Online fogadás | TippmixPRO

Vasárnap este az Érd látogat Békéscsabára

Interjú Glusica Leposavával

20161106

Újabb hazai összecsapással folytatódik a K&H női kézilabda liga küzdelemsorozata az EUbility Group – Békéscsabai Előre NKSE számára, méghozzá a tavalyi szezon bronzérmese, az Érdi VSE ellen. Az ellenfelünk nemzetközi kupakötelezettsége miatt előrehozott összecsapás vasárnap este 18 órakor kerül megrendezésre a békéscsabai Városi Sportcsarnokban. A pest megyei együttes még veretlenül áll a bajnoki tabella második helyén, egy ponttal lemaradva az éllovas Győrtől. Az érdiek eddigi egyetlen botlása a Debrecenben hagyott egy bajnoki pont volt, ezen kívül minden ellenfelüket, többek között a Ferencvárost is két vállra fektették az idei bajnokság során. Amennyiben viszont csapatunkat keressük ezen a tabellán, egy kicsit lejjebb kell tekintenünk, hiszen jelen pillanatban az alsóházban tanyázik a lila-fehér együttes. Az előző fordulóban viszont megszerezték a csabai lányok is az első pontjaikat, miután a Kispest otthonában arattak 30:22-es győzelmet. Nyilván a hétvégi összecsapás jóval nehezebbnek ígérkezik a lilák számára, mint az előző fordulóbeli fővárosi mérkőzés volt, ettől függetlenül azért bizakodva várják a viharsarkiak a következő megmérettetést. Erről beszélt az Előre rutinos átlövője Glusica Leposava is, mikor a vasárnapi találkozó kapcsán kérdeztem.

– Megszületett az első győzelmetek a bajnokságban, gondolom már nagyon vártátok?

– Megmondom őszintén, nem gondoltam volna, hogy ennyi időt kell rá várni, de természetesen nagyon örültünk neki. Főleg azért, mert az elmúlt mérkőzések során bőven maradt bennünk hiányérzet, hiszen több alkalommal is nyerhető összecsapás csúszott ki a kezünkből. Úgyhogy annak tudatában léptünk pályára, hogy nyernünk kell, bármi is történik, és talán még a vártnál könnyebben is sikerült begyűjtenünk a pontokat. Azt hiszem, lélektanilag volt nagyon fontos ez a győzelem, és remélem, a megkezdett pontgyűjtés plusz erőt ad a csapatnak a folytatásra.

– Amennyiben csak az eredményt nézzük, nagyon sima volt, belülről is így érezted? 

– Az első félidő valóban simább volt, de ehhez azért szükség volt arra, hogy jól játszunk és betartsuk edzőnk utasításait. Azonban tény, hogy az első percektől kezdve feszesen védekeztünk, és ráadásul ebben kiváló kapusteljesítmény is segített minket. Ennek hatására pedig nagyon sok gyors indítást tudtunk végigvinni, amivel már az első félidőben komoly előnyt harcoltunk ki. Összességében elmondható volt, hogy lendületes, jól felépített támadásokat vezettünk, ami valljuk meg, korábban nem mindig volt jellemző ránk. Ugyan a második játékrészben egy kisebb hullámvölgybe kerültünk, de amikor igazán kellett, rá tudtunk tenni még egy lapáttal, és a végén megérdemelten nyertünk. Azt viszont mindenképpen kiemelném, hogy ez egy igazi csapatmunka volt, nagyon együtt volt az egész társaság, és mindenki hozzá tudott tenni a sikerhez. 

– Viszont vasárnap az Érd személyében egy nehezebb ellenféllel kell megbirkóznotok…

– Bizony, egy nagyon komoly játékerőt képviselő csapattal találkozunk, amely tele van remek játékosokkal. Nagyon magas és erős védőfallal rendelkeznek, melyet nem könnyű megbontani, és labdaszerzéseik után élnek fő fegyverükkel a villámgyors lerohanásokkal, amiket kíméletlenül kihasználnak. Főként ebben, de talán az egész érdi szerkezetben kulcsszerepe van Katarina Krpez-nek, aki nagyon gyors és rendkívül gólérzékeny játékos, így rá különösen oda kell figyelnünk. Úgyhogy nehéz mérkőzésre számítok, de bízom a csapatban, és ha betartjuk a megbeszélt taktikát,  meg tudjuk oldani a visszafutásokat – amik talán a legfontosabbak lesznek az egész mérkőzésen – , valamint türelmesen játszva kellően megmozgatjuk a védőfalukat, lehet esélyünk ellenük. Viszont ahhoz, hogy szoros összecsapást tudjunk játszani, az első perctől az utolsóig kemény védekezés és jó kapusteljesítmény lesz szükséges a részünkről, mert ezek nélkül nem fog menni.

– Egy picit tekintsünk előre, jövő héten vasárnap kupamérkőzés is vár rátok, méghozzá az ősi rivális ellen…

– Megmondom őszintén, én már nagyon várom azt az összecsapást. A Debrecen ellen mindig különleges játszani, és nagyon nagy csatákat vívunk már régóta velük. Illetve azért van törlesztenivalónk is velük szemben, hiszen a szeptemberi bajnoki találkozón a vártnál könnyebb és nagyobb arányú győzelmet arattak. Most viszont hazai pályán mérkőzünk velük, és azért remélem, otthoni környezetben más arcunkat tudjuk majd mutatni, mint a bajnoki találkozón. Azonban előtte még az Érddel szeretnénk egy jó meccset játszani, méltó ellenfelei lenni egy remek csapatnak. Fiatal együttesünk van, így még a részsikereket is meg kell becsülni, tehát ha a tervezett taktikát jól meg tudjuk valósítani, én már elégedett leszek, de persze azért nem feltett kézzel megyünk ki a pályára, ezt megígérhetem.