Online fogadás | TippmixPRO

A Ferencvároshoz látogat az Előre

Ismét egy hétközi mérkőzéssel folytatódik lila-fehér csapatunk számára a női kézilabda bajnokság, ennek oka pedig, hogy megint egy nemzetközi kupában csatázó élcsapattal néznek majd farkasszemet lányaink.

FTC-Rail Cargo Hungária - Tappe-Békéscsabai Előre NKSE

Ez a gárda a Ferencváros, aki szerdán népligeti otthonában fogadja Rác Sándor együttesét. Ezzel egy héten belül mind a két sztárcsapattal megvív lila-fehér hölgykoszorúnk, és a csütörtöki Győr elleni összecsapáshoz hasonlóan ez a találkozó sem ígérkezik könnyűnek. Persze az első játékrész tekintetében mindenképpen megilleti a dicséret csapatunkat, hiszen a közel telt házas hazai közeget kihasználva, egy ideig kifejezetten felvették a versenyt a címvédővel. A második játékrészben aztán már szembejött velünk a valóság, és így 34-24 arányban győzedelmeskedett az ETO gárdája. A cél a fővárosi zöld-fehérek ellen is ugyan az lehet, a lehető legtovább helytállni, és a jövő heti Fehérvár elleni rangadóra felkészülni. És bár fontos játékosok estek ki az elmúlt hetekben, azért az, hogy csapatkapitányunk, és egyben védelmünk egyik oszlopa, Giricz Laura, a Győr ellen is már sokkal markánsabb időt tudott a pályán tölteni, mindenképpen örömteli az elkövetkező találkozókra nézve.

Szerdai ellenfelünk egyébként szinte két különböző arcát mutatta eddig abban a két sorozatban amiben szerepelt, hiszen amíg a bajnokságban veretlenül, makulátlan teljesítménnyel vezeti a tabellát, térdre kényszerítve mind a három közvetlen riválisát, addig a BL-ben bukdácsol, sőt, a záróforduló előtt még a továbbjutásért küzd. Persze három vereséggel kezdeni egy ilyen sorozatot büntetlenül nem lehet, pláne, hogy azt követően is csak egy döntetlent tudtak elérni a zöld-fehérek a Rapid Bukarest ellen, és csak a hatodik fordulóban jött az első, 37-36-os siker az Ikast ellen. Azóta viszont csak kétszer kapott ki a Fradi, igaz ebből az egyik éppen szombaton hazai pályán a Kristiansand elleni találkozón volt, ahol 35-27 arányban maradt alul az FTC. Így jelenleg négy győzelmet begyűjtve, két döntetlen ellenében, tíz ponttal a hatodik, tehát még éppen továbbjutó helyen áll a csoportjában. A bajnokságban viszont sikerrel nyitották a pontvadászat második etapját, ott a Dunaújváros volt az áldozatuk, akiket idegenben vertek 35-23-ra. Azért az idény elejei hullámvölgyüknek volt véráldozata is, ugyanis vezetőedzőjük Martin Albertsen október elején távozott a klubtól, és azóta segítője Allan Heine irányítja az FTC-t. A honi bajnokságban messze átlövőjük Klujber Katrin a legeredményesebb gólvágójuk, aki 106 találatával vezeti is a góllövőlistát. De a Bajnokok Ligájában is a maga 74 góljával Ő a legjobb zöld-fehér góllövő, igaz itt 62 találattal követi őt az az Andrea Lekic, aki jelenleg a legnagyobb hiányzója a Fradinak, lévén január közepén kéztörést szenvedett.

Ettől függetlenül is azért válogatott játékosok tömkelegét vonultatja fel a fővárosi egylet, így nem is csoda, hogy sok sikerélménye az elmúlt bő egy évtized során nem volt csapatunknak ellenük. Legutóbb 2022 decemberében jártak lányaink a Népligetben, és szenvedtek 42-24 arányú vereséget. A legutolsó összecsapásuk viszont Békéscsabán volt tavaly áprilisban, de akkor is sima tizenhárom gólos zöld-fehér győzelem született.

A felek szerdai mérkőzése 18:00 órától kezdődik a Budapesti Elek Gyula Arénában, a két játékvezető Dáné Rita és Marton Zsófia lesz.

Dömény Dezső