Online fogadás | TippmixPRO

A Magyar Kupa negyedik fordulója következik

Interjú Horváth Rolanddal

Ezen a héten rendezik a Magyar Kupa negyedik fordulóját, melynek keretében az EUbility Group–Békéscsabai Előre NKSE a Dunaújváros együttesét fogadja szombaton 17 órától a békéscsabai Városi Sportcsarnokban.

Egy héten belül már harmadik alkalommal láthatja kedvenceit a csabai publikum, hiszen a szombati MTK elleni bajnoki siker után szerdán a Győr ellen álltak helyt a lila-fehérek, most pedig a sűrű bajnoki programot megtörve kupameccsen szoríthatunk Walfischéknak. Ellenfelünk a tavalyi szezon negyedik helyezettjeként csak az előző fordulóban kapcsolódott be a küzdelmekbe, és a másodosztályú Szent István együttesének 36:28-as legyőzésével került csapatunk útjába. A bajnokságban 13 pontjával hatodik helyen álló DKKA, a Kecskeméttel szembeni 32:21-es könnyed bajnoki sikerrel hangolt a békéscsabai összecsapásra. Ezzel szemben a liláknak ez már a harmadik kupameccsük lesz a szezonban, hiszen csapatunk már a második fordulóban megkezdte szereplését a sorozatban, egy Orosháza felett aratott kétgólos győzelemmel. A harmadik fordulóban Gödön elért 34:24 arányú győzelem pedig már a lila-fehérek nyolcba kerülését jelentette. Nyilván a két klub más célokért küzd az idei szezonban, és a tabellára rápillantva ez vissza is köszön. Ettől függetlenül a csabaiak legutóbbi két meccse, főként az MTK felett aratott háromgólos siker lélektanilag jelenthet annyi pluszt, hogy egy ilyen erős ellenféllel is bátran szembenézhet együttesünk. Ezt már az Előre vezetőedzője Horváth Roland mondta, mikor a szombati kupamérkőzésről kérdeztem.

20180119_horvath_roland

– Nagyon fontos összecsapást nyertetek meg az MTK ellen, viszont a két pont mellett azt gondolom, mentálisan adott igazán sokat ez a siker…
– Igen, ahogy mondod, a fő hangsúly azon van, hogy mentálisan jelent nagyon sok erőt ez a győzelem. Hiszen ha nem jönnek a sikerek, akkor mindig az a legnagyobb feladat, hogy elhitessük a lányokkal, igen is tudnak nyerni, és véghez tudják vinni azt, amire az edzéseken is készülünk. A keret mozgástere azért behatárolt, sok a fiatal játékos, ezért a legfontosabb, hogy folyamatosan tovább tudjunk fejlődni, és ezek a mérkőzések ilyen szempontból is nagyon kellenek.

– Ugyan pontotokat nem hozott, de talán mondhatjuk, hogy fejlődés szempontjából voltak hozadékai a Győr elleni találkozónak is…
– Mindenképpen, a 26 gól, amit lőttünk egy ilyen szintű csapatnak, az megsüvegelendő, ahogy a kilencgólos különbség is inkább ránk nézve hízelgő, ha az ETO eddigi eredményeit nézzük. De a játékunkban is sok pozitívumot láttam, és örülök annak, hogy azt a bátor kézilabdát, amit kértem a lányoktól, nagyrészt meg is tudták valósítani.

– Magyar Kupa mérkőzés következik szombaton, és adódik a kérdés, a jelen helyzetben mekkora jelentőséggel bír Számotokra ez a sorozat?
– Többen kérdezték már ezt tőlem az utóbbi napokban, de most is csak azt mondhatom, hogy nekünk sorozattól függetlenül minden találkozó nagyon fontos, mert csak ezekkel a tétmeccsekkel fejlődhetünk igazán, és építkezhetünk a jövőre. Lényeges, hogy minden összecsapáson megfelelő koncentrációval, a lehető legnagyobb extázisban kézilabdázzunk, hiszen ezek elengedhetetlenek végső céljaink eléréséhez.

– Akkor mivel lennél igazán elégedett szombaton?
– Nyilván győzelemmel és továbbjutással, amit sosem szabad előre feladni, így mi is ennek szellemében fogunk pályára lépni. Viszont roppant erős csapattal kell szembenéznünk, hiszen a Kohászban számos felnőtt és utánpótlás válogatott is megtalálható, így minden posztra több kiemelkedő játékost is be tudnak vetni. Közülük is kiemelkedik a belső hármasuk, akiknek a semlegesítése a mérkőzésen kulcsfeladat lesz. De egészében elmondható, hogy a védekezésünk megfelelő hatékonysága lesz az egyik legfontosabb tényező abban, milyen eredményt tudunk majd elérni. Ami még szintén nagyon fontos lesz, hogy kellő hittel és elszántsággal kézilabdázzunk végig a mérkőzésen, és kiszolgálva szurkolóinkat, emelt fővel jöjjünk le a pályáról. A szurkolók jelenléte és biztatása amúgy is nagyon sokat jelent a csapat számára, ahogy az MTK elleni szurkolás, valamint a szerdai népes létszám, – amit köszönünk -, is nagyon sok erőt adott nekünk, és reméljük, most hétvégén és a tavasz folyamán is segítségünkre lesznek a drukkerek a minél sikeresebb szereplésben.

A mérkőzésen esélyesebbnek számító Dunaújváros vezetőedzője is bizakodó, és egyértelműen továbbjutást vár csapatától.

„Ahogy tavaly, úgy idén is be szeretnénk jutni a Magyar Kupa legjobb négy csapata közé.” – kezdte felvezetőjét György László. „Ehhez pedig ugye elengedhetetlen a továbbjutás Békéscsabán, ami annak ellenére sem lesz egyszerű, hogy szeptemberben tizenkét gólos győzelmet arattunk a Viharsarokban. Egy nagyon motivált, agresszív ellenfélre készülünk, szóval nekünk is hasonló felfogásban kell játszanunk hatvan percen keresztül. A Kecskemét elleni bajnoki találkozónk második felvonásával elégedett lehettem, ám ezúttal nem adhatunk egy félidőt vetélytársunknak, az első perctől készen kell állnunk arra, hogy a legjobb teljesítményünket nyújtsuk. Kemény védekezésre lesz szükségünk a továbbjutáshoz, s arra, hogy fegyelmezetten támadjunk, odafigyelve a befejezésekre. Bouti Fruzsinára továbbra sem számíthatunk, Klujber Katrin játéka még kérdéses, de a többiek harcra készek, s elszántan várják a szombati kupacsatát” – zárta mondandóját a szakember.

Ahogy György László is utalt rá, a két csapat már találkozott egymással ebben a szezonban, és a második fordulóban Békéscsabán lejátszott találkozón 34:22-es Kohász győzelem született.

A szombaton 17 órától kezdődő mérkőzésre a lila-fehérek hiányzó nélkül, teljes kerettel léphetnek parkettra, az összecsapás két játékvezetője Bíró Ádám és Kiss Olivér lesz.