Online fogadás | TippmixPRO

Vasas SC – Tappe-Békéscsabai Előre NKSE

Vasas SCspacerEUbility Group-Békéscsabai NKSE

NB I női felnőtt 2023/2024. 17. forduló

Vasas SC – Tappe-Békéscsabai Előre NKSE

28-25 (15-15)

Időpont: 2024. március 23. (szombat) 18:00 óra

Helyszín: Sterbinszky Amália Kézilabdacsarnok

Cím: 1139 Budapest, Fáy u. 58.

Játékvezetők: Andorka Miklós, Hucker Róbert

Versenybírók: Demény Gyula, György Gábor

Játékvezető ellenőr – szövetségi ellenőr: Herceg József

Vasas: Balog Judit (0), Fodor Neszta (0), Domokos Dalma (1), Vámosi Petra Panna (3), Szilovics Fanni (5), Mihály Petra (4), Oláh Kyra (0), Boldizsár Bianka (0), Szücsné Sirián Alexa Szederke (2), Dombi Katalin (1), Pénzes Laura Klaudia (3), Lengyel Eszter (0), Györfi Dóra (6), Zsigmond Panna (0), Ferenczy Diána Dóra (3).
Vezetőedző: Konkoly Csaba

Békéscsaba: Aranyi Vivien (0), Szondi Zsófia (2), Bencsik-Giricz Laura Gerda (0), Kücükyildiz Özdemir Fatos (3), Pásztor Bettina (0), Horváth Gréta (1), Gyimesi Kitti (2), Zagar Andela (4), Mayer Szabina (5), Kukely Klára (2), Török Fanni (2), Szabó Dóra (0), Román Dorina (2), Csáki Lilla (0), Borbély Márta (1), Bencsik Bojána (1).
Vezetőedző: Rácz Sándor

sargalap Sárga lapok: Gyimesi Kitti (1).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/ora.png Kiállítások: Gyimesi Kitti (2. perc).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/gol.png Hétméteresek: Oláh Kyra (0/1), Pénzes Laura Klaudia (0/2), Györfi Dóra (0/1), Román Dorina (1/1), Borbély Márta (1/2).

line

Belekezdett a Vasas, amely a 4. percben már 3–1-re vezetett. A csabaiaknak kellett néhány perc, mire felvették a mérkőzés ritmusát és a 8. percben sikerült kiegyenlíteniük. A hazaiak hét percig gólképtelenek voltak, két büntetőt is elhibáztak, de a lila-fehérek sem remekeltek és négy perc kellett, mire újra betaláltak Balog Judit kapujába. Szondi Zsófia gólja előtt Rác Sándor 4–3-as hazai vezetésnél élt az időkérés lehetőségével. A 11. perctől felváltva estek a gólok, de mindig a Vasasnál volt az előny, a Csabának pedig csak az egyenlítésre futotta. A 17. percben aztán Gyimesi Kitti első találatával először vezetett a lila-fehér mezes vendégegyüttes. A következő etapban az Előre vezetett egy góllal és a piros-kékek futottak az eredmény után, de rendre egalizáltak. Sokat cserélt mindkét edző, Konkoly Csaba a kapuban is változtatott, együttese pedig egy 3–0-s sorozattal hosszú idő elteltével birtokolhatott ismét kétgólos előnyt. Még az is belefért, hogy Győrfi Dóra csapata harmadik hétméteresét is elhibázza, pontosabban Pásztor Bettina hárítsa. A 26. percben a csabaiak trénere a második idejét is kikérte. Mayer Szabina találatával zárkózott a Békéscsaba, ellenfele pedig újabb hosszú percekig maradt gólképtelen, Konkoly Csaba 15–14-nél időt is kért. Nyolc másodperccel a dudaszó előtt Mayer újra becsapta a hazaiak hálóőrét, így döntetlennel mehettek pihenőre a csapatok.

Vasas SC - Tappe-Békéscsabai Előre NKSE 28-25 (15-15)

Vasas-góllal kezdődött a második félidő, de aztán három percen belül fordított a Békéscsaba. Egy 3–1-es szériával ismét a piros-kékek kormányozták magukat kedvezőbb helyzetbe, és sikerül kétgólos előnyre szert tenniük. A csabaiak ezt a hátrányt is lefaragták, de Mihály Petráék ismét megléptek. A vendégeknél Bencsik Bojána volt a 11. játékos, aki betalált a Vasas kapujába, de ez a gól is csak arra volt elég, hogy nyílt maradjon a mérkőzés. A mérkőzés kimenetele szempontjából fontos momentum volt, hogy Borbély Márta második hetesét már védte a hazaiak kapusa. Rendkívül izgalmak közepette zajlott a mérkőzés hajrája is: a harmadik csabai büntetőt Román Dorina kíméletlenül belőtte, mire az 54. percben 24–23-nál a hazaiak edzője időt kért. Csapata ezután megrázta magát és a meccs során először három gólos különbséget harcolt ki. Hiába szépített újra és újra az Előre, a Vasasnak mindig volt válasza.

Rác Sándor: – Jó mérkőzést vívtunk a Vasassal, többször voltunk előnyben is, ám az utolsó tíz percben hétméterest és ziccereket hibáztunk, a gyors Vasas-játékosok pedig belőtték a helyzeteiket.

line

Jegyzőkönyv

Tabella

line

#hajralilak #csakacsaba #kezilabda #enkse #bajnoki #tippmix