Online fogadás | TippmixPRO

Vasárnap az Érd vizitál Békéscsabán

A bajnokság hajrájába érve sorozatban jönnek lila-fehér csapatunk számára a rangadók, ráadásul mindegyik összecsapás kiemelt fontossággal bír a bennmaradási remények életben tartása végett. Ilyen lesz a vasárnapi Érd elleni találkozó is, ahol egyre inkább úgy tűnik, az utolsó esélyek kínálkoznak arra, hogy a lilák a szezon végén megőrizzék első osztályú tagságukat.

EUbility Group-Békéscsabai ENKSE – Érd

Lévén, hogy a héten közvetlen riválisaink sem tétlenkedtek, hiszen a tabellán együttesünk előtt álló Szombathely szerdán ikszelt Kisvárdán, míg a tizenkettedig pozícióban tanyázó Boglár Akadémia, éppen aktuális ellenfelünket az Érdet legyőzve növelte meg pontjai számát kilencre, így most már öt egység választja el csapatunkat a NEKA gárdájától. Következésképpen a soron következő négy mérkőzésből legalább hármat nyernie kell az Előrének a céljai eléréséhez.

A lilák legutóbb az Alba Fehérvár ellen léptek pályára Békéscsabán és egy roppant küzdelmes összecsapáson tartottak otthon egy pontot, aminek az ázsióját külön növeli, hogy a találkozó során egyszer sem volt együttesünknél az előny. Ennek az egy pontnak azonban csak akkor van igazán értéke, ha a lányok az előttük álló következő feladatot is kipipálják, azaz térdre kényszerítik az Érd gárdáját. Akik eddig 14 pontot kapartak össze az elmúlt 21 forduló alatt, ezzel jelenleg tízedik helyen állnak a bajnokságban. Összesen hat alkalommal jöttek le győztesen a pályáról, hazai környezetben csapatunkon kívül a Boglár és a Dunaújváros ellen, idegenben pedig Kisvárdáról, Fehérvárról és Szombathelyről hozták el a pontokat. Ráadásul ezeket a győzelmeket a legutóbbi hat fordulóban még két döntetlennel is megfejelték, az MTK ellen vendégként játszottak 33-33-at, még az előző hazai összecsapásukon a Kisvárda ellen értek el 30-30-as döntetlent. Ahogy már szót ejtettem róla, szerdán léptek pályára legutóbb Horváth Roland lányai és Balatonbogláron véreztek el 28-26-ra a hazaiakkal szemben. Pedig az érdiek elsőszámú bombázója Kiss-Walfisch Mercédesz ezúttal is tizenegy találattal hintette meg ellenfele hálóját, amivel immáron 136 gólt elérve az NB1 mostani szezonjának második legeredményesebb kézilabdázója. A felek egyébiránt már ebben a naptári évben két ízben is megmérkőztek egymással Érden és mind a két alkalommal hazai győzelem született. Először februárban a kupában találkoztak, akkor 34-28-as végeredményt mutatott az eredményjelző a lefújáskor, majd márciusban a bajnokságban söpörték be a bajnoki pontokat a hazaiak, holott csapatunk a szünetben még öt góllal vezetett, de az Érdiek a második félidőben nyújtott teljesítményüknek köszönhetően 33-30-ra végül megnyerték azt a mérkőzést is.

Folytatás tehát vasárnap 18:00 órától a békéscsabai Városi Sportcsarnokban, a találkozó két játékvezetője Andorka Miklós és Hucker Róbert lesznek. Az összecsapást ezúttal is a hatályos jogszabályoknak megfelelően a védettségi igazolvánnyal rendelkező szurkolóink a helyszínen tekinthetik meg.

Dömény Dezső

line