Online fogadás | TippmixPRO

A BL-győzteshez látogatnak a lila-fehérek

Eltelt három nap, de még mindig sokan csodálkoznak, illetve szomorkodnak a vasárnapi, Siófok elleni összecsapás után. Tény, az NB I-es női kézilabda-bajnokságban kis híján meglepetés született Békéscsabán, de ötven percig mindenképp. Mint emlékezetes, addig a lila-fehéreknek állt a zászló, akik – akadt olyan periódus – még négy góllal is vezettek a világ elitjeiből jócskán felvonultató Balaton-partiak ellen.

20181010_gyor_elore

– Ha bele tudtunk volna vinni egy kis rutint, nincs öt gól különbség a végén – utalt vissza a békéscsabai összecsapásra Horváth Roland, az Előre NKSE vezetőedzője. – Ne felejtsük azonban el, hogy a túloldalon olyan játékosok harcoltak, akik vébén, olimpián és Bajnokok Ligájában edződtek, edződnek és ilyen helyzetben tudják, hogy mit kell tenni. Mi azt hiszem, hogy a Debrecen, a Dunaújváros és a Vác elleni nem túl jól sikerült mérkőzések után kikerültünk a gödörből.
De nézzünk most előre, hiszen szerdán ismét kihívás előtt állnak a viharsarki lányok. Igaz, ezúttal még nagyobb falat vár rájuk, hiszen a BL-győztes Győriek otthonában lesz fellépésük.

Az ETO gárdáját aligha kell bemutatni bárkinek is, a hazai mezőnyből, a Ferencvárossal együtt kilóg. E két csapat az új bajnokságban még nem talált legyőzőre, hat találkozóból hatot behúzott, nem véletlenül ők állnak a tabella élén. S bizony eddig csabai sikerről nem beszélhetünk a Rába-partiak ellen. Ám, ha azt a játékot nyújtják, mint a Siófok ellen, akkor egy szép és látványos mérkőzésre van kilátás.

– A szerdai, Győr elleni mérkőzés eredménye lehet, hogy mást fog mutatni, ám tisztában kell azzal lenni, hogy a zöld-fehéreknek Bajnokok Ligája ritmusban kell majd játszania – folytatta Horváth Roland. – Az ETO, majd a jövő szerdai Érd elleni hazai mérkőzés után lassan következnek azok a bajnokik, ahol majd lehet több keresnivalónk.

A Győri Audi ETO KC–EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE NB I-es női kézilabda-mérkőzést, október 10-én, szerdán, 18 órai kezdettel játsszák, a találkozó játékvezető párosa: Kavalecz Ivett, Kavalecz Klaudia.

Forrás: bmsextra.hu

Fotó: Nagy Marcell

line

[ae-fb-embed url='https://www.facebook.com/elorekezilabda/videos/163811351225774/' width='680']

Készítette: Békéscsabai Médiacentrum Kft.

line