Online fogadás | TippmixPRO

Vasárnap rajtol a rájátszás

A hétvégén kezdetét veszi a Női kézilabda NB1/B rájátszása, amely nyáron újításként lett bevezetve a másodosztályú sorozatba.

EUbility Group-Békéscsabai ENKSE - SZISE

Lényege, hogy a két régió, kelet és nyugat, utolsó öt csapata egy alsóházi küzdelemben, míg az első öt-öt együttese egy felsőházi oda-visszavágós lebonyolításban méretteti meg magát. Amíg az alsóházban a kiesés elkerüléséért küzdenek az alakulatok, addig a felsőház arról hivatott dönteni, mely klubok kerülhetnek fel az élvonalba. Mivel pedig a csapatok az egymás ellen szerzett pontjaikat hozták magukkal a rájátszásba, így már a kezdésnél kirajzolódik, melyek azok a klubok akik a feljutást jelentő első két hely valamelyikéért reálisan harcban lehetnek. Természetesen ezek közé tartozik lila-fehér együttesünk is, akik mivel veretlenül zárták az alapszakaszt, ezért a maximális 16 ponttal kezdik meg a második kört. Közvetlenül mögöttünk ott van a NEKA, akik két pont veszteséggel abszolválták az előző etapot, így 14 ponttal indítanak, illetve az Eger még aki tagja az élbolynak, ők tíz egységgel állnak jelen pillanatban a tabellán. A középmezőny ellenben nagyon sűrű, hiszen három egylet is nyolc ponttal áll, a Komárom, az Orosháza és a Kozármisleny, de a Pénzügyőr is csak egy ponttal van lemaradva ettől a triótől. Az alsó régiót a maga négy pontjával a Fradi vezeti, egy egységgel mögötte a SZISE található, még a sort a kétpontos Algyő zárja.

Csapatunk tehát vasárnap egy „alsóházi” gárdával a SZISE együttesével kezdi meg a tavaszi menetelést, akik az utolsó fordulókig nagy csatában voltak azért, hogy az első ötbe bekerülve a legjobbak között vitézkedhessenek tovább. És bár ősszel egy kicsit beragadtak a rajtnál, ugyanis az első két fordulóban sem a Pénzügyőrrel sem a Bogláriakkal nem bírtak, azért a harmadik találkozójukon hazai pályán a Gárdony elleni 25-23-as győzelemmel már ők is megérkeztek a bajnokságba. Ezt még összesen öt hazai siker követte, és mindössze csak a Komárom és a NEKA tudott győzelmet ünnepelni a SZISE tököli csarnokában, igaz az akadémistáknak ez tízgólos különbséggel sikerült. Az idegenbeli mérlege viszont már korántsem ennyire jó a Szent Istvánnak, hiszen mindössze hét pontot tudtak csak összelapátolni a kilenc kiruccanásuk során. Csurgón, Gárdonyban, és a Győr U19-es csapatának otthonában sikerült nyerniük, illetve még a Pénzügyőrtől csentek el egy roppant fontos pontot, amit hoztak is magukkal a rájátszásba. Ezen kívül viszont csak hazai pályán a Kozármisleny elleni 27-21-es győzelmük által besöpört két egységet tudták átmenteni ebbe a körbe. A Nagy Attila vezetőedző kezei között pallérozódó, leginkább a fiatal tehetségekre épülő csapat legeredményesebb gólvágója nem is lehetne más, mint egy szintén fiatal, tizenkilenc éves átlövő, Kulcsár Dorottya Ria, aki már 93 gólt termelt a bajnokságban, ráadásul ezzel a nyugati csoport hatodik leggólerősebb játékosának számít.

Amíg azonban vasárnapi ellenfelünk a háromhetes pihenőjét töltötte, együttesünk egy másik sorozatra koncentrált nagyon, méghozzá a Magyar Kupára, ahol lányaink már a negyeddöntőben voltak érdekeltek, és hazai környezetben a Dunaújvárossal ütköztek meg a legjobb négybe kerülésért. És nem is okozott csalódást a csabai hölgykoszorú, hiszen a találkozó kétharmadában az ő akaratuk érvényesült, és ezalatt szinte végig a vezetés is a birtokukban volt, olyannyira, hogy az első félidő derekán többször is háromgólos előnyben voltak, amiből a szünetre kettőt sikerült megőrizni. A fordulást követően viszont egyre közelebb kerültek lányainkhoz a vendégek, sőt a záró tíz percre már két találatos újvárosi előnnyel érkeztek meg a felek. A hajrában pedig már nem hagyott kétségeket afelől a Kohász melyik csapat is jut be a legjobb négybe, még inkább stabilizálták a védekezésüket, amire a végjátékra elfogyó liláknak már nem nagyon volt ellenszerük. Így a 28-22-es végeredmény talán kevésbé tükrözi azt a parázs kézilabdát ami a pályán folyt, de azért a lelkes játékért amit lányaink ezen az estén nyújtottak, joggal járt az elismerés a kitűnő hangulatot teremtő csabai tábor részéről.          

A folytatás tehát vasárnap a rájátszás nyitányán, 17:00 órától a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban, a Gál László – Ludvig Benedek bírópáros asszisztálása mellett. A mérkőzést ezúttal is már a helyszínen tekinthetik meg azon kedves szurkolóink is, akik nem rendelkeznek védettségi igazolvánnyal.