Online fogadás | TippmixPRO

A Kispest otthonában is a győzelem a cél

Interjú Iván Emesével

A szezon első idegenbeli összecsapására készül lila-fehér együttesünk, méghozzá a Kispest gárdájának otthonában. A felkészülés kellős közepén csapatunk jobbátlövőjével, a Fradi elleni találkozó legeredményesebb játékosával Iván Emesével beszélgettem, aki az esélylatolgatás mellett a sikeres bajnoki nyitányt is értékelte.

Iván Emese

– Megvan az első siker és azért roppant fontos volt, hogy győzelemmel mutatkozzatok be…

– Igazából a legfontosabb ez volt, de azt hiszem a játékunkkal sem lehettünk elégedetlenek. Első mérkőzésnek abszolút rendben volt, de nyilván most is voltak a játéknak olyan elemei, amikben még javulnunk kell. Szokás szerint nagyon jól kezdtünk, de a felkészülés során is rendszeresen előforduló hullámvölgyeket ezúttal sem sikerült levetkőznünk. És bár tökéletesen kézben tartottuk a mérkőzést, azért az első játékrészben jelentkező áramszünet hatására az ellenfél közelebb tudott kerülni hozzánk, igaz ezt követően ismét ritmust váltottunk és a végére kialakítottunk egy komoly különbséget. De ezeket mindenképpen mellőznünk kell a jövőben, hiszen a szombatinál erősebb ellenfeleink az ilyen helyzeteket kíméletlenül kihasználhatják.

– Azért amellett se menjünk el szó nélkül, hogy hat találatodnak köszönhetően Te is felettébb gólerősen játszottál…

– Igen, nagyon örülök neki, hogy kijött a lépés, és jelenleg jó formában is érzem magam, remélem ezt a lehető legtovább tudom tartani. Próbálom önbizalom terén is folyamatosan fejleszteni magam, mert sokszor ezzel is meg kell küzdenem, de az a nagyszerű csapatszellem, amiben jelenleg dolgozunk kifejezetten sokat segít ebben. Sajnos a tavalyi szezon nem úgy sikerült számomra ahogyan szerettem volna, úgyhogy most minden erőmmel azon vagyok, hogy ebben az idényben sokkal inkább kijöjjön a lépés, és így meghatározóbb játékos tudjak lenni.  

– Vasárnap viszont már Kispesten vizitáltok, rangadóra készültök?

– Nehezebb mérkőzésre számítunk, mint amilyen volt az első összecsapásunk, de én bízom abban, hogy nem egy kiélezett rangadó lesz, hanem megint domináns játékkal, izgalmak nélkül tudjuk elhozni a két bajnoki pontot. Nehéz leszűrni egy fordulót követően, hogy melyik csapat milyen erősségű is lesz majd a bajnokságban, de szerintem vasárnapi ellenfelünk jó eséllyel majd felsőházas gárda lesz, így még inkább fontos, hogy győzelemmel abszolváljuk ezt a találkozót.

– Mi kell akkor ahhoz, hogy vendéglátótok fölé tudjatok kerekedni?

– Arra készülünk, hogy ők is megkettőzött erővel állnak majd bele a csatába, hiszen az elvesztett első fordulós meccsük után egészen biztosan javítani szeretnének, szóval szükség lesz a jó és koncentrált játékunkra hatvan percen keresztül. Főként a védekezésre kell nagyon összpontosítanunk, mert a Kispestben már fizikálisan is erősebb és távolról is veszélyesebb játékosokkal kell farkasszemet nézni. Ezen kívül kifejezetten robusztus belső-védőkkel is rendelkeznek, úgyhogy itt még jobban felértékelődhet, ha a gyorsaságunkat kihasználva, indításokkal apellálva tudunk könnyű gólokat szerezni. Összeségében a legfontosabb, hogy hozzuk csapatszinten, amit tudunk és akkor győzelemmel térhetünk haza.

Dömény Dezső