Online fogadás | TippmixPRO

A Magyar kupában is megkezdi szereplését az Előre

Interjú Horvát Dorinával

Szerdán befejeződik a Magyar kupa 2019/20-as kiírásának harmadik fordulója, és ahogy az lenni szokott ebben a szakaszban kapcsolódik be az élvonalbeli csapatok fele a sorozatba. Egészen pontosan a tavalyi bajnokság 7-12. helyezettje, valamint a két feljutó csapat csatlakozik azokhoz az alsóbb osztályból érkező gárdákhoz, akik az első két fordulót sikeresen teljesítették. Így lila-fehér együttesünk is megkezdi szereplését, méghozzá egy másodosztályú klub az Eszterházy SC otthonában. És bár kaphatott volna első osztályú egyletet is csapatunk a sorsolásnál, azért semmiképpen sem mondható ez a párosítás sem igazán könnyűnek, hiszen az Eger az előző szezonban még a legfelsőbb osztályban vitézkedett, a kiesésüket követően pedig ebben az idényben veretlenül hat győzelemmel vezetik az NB I/B keleti csoportját. Méghozzá imponáló magabiztossággal nyerik a találkozóikat, ahogy legutóbb a Balmazújváros ellenit is, hiszen a szombati összecsapáson is tizenegy góllal 28-17-re nyertek hazai pályán az Egriek. A Lilák ezzel szemben nem tudtak igazán lendületet venni a Szombathely elleni idegenbeli sikerükből, ugyanis pénteken 32-26-os vereséget szenvedtek a hazai pályán játszó kisvárdai együttestől. Ráadásul zsinórban harmadszor fognak idegenben játszani Horváth Roland tanítványai, sőt vasárnap még Siófokon is jelenésük lesz. A kupacsata előtt a Lilák fiatal hálóőrétől Horváth Dorinától kértem egy kis esélylatolgatást.

20191030_horvat_dorina

– Nyilván a fő célotok a bennmaradás elérése, ami miatt a bajnokság küzdelmei mindig prioritást élveznek, de mégis a Kupát mennyire tartjátok fontosnak?

– Talán nem is maga a sorozat, amiért igazán fontosnak tartjuk a Magyar Kupa küzdelmeit, hanem inkább a mérkőzések és a presztízs, ami leginkább motivál bennünket. Ugye az első fordulókban, ahogy most is, legalább egy osztállyal lejjebb szereplő csapatokkal kell megküzdenünk és azt semmiképpen sem engedhetjük meg magunknak, hogy kikapjunk egy ilyen összecsapáson. Illetve nekünk minden sikerre nagyon nagy szükségünk van ahhoz, hogy az önbizalmunkat tovább erősítsük. Nem számítok könnyű találkozóra, azért valljuk be, itt a kupa elején azért jóval nagyobb esélyünk van sikereket aratni, mint mondjuk majd a Siófok elleni bajnoki mérkőzésen.

– És ha már a presztízst említetted, azért van is miért visszavágni az Egernek…

– Igen, és nagyon szeretnénk is nekik visszavágni. Tavaly mind a két összecsapásunk alkalmával roppant fájó vereséget szenvedtünk ellenük, főleg a hazai zakónk emléke maradt meg sokunkban negatív emlékként. Szóval most mindenképpen le akarjuk győzni őket, bár egészen biztosan nem lesz könnyű dolgunk. Mivel százszázalékos teljesítménnyel vezetik a másodosztályú bajnokságot, egy kifejezetten lendületben lévő csapatot kell megállítanunk.

– Az előző szezonhoz képest mennyit változott az Eger?

– Igazából nagyon keveset. A csapat magja megmaradt, néhány játékos távozott csak az együttesből, akiket főként fiatalokkal pótoltak. De akik az elmúlt idényben is meghatározó játékosok voltak, azok egytől-egyik most is ott vannak az Eszterházy keretében. Úgyhogy hasonló stílusú kézilabdára kell számítani tőlük, mint amit az első osztályban is játszottak.     

– Pénteken nem sikerült idegenben pontokat gyűjtenetek, miben kell javulnotok a kisvárdai produkciótokhoz képest?

– Mondhatom azt, hogy mindenben. Szerintem egyértelműen a szezon eddigi legrosszabb játékát produkáltuk pénteken. Talán húsz percig volt elfogadatható a teljesítményünk, de utána nagyon nem találtuk magunkat. Arra számítottunk, hogy a Szombathely elleni játékunkat át tudjuk vinni a következő találkozókra is, de ez nagyon nem sikerült. Úgyhogy bízom benne ez az Eger ellen viszont már sikerül és a győztes arcunkat mutatjuk majd meg. Ehhez viszont kevesebb hibával kell játszanunk és védekezésben is sokkal stabilabbnak kell lennünk. Valamint tőlünk-kapusoktól is több kell, hogy a lehető legkevesebb gólon tartsuk ellenfelünket. Ami nagyon jól működött Szombathelyen, az a gyors lerohanások, ez most is roppant fontos lehet a győzelem eléréshez. Elengedhetetlen lesz, hogy hátul is jól dolgozzunk együtt.

A Magyar kupa harmadik fordulójában eddig három találkozót bonyolítottak le, a Kisvárda a Gödöt verte 34-23-ra, a Dunaújváros a szintén első osztályú Mosonmagyaróvárt 31-29-re, míg a Szent István a Kecskemét együttesét győzte le 32-22 arányban. A NEKA-Budaörs, és a Gárdony-Szombathely összecsapásokat kedden rendezik, a szerdai játéknapon pedig együttesünk mérkőzésével egy időben a Mohács az Alba Fehérvárt, a Vasas meg az MTK csapatát fogadja.

Ahogy már szót ejtettünk róla a Békéscsaba és az Eger az előző bajnoki kiírásban még az első osztályban csapott össze, és bizony mind a két mérkőzésen az Eszterházy csapat örülhetett. A Viharsarokban 29-28-ra, míg Egerben 28-26-ra tudtak diadalmaskodni. A visszavágásra ezúttal tehát a kupában lesz lehetőség, a találkozó szerdán 18 órától kezdődik az Eszterházy Főiskola Sportcsarnokában, a Horváth Zoltán, Simó András sípmesterek közreműködésével.

Dömény Dezső

line

[ae-fb-embed url='https://www.facebook.com/elorekezilabda/videos/405700956777524/' width='680']

line