Online fogadás | TippmixPRO

A bajnokság őszi etapjának záró mérkőzése következik

Interjú Szögi Tímeával

Szombaton a Balaton partjára látogat az EUbility Group – Békéscsabai Előre NKSE együttese, ahol a bajnokság őszi szezonjának záró mérkőzésén ütközik meg a Siófok KC-val. Érdekesség, hogy a Magyar Kupában is összesorsolták a két együttest, így rövid időn belül kétszer is összemérik tudásukat a csapatok. A hétvégi mérkőzés pályaválasztója összességében jó szezont fut az idei bajnokságban, hiszen hét győzelemmel és négy vereséggel az ötödik helyen állnak a pontvadászatban, négy ponttal lemaradva a harmadik helyen álló, és egy meccsel többet játszott Érd mögött. Igaz, az előző fordulóban meglepetésre beleszaladtak egy nagyarányú vereségbe Budaörsön, ahol is 36:27 arányban maradtak alul a Pest megyeikkel szemben. Hazai pályán eddig csak az Érd tudta két vállra fektetni az idei szezonra nagyon komolyan megerősített somogyi együttest, akiket az a Lars Rasmussen dirigál, aki épp a lilák jelenlegi mesterét, Horváth Rolandot váltotta a nyáron a vezetőedzői székben. Azonban az Előre sem panaszkodhat formahanyatlásra az utóbbi időszakban, hiszen egy hét leforgása alatt két győzelmet is bezsebelt a lila-fehér alakulat. Először a bajnokságban az MTK ellen arattak háromgólos győzelmet a csabai lányok, majd a Magyar Kupában bravúros teljesítménnyel búcsúztatták a jó erőkből álló Dunaújvárost. A győzelmekből pedig nem kis részt vállalt a decemberben másfél éves szülési szabadságáról visszatért irányító, Szögi Tímea, aki amellett, hogy igazi karmesterként vezényelte csapatát a pályán, az MTK ellen hat, a Kohász ellen pedig hét góllal járult hozzá a sikerhez. A visszatéréséről, valamint a szombati ütközetről is kérdeztem az irányítót.

20180126_siofok

– Hosszú időszakot követően tértél vissza a csapatba, milyen érzésekkel léptél újra pályára bajnoki mérkőzésen?
– Mondanom sem kell, nagyon jó érzés volt megint játszani, pályán lenni, de az is, hogy újra részese lehetek annak a csapatnak és klubnak, amely az elmúlt több mint tíz évben az életem szerves része volt. Ugyan még nem vagyok száz százalékos fizikai állapotban, hiszen másfél éves kihagyást nem lehet egyik napról a másikra bepótolni, de úgy érzem, minden másban megfelelően sikerült visszailleszkednem az együttesbe. Nagyon fontos volt számomra, hogy a lányok kedvesen fogadtak, és mind az ő részükről, mind a szakmai vezetés részéről érzem a bizalmat, és ez még több erőt ad. Egyre inkább látszik, hogy erős közösséggé kezdünk kovácsolódni, és egyre jobban érezzük egymást a pályán is.

– Varázslatos meccsen vagytok túl a Dunaújváros legyőzésével, szerinted tovább lehet vinni, vagy akár még fokozni is ezt a formát?
– Én hiszem, hogy igen. Amennyiben ezt a lelkes kézilabdát tudjuk játszani a folytatásban is, és a védekezésünket ilyen szinten tudjuk tartani, elérhetünk még ehhez hasonló sikereket, és nem mellesleg, a végső célunkat is teljesíteni tudjuk. Azt hiszem, hogy az a kemény és egységes védekezés, ami nagyon sok korábbi mérkőzésen – többek között a Vasas ellen is – hiányzott, most több összecsapáson is megvolt, és egyértelműen ez jelentette a kulcsot a győzelmek felé. Így, hogy most már megéreztük a siker ízét, mentálisan sokkal erősebben tudunk nekimenni az olyan ütközeteknek is, mint a soron következő két Siófok elleni összecsapás.

– Akkor beszéljünk egy kicsit a Siófokról, két héten belül kétszer is megmérkőztök velük…
– Nem csak két különböző sorozat, de szerintem két teljesen más mérkőzés is lesz. Nyilván a kupában hazai pályán, egy hasonlóan remek miliőben – mint amit az utóbbi időben teremtettek a szurkolóink -, mentálisan könnyebb helyzetben leszünk, de ettől függetlenül mind a két alkalommal nagyon nehéz mérkőzésre számítok. A Siófok minden tekintetben roppant erős csapat, különösen támadásban a belső hármasuk életveszélyes, de minden poszton találunk náluk klasszis játékost. Nagyon gyorsan és kreatívan játszanak, így a visszarendeződés és egészében a védekezés az, amit ismételten a lehető legmagasabb szinten kell megoldanunk ahhoz, hogy eredményesek legyünk. Emellett csapatként kell megint dominálnunk, hiszen ahogy a Kohásszal, úgy a Siófokkal is csak egységes, alázatos játékkal tudunk szoros vagy akár bravúros eredményt elérni. Én személy szerint hiszek abban, hogy képesek leszünk a mostani formánkat akár idegenben is hozni, és akkor bármi megtörténhet.

Csapatunk vezetőedzője Horváth Roland is óvatos bizakodással tekint a siófoki kirándulás elé:

– Két győzelemmel a hátunk mögött utazunk a Balaton partjára, mondhatni jó periódusban vagyunk. Tudjuk, a Siófok nagyon komoly játékerőt képvisel, de azt szeretném, hogy bátor játékkal rukkoljunk ki. Nem mi vagyunk a találkozó esélyesei, de ebből akár előnyt is kovácsolhatunk – zárta mondandóját a szakember.

A Siófok dán mestere hasonlóan bizakodóan, de azért óvatosan is nyilatkozott a találkozó előtt:

– A Magyar Kupa továbbjutás fontos volt számunkra, egyrészt az eredmény miatt, másrészt azért, mert így a Budaörs elleni vereség után ki tudtunk jönni a hullámvölgyből. Rövid időn belül kétszer is játszani fogunk a Csabával, de a két mérkőzés teljesen más lesz. Amennyiben a tabellán elfoglalt helyezéseket nézzük, akkor mondhatnánk, hogy papírforma győzelemre készülünk, de erről szó sincs. Saját bőrünkön tapasztaltuk meg, hogy a magyar bajnokságban nincs könnyű mérkőzés és ehhez mérten fogunk felkészülni a hétvégi találkozóra is – értékelt Lars Rasmussen.

A két csapat legutóbb 2017 januárjában ütközött meg egymással Siófokon, akkor 31:23 arányú hazai győzelem született. Viszont az együttesek legutolsó randevúja Békéscsabán volt tavaly májusban, akkor pedig már a lila-fehérek örülhettek a 30:29-es végeredménnyel zárult találkozót követően. A szombati mérkőzés játékvezetői a Mizsák Dominika, Schmidt Orsolya páros lesznek, a labda pedig 18 órakor indul útjára a Siófoki Beszédes József Általános Iskola Sportcsarnokában.