Online fogadás | TippmixPRO

Válogatott beállóval lesz teljes az Előre NKSE kerete

Újabb játékossal bővül együttesünk 2021/22-es bajnoki kerete, a negyvennégyszeres válogatott kézilabdázó Mayer Szabina egy éves szerződést írt alá klubunkkal.

Mayer Szabina

Csapatunk új beállója Pápán született, ahol egykori tanárának Pődör Ákos inspirálására kezdett el kézilabdázni, melynek első állomása Győr volt. A sportág alapjait a Szent-Györgyi Albert Középiskola csapatában szerezte meg. A győri éveket követően Hódmezővásárhelyre majd egy év elteltével Fehérvárra került, innen igazolta le 2008-ban ismét a Győri Audi ETO KC, ahol ezúttal három szezont töltött el. Ezalatt három bajnoki címet és három magyar kupa elsőséget ünnepelhetett klubjával, akikkel 2009 tavaszán Bajnokok Ligája döntőt is játszott. Ezt követően megfordult Veszprémben, Vácott, majd négy évet 2014 és 2018 között újra Székesfehérváron kézilabdázott. Egy idény erejéig külföldön is kipróbálta magát, Franciaországban és Dániában légióskodott. 2019-ben hazatért és a legutóbbi két szezonját Szombathelyen töltötte, ahol a mögöttünk hagyott idényben 43 találattal segítette klubját élvonalbeli tagságának megőrzésében.

– Elsősorban családi indítatás révén került nálam szóba egy esetleges Békéscsabára szerződés – árulta el honlapunknak a beállós. Úgy alakult, hogy férjem, aki szintén ebben a sportágban tevékenykedik, Szegedre a Pick Kézilabda Akadémia kötelékébe került, ami nyilván a meglehetősen nagy távolság miatt nem volt túl optimális számunkra. Viszont ilyen szempontból Békéscsaba, amely nem mellesleg egy nagyon komoly bázisa a női kézilabdának és Szegedhez is közel fekszik, minden téren kézenfekvő megoldásnak tűnt. Tulajdonképpen az első kapcsolatfelvételt is a férjemnek köszönhetem, hiszen rajta keresztül indult az egyeztetés is, először Papp Bálinttal majd a klub vezetésével. Ráadásul külön öröm számomra, hogy ilyen nagy múltú egyesülethez csatlakozhatom, mert így a pályafutásom utolsó időszakában mindenképpen szerettem volna még egy tradicionális klubban játszani.

Szabina életében az új szezon több szempontból is tartogat újdonságokat.

 – Több minden miatt is új kihívás lesz ez az idény, nyilván az egyik legfontosabb, hogy ezúttal NB1/B-ben fogok szerepelni. Viszont ez nem jelenti azt, hogy bármilyen szinten is kisebb erőpróbának tekintem, sőt ennek a sorozatnak úgy vágunk neki, hogy meg akarjuk nyerni és ugye egy bajnoki címet soha nem adnak ingyen. Ettől függetlenül azt gondolom, ennek a célnak az eléréséhez abszolút megvan a megfelelő keretünk, több poszton is minőségi játékosokkal. És bár Mátéfi Esztert jól ismerem, hiszen korábban a válogatottnál dolgoztunk már együtt, azért azt meg kell vallanom, a város mellett a leendő csapattársaimat is csak felületesen ismerem, mert nagy részükkel eddig csak ellenfélként találkoztam. Szóval nagyon várom már a közös és reményeim szerint eredményes munkát az együttessel!