Online fogadás | TippmixPRO

A Győr a következő ellenfele lányainknak

Interjú Papp Bálint vezetőedzővel

Szombaton egy sokak által várt bajnoki összecsapás következik, hiszen lila-fehér női kézilabda-csapatunk a Győri Audi ETO KC gárdáját fogadja a Városi Sportcsarnokban. Tagadhatatlanul speciális mérkőzés ez, mert a két együttes céljai és lehetőségei nagyon különböznek, ettől függetlenül a lilák vezetőedzőjének Papp Bálintnak megvan erre a találkozóra is a stratégiája. Ezt egy rövid interjú keretében részben meg is osztotta velünk, amellett, hogy természetesen az elmúlt időszakról is szót ejtettünk.

Papp Bálint

– Legutóbb az MTK otthonában szerepeltetek, mi hiányzott ahhoz, hogy ponttal térjetek haza? 

– Bár az akarattal ezúttal sem volt gond, de valahogy ezen a napon mégis hiányzott az a plusz, ami mondjuk Székesfehérváron megvolt, főleg mikor ellenfelünk vezetett. Ezúttal sajnos nem tudtunk ilyen extrát hozzátenni a játékhoz, így amikor az MTK megfordította a mérkőzést és leszakított minket, egyszerűen nem voltunk képesek átlendülni ezen és úgy igazán visszajönni a meccsbe. De ha megnézzük a kapott góljaink számát, ami ilyen tekintetben igazán beszédes adat, akkor látjuk, hogy hiányzott az igazi keménység a védekezésünkből és még a kapusteljesítményünk is elmaradt az átlagostól.

– Viszont azért így is egy remek sorozaton vagytok túl, ahol nagyon fontos pontokat szereztetek, gondolom összességében elégedett vagy a csapattal?

– Természetesen elégedett vagyok, talán mondhatom azt is, hogy időarányosan jól állunk pontok tekintetében, sikerült meglepetésgyőzelmeket is produkálnunk, és valamelyest le tudtuk szakítani az üldözőinket is. Az mindenképpen látszik, hogy felvettük az első osztály ritmusát és sebességét, okosabban és főleg tudatosabban kézilabdázunk. És noha elengedhetetlenek egy-egy győzelem esetén az egyéni teljesítmények feljavulása is, azért leginkább csapatszinten látom az együttesben a legnagyobb fejlődést és a sikerek kulcsát.  De persze korai lenne még hátradőlni, vannak még előttünk bőven fontos feladatok, és mindenképpen szeretnénk még pontokat gyűjteni és ezáltal minél előrébb kerülni a végelszámolásra.  

– És erre a bizonyos véghajrára a most következő egy hónapban rá is lehet készülni, hiszen három élgárdával játszotok, mi az elsődleges cél ezeken a találkozókon?

– Amellett nyilván, hogy komolyan vesszük ezeket az összecsapásokat is, azért a gyakorlás, és a hosszú távú céljaink tekintetében is egy remek lehetőségként kell, és lehet is felfogni ezt. Hiszen egymás után két BL csapattal és egy az Európa-ligában remekül vitézkedő minőségi ellenféllel találkozunk. Ezek az együttesek nagyon más sebességen játszanak, tehát jó alkalom ez, hogy mi is egy magasabb sebességi fokon kézilabdázzunk, és azokat a részcélokat amiket meghatározunk magunknak, azokat megpróbáljuk ilyen szinten is véghez vinni. Szeretném ha minél több pozitívumot tudnánk megélni ezeken a találkozókon, hogy ebből a legtöbbet aztán át tudjunk ültetni a bajnokság utolsó etapjára is. Illetve regeneráció szempontjából is jól jön most ez az időszak, mert a három mérkőzés mellett szünetek is lesznek, ami így kiváló lehetőséget nyújt arra, hogy egy kicsit frissítsük magunkat.

– Az első ellenfél egyből a címvédő Győr lesz, mit szeretnél látni a csapatodtól hazai környezetben ellenük?

Először is szeretnénk megnehezíteni a dolgukat, és azokat a részcélokat amiket kitűzünk azt megvalósítani, és úgy összességében egy jó meccset játszani velük. Kétségkívül mindig egy különleges pillanat amikor a világ egyik legjobb csapatát láthatjuk vendégül, biztos vagyok benne, hogy sok fiatal számára ösztönzés is lehet a kézilabda felé, hogy testközelből láthatják őket. De ugyanakkor azt is érezzük, hogy hétről-hétre miattunk is sokan kilátogatnak, úgyhogy egyértelmű célunk, hogy mi is a jobbik arcunkat mutassuk ezen az estén is. Nyilván azért tisztában vagyunk az erőviszonyokkal, de lelkes szurkolóink előtt szeretnénk egy sportszerű, mégis élvezhető mérkőzést produkálni, amiből tényleg lehet építkezni, mert még mind a két együttesre kemény összecsapások várnak a közeljövőben, hiszen fontos célok vannak még előttünk a szezon hátralevő részében.