És nem is akármilyen sikerrel, hiszen csapatunk rajt-cél győzelmet aratott, lévén már tíz perc elteltével 5-1-re vezetett a némiképp indiszponáltan kezdő vendégekkel szemben. A különbség pedig fokozatosan nőtt Giriczék javára, és végül nyolcnál állt meg, de csak a félidőt jelző dudaszó miatt. A második játékrész elején aztán hamar a találkozó legnagyobb különbségű kilenc gólos csabai vezetését is elkönyvelhette a hazai publikum, igaz ezt követően a Kohász is kezdett magára találni, olyannyira, hogy a hajrában többször is volt labdájuk a mínusz háromhoz. Papp Bálint lányai viszont ezúttal is jól lehozva a végjátékot végül 31-27-re megnyerték a rendkívül fontos összecsapást. Amivel immáron nyolc ponttal rendelkezik csapatunk, öt egységgel a NEKA, és kettővel a közvetlen üldöző Érd előtt.

Csütörtökön azonban már ismét idegenben, a Váci DKA Sportcsarnokban kell tehát helytállnia a liláknak, ami valljuk be az utóbbi esztendőkben nem mindig sikerült, sőt ahhoz, hogy csabai pontszerzést találjunk egészen 2014-ig kell visszautaznunk az időben. Igaz, akkor két alkalommal is döntetlent játszottak ellenfelükkel a lila-fehérek, ami abban a szezonban bajnoki hatodik helyet ért. Győzelemig viszont még messzebb kell mennünk az időben, merthogy ez 2011 januárjában sikerült utoljára, akkor 32-31-es idegenbeli sikernek örülhettek Előrés lányaink. Legutóbb közel két éve feszültek egymásnak a felek a Dunakanyarban, de sajnos a 41-28-as végeredmény is jól mutatja, mennyire könnyed váci siker született akkor azon az összecsapáson. Viszont a csapatok őszi békéscsabai mérkőzésén ekkora differencia már nem volt az együttesek között, hiszen a hajrára fordulva mindössze három találattal vezettek csak a vendégek, bár aztán a végeredmény mégis sima lett, 28-20-as váci győzelem.

Reméljük lányaink ezúttal szorosabb találkozóra késztetik a házigazdákat, akik az Altmár Kristóf, Horváth Márton bírópáros dirigálása mellett 18:00 órától látják vendégül csapatunkat!